Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Panowie ile teraz kosztuje u was service zegarka omega seamaster?Mechanizm ETA.Oddałem zegarek w jednym z Polskich salonów,miasto Poznań.Service wyceniono mi na 4800zł.Do naprawy pokrętło datownika.Nie przeskakuje data plus regulacja,smarowanie,uszczelki,test szczelniści.Sam service 3800🤔Zegarek oddawałem regularnie w tym

samym salonie i ostatnio w roku 2019 za sam service zapłaciłem 900zł.Rozumiem inflacje itd ale na samym servisie  400% w góre w przeciągu 6 lat ?

IMG_20190118_214152_340.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam.Panowie ile teraz kosztuje u was service zegarka omega seamaster?Mechanizm ETA.Oddałem zegarek w jednym z Polskich salonów,miasto Poznań.Service wyceniono mi na 4800zł.Do naprawy pokrętło datownika.Nie przeskakuje data plus regulacja,smarowanie,uszczelki,test szczelniści.Sam service 3800Zegarek oddawałem regularnie w tym
samym salonie i ostatnio w roku 2019 za sam service zapłaciłem 900zł.Rozumiem inflacje itd ale na samym servisie  400% w góre w przeciągu 6 lat ?
IMG_20190118_214152_340.thumb.jpg.6181edd73b9fd4b29e3bdf609d4101ff.jpg

Mniej więcej teraz tyle oficjalnie kosztuje

https://www.omegawatches.com/customer-service/interventions-and-prices/complete-service

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukebor W takim wypadku będe zmuszony szukać niezależnego serwisu😏Wygląda na to,że ceny przez 6 lat poszybowały 400% w góre🤦Za nowy zegarek w 2005 roku zapłaciłem na tamten czas po przeliczeniu około 5tys zł.Na tą chwile ten zegarek z dokumentami,pudełkiem kosztuje w granicach 12tys🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Arkowal napisał(-a):

Witam.Panowie ile teraz kosztuje u was service zegarka omega seamaster?Mechanizm ETA.Oddałem zegarek w jednym z Polskich salonów,miasto Poznań.Service wyceniono mi na 4800zł.Do naprawy pokrętło datownika.Nie przeskakuje data plus regulacja,smarowanie,uszczelki,test szczelniści.Sam service 3800🤔Zegarek oddawałem regularnie w tym

Jeśli to nie Co-Axial to próbowałbym uderzać do niezależnego punktu zegarmistrzowskiego.

Niestety serwis u AD wiąże się z widełkami według cennika standardowego serwisu + koszt wymiany części.

Z Omegą na ETA bardziej ogarnięty zegarmistrz spokojnie sobie poradzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Arkowal napisał(-a):

Robiłem pełny serwis w lutym, tutaj więcej informacji 

W cenie serwisu masz te wszystkie części które wymieniłeś w poście, więc nie wiem skąd cena 4800 zł 

👉📸 All Rights Reserved®                                                             Diver's🤿holic                                       

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Arkowal napisał(-a):

Podjedź do Komasy na Wildzie. Będziesz zadowolony z serwisu i ceny 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Arkowal napisał(-a):

lukebor W takim wypadku będe zmuszony szukać niezależnego serwisu😏Wygląda na to,że ceny przez 6 lat poszybowały 400% w góre🤦Za nowy zegarek w 2005 roku zapłaciłem na tamten czas po przeliczeniu około 5tys zł.Na tą chwile ten zegarek z dokumentami,pudełkiem kosztuje w granicach 12tys🤔

Jak byłeś u Skąpskiego to mnie cena nie dziwi.  Dałem mu Orisa na serwis na sw200 i mi wycenił na 1800 zł w tym wymiana jakiejś części (zegarek sprawny). Nie pamiętam co. Koszt mechanizmu sporo tańszy. Oddałem do kwesti czasu do Krakowa i za całość zapłaciłem 400 zł. Okazało się jeszcze że coś próbowali regulować nieudolnie. Jako że od nowości go miałem to wiem że tylko oni grzebali. Do kwesti czasu można wysłać kurierem i odsyłają kurierem. W Poznaniu nie wiem kto jest godny polecenia. Może kierunek @Scaut jest właściwy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Picy napisał(-a):

Jak byłeś u Skąpskiego to mnie cena nie dziwi.  Dałem mu Orisa na serwis na sw200 i mi wycenił na 1800 zł w tym wymiana jakiejś części (zegarek sprawny). Nie pamiętam co. Koszt mechanizmu sporo tańszy. Oddałem do kwesti czasu do Krakowa i za całość zapłaciłem 400 zł. Okazało się jeszcze że coś próbowali regulować nieudolnie. Jako że od nowości go miałem to wiem że tylko oni grzebali. Do kwesti czasu można wysłać kurierem i odsyłają kurierem. W Poznaniu nie wiem kto jest godny polecenia. Może kierunek @Scaut jest właściwy. 

Tak,u  Skąpskiego na Wildzie.Servisowałem tam od lat,systematycznie co 5-6 lat.Zawsze cena była ok jak i czas oczekiwania stosunkowo krótki.Zawsze byłem zadowolony,ale tym razem za mechanizm ETA taka cena🤔Podziękowałem i szukam dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, Arkowal said:

Podziękowałem i szukam dalej

Napisz do Leszka Szumlasa: https://kwestiaczasu.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi