Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

To na tej paradzie to chyba jednak wyraźnie Ciebie widziałem, a kilku ofert w sumie to nie wystawiłem nigdy,rozumiem że to co podesłałem nie było po Twojej myśli ale gdybyś wykazał się odrobinką chęci to zrozumiałbys, że zaraz pokazałem jak faktycznie wyglądają testy szczelności w omedze.

Ten chłopak na paradzie gejów obok Ciebie to był pełnoletni? Chyba jednak w wieku szkolnym bo miał tornister na plecach i w zasadzie to było ich co najmniej kilku

Mistrz x 2

Nie mierz innych własną miarą.

Dziwię się... tyle lat ma forum i zero pojęcia o testach szczelności... to z samego osluchania przez tyle lat to i małpę by nauczył, nie ublizajac tym stworzeniom. Możesz pisać sobie co że chęci ale niesmak i tak pozostanie.

Mistrz x 3 ;) Edytowane przez KRWISTY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwię się... tyle lat ma forum i zero pojęcia o testach szczelności... to z samego osluchania przez tyle lat to i małpę by nauczył, nie ublizajac tym stworzeniom. Możesz pisać sobie co zechcesz ale niesmak i tak pozostanie.

Dziwię się... tyle lat ma forum i zero pojęcia o testach szczelności... to z samego osluchania przez tyle lat to i małpę by nauczył, nie ublizajac tym stworzeniom. Możesz pisać sobie co zechcesz ale niesmak i tak pozostanie.

Gdyby tak było zapytał bym co robiłeś na tej paradzie czy za małpę czy innego patafiana, ale mnie to nie interesuje. Niesmak pozostał... Ja pytałem ciebie grzecznie i poważnie. . Wystarczyło, napisać - nie sprzedawałem takiego zegarka.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns za ostro jedziesz..lubujesz się w potyczkach słownych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia mechanizmu niestety nie ma. Test na 10 barach w serwisie pozytywny. Chyba się skuszę na ten sikor. Po wyczyszczeniu i nasmarowaniu powinno być ok. Raczej nie ma szans, żeby naprawiali zardzewiały zegarek..

Patrząc na stan i historię cena nie jest bardzo okazyjna ale zawsze to mniej niż przeciętnie.

W przypadku tego zegarka z linku Burnsa ( to nie jest rdza na zdjęciach ) serwis od razu chciał wymieniać mechanizm - jeżeli tutaj tego nie zrobili to może faktycznie było tylko lekkie zaparowanie. Powinno to być odnotowane jako przyczyna zlecenia. Kompletny serwis zegarka na bransolecie z tym werkiem to na dzisiaj ok. 1600zł więc 1000 to coś jakby mało, chyba że to ładnych parę lat temu było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u "kolegi" burnsa ZPE ( zespół przykrych emocji ) dał się we znaki poraz kolejny :)

tyle lat czytam to forum i zastanawia mnie fakt czemu jeszcze nikt z tym nie zrobił porządku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u "kolegi" burnsa ZPE ( zespół przykrych emocji ) dał się we znaki poraz kolejny :)

tyle lat czytam to forum i zastanawia mnie fakt czemu jeszcze nikt z tym nie zrobił porządku...

Bo my tu jesteśmy kolegami nie fiutami, jestesmy też dorosli i rozumiemmy lepsze lub gorsze chwile, kłocimy się, bywa obrazamy, ale generalnie szanujemy sie wzajemnie.

To nie miejsce dla gnojków z dlugimi ozorami.

:);)

Omega

post-48316-0-13498100-1483805688_thumb.jpg

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo my tu jesteśmy kolegami nie fiutami, jestesmy też dorosli i rozumiemmy lepsze lub gorsze chwile, kłocimy się, bywa obrazamy, ale generalnie szanujemy sie wzajemnie.

To nie miejsce dla gnojków z dlugimi ozorami.

:);)

Omega

attachicon.gifIMG_20160428_135041.JPG

ahaaa ;)

ciekawe co piszesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne Ray Bany Marek :D

Dzieki, podobno mi pasują :)-od @seikena, polecam, seiken ma nalepszy towar :) Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym dopytać w kwestii technicznej. No z jednej strony zalecane jest sprawdzanie uszczelek raz na rok a z drugiej strony producenci są zobowiązani do 2 lat odpowiedzialności za towar. I teraz pytanie. Jeżeli w gwarancji Nie ma słowa o ograniczeniu gwarancji z tytułu nie sprawdzenia uszczelki to czy gwarancja uwzględni zaparkowanie lub zalanie zegarka w czasie rekojmi? Ja np swoją 300m dość często ustawiam ostatnio czyli odkrecam i wkręcam koronę. Serii to ma wpływ na szczelność? Przecież uszczelka jest za tubusem i koronka nie kręci uszczelką... chyba :)

Edytowane przez Mikołaj N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smule patrząc na stan zegarka , to bezel do wymiany + wkładka , bransa  okropnie porysowana , przypuszczam ,że koperta również podobny stan ,

nie kupił bym tej Omegi i za 1500 pln , aby ten zegar doprowadzić do stanu używalności to koszt bedzie tak wysoki ,że lepiej dołóż i kupisz za te kasę stan b.dobry i to na forum , co jakiś czas sie trafiają ,ktoś kto tak traktował zegarek to nie chce mi sie wierzyć ,że go serwisował 

Edytowane przez seiken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może był zmuszony go przeswerwisować bo inaczej nawet 1,5 tyś by nie dostał

Z drugiej strony jeśli serwis był w SG można się umówić ze sprzedającym na miejscu i poprosić serwis o informację o zakresie i powodach usługi ( tym samym uwaiarygadniając jego stan przed i po )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

desmo po bezlu widać ,że ktoś nieźle ja skasował myslę ,że serwis tej omegi to w SG ok 1500-1800pln 

a może i wiecej 4 lata temu zapłaciłem 1300 pln t za serwis tego modelu a to ten sam werk

ndvde.jpg notabene w serwisie wypolerowali bransolete i koperte w ramach serwisu

Po za tym po serwisie zegarek ma gwarancję i krope walniętą w kolorze zielonym :)

Edytowane przez seiken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to za pospinany bocian w białej koszuli? Nogi też należy potrenować :)

️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

desmo po bezlu widać ,że ktoś nieźle ja skasował myslę ,że serwis tej omegi to w SG ok 1500-1800pln

a może i wiecej 4 lata temu zapłaciłem 1300 pln t za serwis tego modelu a to ten sam werk

notabene w serwisie wypolerowali bransolete i koperte w ramach serwisu

Po za tym po serwisie zegarek ma gwarancję i krope walniętą w kolorze zielonym :)

Prawda tyle to teraz kosztuje ...hmm jak ten bezel tak poobijany to może koronka też dostała. Faktem jest że dziś SG na miejscu określa w kilka- kilkanaście minut mniej więcej stan zegarka ( mogliby też zajrzeć do dokumentacji skoro już u nich był ) Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne w papierach piszą jaki był dokładny stan i co było robione + test szczelności i test dokładności chodu + co ew wymienili , elementy wymienione zwracają

nawet zużyte uszczelki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym dopytać w kwestii technicznej. No z jednej strony zalecane jest sprawdzanie uszczelek raz na rok a z drugiej strony producenci są zobowiązani do 2 lat odpowiedzialności za towar. I teraz pytanie. Jeżeli w gwarancji Nie ma słowa o ograniczeniu gwarancji z tytułu nie sprawdzenia uszczelki to czy gwarancja uwzględni zaparkowanie lub zalanie zegarka w czasie rekojmi? Ja np swoją 300m dość często ustawiam ostatnio czyli odkrecam i wkręcam koronę. Serii to ma wpływ na szczelność? Przecież uszczelka jest za tubusem i koronka nie kręci uszczelką... chyba :)

Jak zostało powiedziane ja się nie znam, więc poczekamy na tych co się znają. Bo to co napisałeś Mikołaj brzmi dla mnie jak odwrócenie stanu rzeczy czyli pobożne życzenia. Chciałbym również żeby ktoś wyjaśnił jak czytać poziomy naprężeń i odkształceń

07d3f971a5d71c3d4235601b173e96e4.jpg

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo koledze na pw wytłumaczyłem co i jak i odpuścił  :) po za tym zegarek był z OLX to juz za duże ryzyko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Smule

No bo koledze na pw wytłumaczyłem co i jak i odpuścił  :) po za tym zegarek był z OLX to juz za duże ryzyko

To prawda dziękuję bardzo :) O ile w środku może być ok (+nieciekawa historia ..), to zewnętrznie zegarek jest bardzo zniszczony. Za bardzo się napaliłem na ten zegarek. Poszukam czegoś lepszego ;)

Edytowane przez Smule

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym również żeby ktoś wyjaśnił jak czytać poziomy naprężeń i odkształceń....

Napisałem do kolegi który jest fachowcem, może wyjaśni w temacie ( podalem link).

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to jest takie rozmazane :lol: a ten "patyk" na górze z dwoma kropkami po bokach to wiesz co przypomina.... :P ma kierunek na  Księżyc wskazywać ? :P

zrób te fote po ludzku :) bo ta uwłacza tej omesi ;)

Edytowane przez seiken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniam zdanie na temat CK 2998 - na żywo to naprawdę fajny zegar. Jeśli ktoś się zastanawia, a nie miał okazji przymierzyć, to polecam zobaczyć, bo sporo zyskuje na żywo.

Mógłby tylko być ciut cieńszy.

f68fd099217167c3283d308cd62b79b7.jpg

iP7

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Była by moja gdyby nie była niebieska :) Jakoś tak z czapy ten kolor dobrali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale popatrz na zdjęcie - jaki inny kolor byś tu widział? Obok leżała złota wersja - to już nie to :/

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi