Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

To teraz przerwa w temacie. Na zdjęcie.

926e92dd82dcfacb1048f20a87c36a25.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dyskusja akademicka- czy warto dopłacać do Omegi, Pama, Rolexa  czy też warto dopłacać do droższych modeli, które wykorzystują ''popularne'' ETA 2824 czy Unitas 6897 :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dyskusja akademicka- czy warto dopłacać do Omegi, Pama, Rolexa  czy też warto dopłacać do droższych modeli, które wykorzystują ''popularne'' ETA 2824 czy Unitas 6897 :).

Mozesz dać linka do tego tematu?

Dziękuję.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o inny temat na forum, a o to czy produkować czy też nie, to taka sama dyskusja akademicka czy dopłacać czy też nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątki Ci się nie pomyliły ? :)

O czym piszesz?

Co doplacać, co produkować?, mozesz jasniej?

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnoszę się do postów w tym temacie. Postrzeganie marek, ikony, kupować, dopłacać itd. to subiektywne odczucia. Przykładowo, dla jednego Speedmaster (można wstawić inny model czy markę) to ikona bez względu na to czy hesalit czy szafir, czy manual czy automat, czy Moonwatch czy Apollo, czy dekiel przeszklony czy metalowy.  Dla drugiego Speedmaster tylko Moonwach, hesalit i manual ze stalowym deklem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie Panowie na temat Omegi Speedmaster 50th Anniversary ref. 311.33.42.50.01.001?

Seria limitowana do 1957 sztuk. Piękny emaliowany cyferblat oznaczony indywidualnym numerem. Werk 3201 pieknie zdobjony.

Załączam dwa zdjęcia (przepraszam za jakość ale zdjęcia robiłem w pośpiechu telefonem).

Z góry dziękuję za wszystkie opinie.

post-90995-0-08580400-1488814964_thumb.jpg

post-90995-0-20021600-1488814988_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączyłem wczoraj do klubu, dziś się chwalę.

post-87998-0-45644800-1488831199_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cała ta masturbacja nad przestarzałym, użytkowo pozostawiającym wiele do życzenia Moonwatchem bo kiedyś był na księżycu przypomina mi sytuację, gdyby podniecać się wciąż produkowanym Dużym Fiatem bo kiedyś pobił rekord prędkości.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ładny kij w mrowisko... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gustaw ma sporo racji ,to niebrzydki ,ale niepraktyczny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mc9, w Omedze SMPc luma jest też na części szkieletowej wskazówek, nie tylko na grotach więc nawet w pozycji nad indeksem nie ma problemu z odczytem minut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gustaw ma sporo racji ,to niebrzydki ,ale niepraktyczny zegarek.

Jeśli myslisz o 'innych czynnościach seksualnych" wspomnianych przez @gustawa6666 i opierasz ja na własnym doświadczeniu :) pozostaje mi uwierzyć na słowo :)

Ja mam tylko doswiadczenia zwiazane ze wskazaniem czasu, estetyką wykonania, i te są pozytywne.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubię nakręcanych zegarków z wpuszczoną w jopertę częścią koronki,to idiotyczne rozwiązanie.O hesalicie i braku wodoszczelności nie wspomnę.Miałem ten zegarek ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Gustaw pozbył się SMPc, a teraz ubliża Moowatchowi, reprezentuje wrogie siły z obozu Rolexa. ;) Mnie ręczne nakręcanie odpowiada, bardzo praktyczne na weekend. 

Edytowane przez tbn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubię nakręcanych zegarków z wpuszczoną w jopertę częścią koronki,to idiotyczne rozwiązanie.O hesalicie i braku wodoszczelności nie wspomnę.Miałem ten zegarek ..

Poprzedni post to taki z przymruzeniem oka :)

To co piszesz jest zrozumiałe- z tego powodu jest taka roznorodnośc zegarkow, ogolny dostep do wiedzy na ich temat by wybrać odpowiedni egzeplarz dla siebie.

Piszesz ze nie lubisz, a kupiłeś, gdzie sens i logika ? :)

Jak idę do restauracji to nie zamawiem tego, czego nie lubie, by pozniej nie marudzić, bo wielu moze to smakować i wyjdę na ignoranta :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Akis znielubił jak się zapoznał :)

Konrad, natenczas hołubię Roleksa ze względów oszczędnościowych. Optymalizuję koszty związane z utratą wartości. Kiedyś jak się człowiek dorobi to wróci do Omegi :)

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie Panowie na temat Omegi Speedmaster 50th Anniversary ref. 311.33.42.50.01.001?

Seria limitowana do 1957 sztuk. Piękny emaliowany cyferblat oznaczony indywidualnym numerem. Werk 3201 pieknie zdobjony.

Załączam dwa zdjęcia (przepraszam za jakość ale zdjęcia robiłem w pośpiechu telefonem).

Z góry dziękuję za wszystkie opinie.

Podoba się Tobie, spełnisz swoje zegarkowe marzenie, kup :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Akis znielubił jak się zapoznał :)

Prosze Cię....:)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem,że nie lubię nakręcanych zegarków,które mają częściowo ukrytą w kopercie koronkę.Przekonałem się o tym po zakupie moona.Całe szczęście miałem wersję z szafirem,ale nakręcanie mnie wkurzało,szczególnie,że mój egzemplarz stawiał spory opór,koronka ciężko się obracała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cała ta masturbacja nad przestarzałym, użytkowo pozostawiającym wiele do życzenia Moonwatchem bo kiedyś był na księżycu przypomina mi sytuację, gdyby podniecać się wciąż produkowanym Dużym Fiatem bo kiedyś pobił rekord prędkości.

Oj Ty! Już mojej nie dam Ci nawet potrzymać ;). Poza historia księżycową to bardzo pozytywny zegarek. 80 procent zegarkow nie ma wodoszczelności powyżej 50m a Wy tu nagle wywlekacie z tego zarzut? Kupa śmiechu kolego Akis ;) Kiedy ostatnio zszedłeś głębiej na basenie? I tak tu nikt nikogo argumentami nie złamie bo po to mamy podfora by swoich bronić. Możemy się conajwyzej poobrazac a Piotrek niestety czasem coś chlapnie jakby wiedział najlepiej i nie zdawał sobie sprawy że ktoś nie chce kupić rolexa bo mu się zwyczajnie nie podoba a nie dlatego że jest np głupi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Ty! Już mojej nie dam Ci nawet potrzymać ;). Poza historia księżycową to bardzo pozytywny zegarek. 80 procent zegarkow nie ma wodoszczelności powyżej 50m a Wy tu nagle wywlekacie z tego zarzut? Kupa śmiechu kolego Akis ;) Kiedy ostatnio zszedłeś głębiej na basenie? I tak tu nikt nikogo argumentami nie złamie bo po to mamy podfora by swoich bronić. Możemy się conajwyzej poobrazac a Piotrek niestety czasem coś chlapnie jakby wiedział najlepiej i nie zdawał sobie sprawy że ktoś nie chce kupić rolexa bo mu się zwyczajnie nie podoba a nie dlatego że jest np głupi...

Ty się wczytaj dokładnie - głupi są Ci którzy Rolexa kupują...no ale nie każdy może być koneserem i pozwolić sobie na pre moona...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ale nie swiadczy to o tym że linia speedmaster jest jak napisałeś niefunkcjonalna :)

Wg mojej opinii ukryta koronka to swietne rozwiazanie, nie haczy o ubranie.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mikołaj uważasz,że jeżeli zegarek ma na deklu grawer "wr50" to możesz w nim zejść na tę głębokość? Bardzo się mylisz,moon nie jest gotów nawet do pływania powierzchniowego,nie ma zakręconej ani jednej koronki.To moja opinia,możesz oczywiście mieć inne zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty się wczytaj dokładnie - głupi są Ci którzy Rolexa kupują...no ale nie każdy może być koneserem i pozwolić sobie na pre moona...

Chyba za późno bo nie rozumiem :) Ja zegarki kupuje oczami nie rozsądkiem. Tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi