Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

IMO jak regulacja to tylko Wrzeciono Czasu choć mówię to bez doświadczenia z Marynarską ;) Więc może Marynarska też daje radę :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, MJRegul napisał(-a):

IMO jak regulacja to tylko Wrzeciono Czasu choć mówię to bez doświadczenia z Marynarską ;) Więc może Marynarska też daje radę :) 

serio? dzięki, też o nich myślałem, teraz przeniesli się na Mokotowską to mam blisko do nich :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa TAGi wyregulowali mi tak, że robią -1/+1s na dobę :)
Jest jeden minus - mają machinę do testowania szczelności na 10bar. Zamówili na 30bar ale jeszcze nie dojechała.
Może na wiosnę już bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.09.2026 o 13:02, dsz napisał(-a):

zgadza się, jest wygodna (zapięcie trochę lipa), co nie zmienia faktu, że w GS powinni lepiej ogarnąć bransolety 

W dniu 15.09.2026 o 21:23, dsz napisał(-a):

nie miałem nigdy GS, ta w SARB033 też nie była zła, tylko to zapiecie...

Haha, tak chyba najczęściej wygląda doświadczenie tych krytykujących GS za bransolety ;)

Ale tak serio to powiem Ci że one tylko wyglądają podobnie, tak samo jak ten GS @Zenk'a i SARB033 wyglądają podobnie ale w ręce i na ręce to jest inny świat, poziom wykonania, wykończenia to przepaść odpowiednia do ceny. Mogę tak napisać bo miałem i SARBa 033 i takiego - albo bardzo podobnego - GSa ( SBGX061 ). 

@Picy, oglądałem te nowe PO w czasie urlopu i na żywo jakoś słabo, tarcza wygląda na bardzo małą, zegarek gruby a kształt łagodnie mówiąc dyskusyjny, serio wygodnie się to nosiło? 

Edytowane przez Bugs

Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Bugs napisał(-a):

Haha, tak chyba najczęściej wygląda doświadczenie tych krytykujących GS za bransolety ;)

Ale tak serio to powiem Ci że one tylko wyglądają podobnie, tak samo jak ten GS @Zenk'a i SARB033 wyglądają podobnie ale w ręce i na ręce to jest inny świat, poziom wykonania, wykończenia to przepaść odpowiednia do ceny. Mogę tak napisać bo miałem i SARBa 033 i takiego - albo bardzo podobnego - GSa ( SBGX061 ). 

@Picy, oglądałem te nowe PO w czasie urlopu i na żywo jakoś słabo, tarcza wygląda na bardzo małą, zegarek gruby a kształt łagodnie mówiąc dyskusyjny, serio wygodnie się to nosiło? 

Tak jak napisałeś. GSa trzeba ponosić aby móc cokolwiek powiedzieć o komforcie użytkowania.

Co do nowej Omegi PO to grubaski są. Masz rację. Zresztą jak prawie wszystkie Omegi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Bugs napisał(-a):

Masz rację zbyt pochopnie oceniłem bransoletę GS nie mając z nią styczności, ale prawda jest taka że w sieci krytykują bransolety Seiko i rykoszetem GS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, dsz napisał(-a):

Masz rację zbyt pochopnie oceniłem bransoletę GS nie mając z nią styczności, ale prawda jest taka że w sieci krytykują bransolety Seiko i rykoszetem GS

Obejrzyj jak będzie okazja, są sprzedawane w kilku miejscach w PL.

Oczywiście nie wszystkie są takie same, GS ma aktualnie w ofercie co najmniej 3 rodzaje bransolet i kilka różnych zapięć, podobnie jak każdy inny producent.

Mnie te co mam bardzo pasują, na pewno nie gorzej niż rolexowe oyster czy omegowe bond/speedmaster, dyskusyjne bywa zapięcie bo albo jest nieregulowane albo konstrukcyjnie nędzne ( to najnowsze jest chyba lepsze ) ale ja i tak wolę małe wygodne nieregulowane bez wystających elementów niż olbrzymi Glidelock w Subie albo takie niewygodne składane  z wystającymi przyciskami jak w AT.

Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 17.09.2026 o 14:35, MJRegul napisał(-a):

Trzymajcie kciuki. Nie wytrzymałem i jednak moją koślawą SMP oddałem na gwarancyjną wymianę tarczy 😶 
Wstępne oględziny na miejscu - "no krzywo, przyjmiemy" więc krok pierwszy za mną. 
W sumie się cykam, że będzie gorzej niż było no ale zobaczymy, raz się żyje a w sumie to spędzało sen z powiek czego się nie spodziewałem🙄PXL_20260917_114533847~2.jpg

no i super, jeśli Cię to męczyło to dobry ruch. Zegarek będzie cieszył w końcu w 100%, a o to chyba chodzi, żebyśmy się cieszyli naszymi nowymi nabytkami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_4574.thumb.jpeg.5420753565919eadc96c49b89489c170.jpegZdjęcie z dzisiejszej przymiarki .

Świetnie wykonany , tarcza kozak .

Jest dość spory ale taki ma być diver , dla mnie w sam raz .

Co mnie mocno zaskoczyło to praca bezela , klik jak w zegarkach nurkowych 10x tańszych i dość spory luz .

Edytowane przez GTR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Bugs napisał(-a):

Wiesz co jak ja przymierzałem miałem podobne odczucie. Jek z nim poobcowalem z godzinę bardzo zyskał. Jak to się mówi zyskuje przy bliższym poznaniu. Po godzinie mogę stwierdzić że bym z chęcią do kolekcji dołożył chociaż dla mnie pomarańcz bardziej się podoba. Nie wiem jak na bransolecie ale na gumie sztos. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.09.2026 o 23:06, GTR napisał(-a):

Świetnie wykonany , tarcza kozak .

Jest dość spory ale taki ma być diver , dla mnie w sam raz .

Co mnie mocno zaskoczyło to praca bezela , klik jak w zegarkach nurkowych 10x tańszych i dość spory luz .

U mnie w tym ref. bezel brzmi jak powinien (jak każda inna Omega jaką miałem, lekko stonowany) i zero luzów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, MJRegul napisał(-a):

U mnie w tym ref. bezel brzmi jak powinien (jak każda inna Omega jaką miałem, lekko stonowany) i zero luzów. 

Pewnie luz trafił się w tym konkretnym egzemplarzu .

Klik bezela nie jest dla mnie najważniejszy i kluczowy przy zakupie ale tu po prostu jest średnio , do tego kiepski chwyt :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi