Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Watches in Macro od Horology House część druga, jest Wasz ukochany Moonwatch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apoloniusz ;)e9b1ca2aa2be6ad1a1605020dfc123db.jpg

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór, czy dojadę tędy do klubu ? Pozdrawiam wszystkich posiadaczy, świetny zegarek! Mój pierwszy automat i od razu postawiłem jednak na wyższą półkę;-)

post-109881-0-62948000-1568747206_thumb.jpg

Edytowane przez sanco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie ten kolor paska średnio tu pasuje...

Ale może ja się nie znam, albo jestem mało ekstrawagancki  <_<

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jak dla mnie Filipowe zestawienie odważne, ale dobrze współgra choćby z oznaczeniami na bazelu, więc jest spoko :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zaznaczyłeś.

Ten faktycznie wygląda słabo w takiej konfiguracji.

Ja mówię o filipowym pasku...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już jesteśmy przy paskach to ja tylko dodam, że mój ze zdjęcia jest czarny i to model M106 od Rubber B (dedykowany dla Rolexa), jednak pasuje idealnie do SMPc. Instalacja również bezproblemowa nawet dla takiego żółtodzioba jak ja. Ktoś gdzieś pisał, że to jedyne miejsce gdzie Omega i Rolex tak dobrze się "dogadują" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już jesteśmy przy paskach to ja tylko dodam, że mój ze zdjęcia jest czarny i to model M106 od Rubber B (dedykowany dla Rolexa), jednak pasuje idealnie do SMPc. Instalacja również bezproblemowa nawet dla takiego żółtodzioba jak ja. Ktoś gdzieś pisał, że to jedyne miejsce gdzie Omega i Rolex tak dobrze się "dogadują" ;)

M106CD? Mam taką gumę kurzącą się w szufladzie. I mam także czarną SMPc... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się podoba połączenie Filipa.

SMPc fajna. I dobrze jej na tej gumie.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na samym pasku jest oznaczenie M106 ale już na woreczku w którym był kupiony jest oznaczenie M106 CD Sport models.

Pora go odkurzyć! Lepszego spasowania oprócz może oryginalnej gumy nie znajdziemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na samym pasku jest oznaczenie M106 ale już na woreczku w którym był kupiony jest oznaczenie M106 CD Sport models.

Pora go odkurzyć! Lepszego spasowania oprócz może oryginalnej gumy nie znajdziemy.

W weekend się pobawię. Dzięki za info  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się pośrednio w klubie przywitam...

Dziewczynie kupiłem... :)

1.jpg

1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się pośrednio w klubie przywitam...

Dziewczynie kupiłem... :)

Piękny, brawo i gratulacje!

Sam się przymierzałem do konstelacji dla siebie, ale po przymiarkach stwierdziłem jednak zdecydowanie, że NIE jest to zegarek dla faceta, nawet w kopercie 38mm ;)

Dla płci pięknej natomiast, moim zdaniem - absolutna bomba!

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że @meXy by się z Tobą nie zgodził;)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Watches in Macro od Horology House część druga, jest Wasz ukochany Moonwatch

Poezja...

Rozumiem, że chodzi Ci ogólnie o materiał filmowy? Bo w kontekście mechanizmu uważam, że Omega nie wykorzystuje potencjału kalibru 1861/1863. Mam tu na myśli zastosowanie krzywki sterującej zamiast koła kolumnowego, które zostało użyte na przykład w werku 321. Nie ma też pionowego sprzęgła, które można znaleźć w tańszych od Omegi zegarkach Seiko lub w modelach TAG Heuer Autavia opartych o kaliber Heuer-02 i zbliżonych cenowo do Speedmastera. Ponadto wykończenie 1861 to już w ogóle dramat. Oczywiście wszystkie logiczne argumenty można "załatwić" jednym tekstem, że to Speedmaster był na Księżycu.  :)  ;)

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że chodzi Ci ogólnie o materiał filmowy? Bo w kontekście mechanizmu uważam, że Omega nie wykorzystuje potencjału kalibru 1861/1863. Mam tu na myśli zastosowanie krzywki sterującej zamiast koła kolumnowego, które zostało użyte na przykład w werku 321. Nie ma też pionowego sprzęgła, które można znaleźć w tańszych od Omegi zegarkach Seiko lub w modelach TAG Heuer Autavia opartych o kaliber Heuer-02 i zbliżonych cenowo do Speedmastera. Ponadto wykończenie 1861 to już w ogóle dramat. Oczywiście wszystkie logiczne argumenty można "załatwić" jednym tekstem, że to Speedmaster był na Księżycu. :);)

Po takim wpisie Kolegi pozostaje mi tylko stwierdzić, że na zegarkach się nie znam a jedynie mi się podobają i lubię je mieć i oczywiście trzymać się mocno Twojego stwierdzenia o Speedmasterze i Księżycu

A na poprawę humoru wrzucę sobie fotkę

2c96b877fb709431354f6c40cfc9e6d0.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja Constellation Double Eagle jest najładniejszym zegarkiem na świecie. Trzymam ją w pudełku razem ze swoim komunijnym zegarkiem i są to dla mnie dwa najcenniejsze w życiu zegarki.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Po takim wpisie Kolegi pozostaje mi tylko stwierdzić, że na zegarkach się nie znam a jedynie mi się podobają i lubię je mieć i oczywiście trzymać się mocno Twojego stwierdzenia o Speedmasterze i Księżycu

Nie odbieraj tego aż w tak negatywny sposób. Opisałem tylko stan faktyczny i pozostaje jedynie żałować, że polskie portale nie poświęcają wystarczająco dużo czasu na analizę konstrukcji mechanizmów, żeby dać czytelnikom kompletną informację. Wyjątek od tej smutnej reguły stanowią bardzo wartościowe opracowania Władka Mellera i Tomka Jakubasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie odbieraj tego aż w tak negatywny sposób. Opisałem tylko stan faktyczny i pozostaje jedynie żałować, że polskie portale nie poświęcają wystarczająco dużo czasu na analizę konstrukcji mechanizmów, żeby dać czytelnikom kompletną informację. Wyjątek od tej smutnej reguły stanowią bardzo wartościowe opracowania Władka Mellera i Tomka Jakubasa.

Absolutnie nie odbieram tego negatywnie - odbieram to z podziwem dla Twojej ogromnej wiedzy i to bardzo fachowej.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, z prostej przyczyny, nie ma zapotrzebowania na takie opracowania, a te kilka "białych żagli" wystarczająco wypełnia tą niszę

Mówię o rodzimym rynku.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

A później idzie klient do Kruka z zamiarem zakupu Speedmastera zawierającego naciąg manualny i zastanawia się, dlaczego wersja z przeszklonym deklem jest droższa o blisko 3500 zł od wersji z tzw. pełnym deklem. Pozostaje mieć nadzieję, że wiedza sprzedawców nie kończy się na rodzaju zastosowanego szkła lunety.

Edytowane przez McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi