Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Gość raphael1215

Dość sceptycznie podchodzę do takich informacji. Nieautoryzowany sprzedawca Omegi (np. sklepy internetowe typu Kraff) z reguły praktycznie nic nie mają na stanie. Jak ktoś u nich kupi zegarek, to dopiero wtedy taki sprzedawca zamawia zegarek zagranicą (AD Omegi, tzw. gray market etc. a nie bezpośrednio od Omegi jak autoryzowane salony), gdzie ma po znajomości duże rabaty i/lub omija cło i VAT), dzięki czemu daje dobrą cenę. Dlatego terminy u nich są dłuższe niż u AD. Prędzej bym wziął pod uwagę fakt, że mu "wyschło" źródło zakupu i szuka teraz innego niż w to, że ukradli Omedze 3 TIRy Planet Ocean w najbardziej popularnej wersji. :-)

Na każdą nową Omegę jaką zamówiłem u AD w Polsce czekałem maks. 2 tygodnie. Z reguły było to 7-8 dni, a 10-14 dni jeśli salon po moim zamówieniu nie zamawiał od razu u Omegi, tylko chciał poczekać aż zbierze więcej zamówień. Salony mają minima logistyczne co do zamówień i niechętnie chcą zamówić tylko 1 szt. pod klienta.

Też podchodzę z dystansem co do wymówek sprzedawców. A szczególnie kreatywne są wymówki jeśli chodzi o jakiekolwiek opóźnienia :) Co do samego sprzedającego sprawdziłem wszystko co można było sprawdzić. Wystawia dowód zakupu,gwarantuje że zegar jest z oficjalnego źródła i pieczęć na gwarancji jest oficjalnego sprzedawcy figurujacego na stronie Omegi. Daje możliwość osobistego odbioru i sprawdzenia wszystkiego przed zakupem. Wygląda na to ze wszystko jest OK i cena bardzo atrakcyjna. Na forum sprzedawca też ma dobre opinie (oprócz jednej wpadki). Faktycznie co do kursu walut cały czas zastanawiam się czy będzie i jaka korekta cenowa po nowym roku :( i czy jeśli zamówienie nie dojdzie do skutku będę musiał dołożyć po nowym roku do zegarka. Jedno co udało mi się potwierdzić to ze czas oczekiwania na fabrycznie nowy zegar to faktycznie 3 tygodnie. Ja czekam już 6 tydzień :( a tak przy okazji czemu wszyscy odradzają zakupu Omegi we Włoszech, bo często pojawia się opinią żeby tam nie kupować ale nikt nie pisze dlaczego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

04b8e915a0abaf3108c96f7ccbed52b4.jpg

A do mnie dojechały paski z AliExpress co mnie zdziwiło z logo Omegi. Jakość jak na koszt dwóch pasków z zapięciem 37$ zadowalająca. Zobaczymy jak bedą pasować do zegarka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstaw nadgarstkowe jak wrzucisz na gumę.

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1373422f5208159d831870965ccaec82.jpg

Sam niestety nie daje rady zdjąć bransolety, w butiku Omegi mi nie zmienia raczej na ta wersje, wiec ze zmiana poczekam do lata bo zima wole branse :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E...jak sam masz uszkodzić to lepiej poprosić o pomoc, w końcu "gratis" zegarków nie rozdają.... :rolleyes:

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam niestety nie daje rady zdjąć bransolety, w butiku Omegi mi nie zmienia raczej na ta wersje, wiec ze zmiana poczekam do lata bo zima wole branse :)

no latwo jej sie nie zdejmuje. Zajelo mi to 30 minut za pierwszym razem. Teraz doszedlem do wprawy. W ogole masz tam kogos w domu pod reka ? uzywasz narzedzia i odciagasz teleskop z jednej strony a pomocnik wklada tam zapalke. Odciagasz z drugiej i pchasz do gory i voila...zdjeta :D

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O dobry pomysł :) ale i tak poczekam do lata i wtedy zmienię u zegarmistrza bez stresu większego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kusi Cię zmienić samemu jednak?:)

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kusi ale zdarzyło mi sie porysować zegarek w ten sposób :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe butik Omegi mam zaraz obok domu wiec miałem okazje mierzyć PO na gumie. Te gumy Omegi są super, lepiej wykonane niż ta AliExpressu szkoda tylko ze zapięcie z guma jest o 1600 PLN droższe, absurdalna cena

Edytowane przez das

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uwiera Cię fakt, że to jednak podróbki?

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uwiera Cię fakt, że to jednak podróbki?

Pasek nie jest oryginalny? :huh:

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez jest napisane, ze logo okazalo sie zaskoczeniem- załączony opis wskazuje na zwykły zamiennik...

Ma wyrzucić na hasiok?;)

instagram.com/average_watch_enjoyer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma wyrzucić na hasiok? ;)

I się wydało że ze Śląska jesteś :o

Oryginalny, or not?

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na aliexpress nie ma oryginałów...

Gdyby nie miał logo Omegi, to zwykły zamiennik, jakich wiele.

Ale z logo to podróba, której nie odważyłbym się zamieścić na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zabijcie :) Takie przyszły sam sie zdziwiłem, na Ali było tak: cf1421694c2d0cb2af57272dcc3b5abc.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja stanę w obronie kolegi das.Przecież to tylko kawałek gumy i pasek,który w przeciwieństwie do bransolety zmieniać się powinno często niczym szczoteczkę do zębów ze względów higienicznych.Mnie osobiście też serce by zabolało za kawałek gumy tyle biletów NBP położyć mimo szacunku i uwielbienia do Omegi.Najważniejszy jest zegarek.Przecież to forum miłośników zegarków nie pasków:)Taka moja mała dygresja przed wrzuceniem na stos kolegi das.

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja nie potępiam kolegi das.

Napisałem tylko, że ja bym się nie odważył... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja do tego nic nie mam :) oby tylko dobrze sie sprawowaly

najgorzej ze teraz mozesz zostac potraktowany jak forumowicz gorszego sortu ;)

A to stwierdzenie na dzień dzisiejszy nabiera całkowicie innego znaczenia:)

Tisell Klub Polska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi