Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to wina zdjęcia czy trójkąt na bezelu nie centruje idealnie z indeksem na 12tej?

Jak kupowałem swoją czarną, to przymierzając niebieską zgłosiłem AD Omegi, że nie centruje bezel. Nie przejęli się tym za bardzo, a kilka dni później jak byłem ponownie obejrzeć coś innego to niebieska 300tka z niecentrującym bezelem już się sprzedała.

Teraz zobaczyłem że nie centruje rzeczywiście idealnie

Wczęsniej tego nie widziałem - w sumie mi to nie przeszkadza.

Ale myślę że to do zrobienia przy pomocy pierścienia z ząbkami który jest pod bezelem i robi kliki. Kwestia albo dogięcia ząbków albo przesunięcia w obrocie pierścienia.

Ewentualnie można by wyjąć wkładkę z bezela i wcisnąć ciutkę inaczej

ale to moze w przyszłosci bo w sumie mi to nie przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

Oczywiście niecentrowanie jest minimalne maks. 1/3 indeksu minutowego. Czy przeszkadza czy nie, to już kwestia indywidualnego podejścia. Kupując nowy zegarek nauczyłem się już, oglądać każdy detal dokładnie na spokojnie, zanim włożę kartę do terminala. Ząbkami już nic nie zrobi się, jedynie przeklejenie bezela. Jeśli jesteś przekonany, że zegarek będziesz miał długo to nie ma czym się przejmować. Jeśli dopuszczasz sprzedaż po roku lub kilku latach to zastanów się nad reklamacją, bo kupujący mogą później "marudzić", a tak problem z głowy.

Nie Pany. Wszystko jest tak, jak powinno być !!! To wina kiepskiego fotografika czyli "mła"

r2vwon.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

Dobra dobra, ustawiłeś na potrzeby foto bezel pomiędzy kliknięciami, a tuż po pstryknięciu foto pewnie sam przeskoczył w pozycję "krzywo". :lol:

No miałeś się niewygadać !!! :lol:

Edytowane przez Posek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście niecentrowanie jest minimalne maks. 1/3 indeksu minutowego. Czy przeszkadza czy nie, to już kwestia indywidualnego podejścia. Kupując nowy zegarek nauczyłem się już oglądać każdy detal dokładnie na spokojnie, zanim włożę kartę do terminala. Ząbkami już nic nie zrobi się, jedynie przeklejenie bezela. Jeśli jesteś przekonany, że zegarek będziesz miał długo to nie ma czym się przejmować. Jeśli dopuszczasz sprzedaż po roku lub kilku latach to zastanów się nad reklamacją, bo kupujący mogą później "marudzić", a tak problem z głowy.

Rzeczowy,miły i sympatyczny sprzedawca pewnie załatwi reklamację od ręki,kolego:)

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczowy,miły i sympatyczny sprzedawca pewnie załatwi reklamację od ręki,kolego:)

Po co tyle złośliwości? Przecież mamy wspólne hobby?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

Jeśli masz co reklamować, to wal Pan śmiało. U mnie jest tak, jak być powinno i bzdetami sobie glowy na szczęscie także nie muszę zawracać. A jak np. odpadło by mi coś w zegarku, po prostu kupiłbym kolejny bez zbędnej gadki. No ale. Rozumiem że nie każdy może sobie pozwolić na taką rozrzutność.

Chociaż mówiąc szczerze, ja w przeciwieństwie do niektorych tu forumowiczow, przywiązuję się do posiadanych przeze mnie rzeczy i sam do końca nie jestem pewien, co bym zrobił......

No widzisz sam foti, że niektórzy na tym forum lekkiego życia nie mają :lol:

Foti, a poza tym pogubiłeś sie chyba co kto i dokogo pisał. Xpovoc odpowiedział wcześniej na mój post kolego.... :lol:

Edytowane przez Posek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że jest na wcisk Ale poczekam z odpowiedziami zanim się nad tym skupię i zacznę z tym walczyć :)

W porządnych firmach wkładka jest wciskana / wprasowana w odpowiednio ukształtowany bezel. Klej moim zdaniem to tak średnio w czymś co zaprojektowane było do pracy w słonej wodzie, ale oczywiście są firmy, które idą po bandzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

W porządnych firmach wkładka jest wciskana / wprasowana w odpowiednio ukształtowany bezel. Klej moim zdaniem to tak średnio w czymś co zaprojektowane było do pracy w słonej wodzie, ale oczywiście są firmy, które idą po bandzie...

Wydaje mi się, ze Burns ma rację ☺️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns zawsze ma rację

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Ulotny, genialna fotka. Mega!

Poza tym ciekawy Seamaster.

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zerknij na foty Ulotnego gdzie obiektem jest Rolek GMTII.Te dopiero wyrywają z kapci.

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, miłe tym bardziej że bardzo podobają mi się Twoje fotki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam

przykleiłem taśmę na zegarek i delikatnie podważyłem bezel luksatorem stomatologicznym :) tam gdzi epodważyłem wcisnąłem śrubokręcik i podważyłem w drugim miejscu no i zszedł.

Ale wyskoczyła mi z bezela pomarańczowa wkładka. Myślę że ona tez jest na wcisk w bezel.

Na razie się nią nie zajmowałem bo myślę że potrzebne będą do tego jakieś zaciski bo jak próbuję rękami to zrobić to jak z jednej strony wcisnę to z drugiej wyskakuje i tak na zmianę. Ale spoko w wolnym czasie się tym zajmę :)

Odważny, w każdym razie zabawa przednia, zegar po zmianie wygląda zupełnie inaczej, wrażenie jakbyś miał dwa zegarki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odważny, w każdym razie zabawa przednia, zegar po zmianie wygląda zupełnie inaczej, wrażenie jakbyś miał dwa zegarki :)

Z czarnym wygląda tak bardziej poważnie niemniej pomarańcz zostanie założony na lato. Muszę jeszcze jakiś pasek do tego dobrać i już będzie ok. Guma mnie drażni przy odpinaniu. Ciężko ja wyciągnąć spod pierwszej szlufki. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSC_0209.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Ulotny, bardzo ciekawie przedstawione dwa świetne zegarki. Wiem, bo do wątku "Seiko" też zajrzałem. Gratuluję nietuzinkowego pomysłu :)

P.s.

Zmień czas na zimowy :P

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karol, robisz naprawdę świetne zdjęcia ostatnio, gratuluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Ulotny, bardzo ciekawie przedstawione dwa świetne zegarki. Wiem, bo do wątku "Seiko" też zajrzałem. Gratuluję nietuzinkowego pomysłu :)

P.s.

Zmień czas na zimowy :P

Karol, robisz naprawdę świetne zdjęcia ostatnio, gratuluję.

Dzięki Panowie, czas już zmieniony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać, że babcia trzyma się dobrze. W niezłym stanie.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

Bardzo ładny klasyk.

Edytowane przez Posek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi