Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

to tak bedzie lezala nowa PO. Wyglada, ze bransoleta nie sterczy tak, pierwszy link, jak w poprzedniej generacji.

Zdjecie z sieci

6 i 18 jest praktycznie niemozliwe do odczytania. Gdzie oni maja projektanta to ja nie wiem.

post-68673-0-64702300-1458777726_thumb.jpg

Edytowane przez stateless

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie szkodzi. Świetnie wygląda.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezel - czad!

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieźle to wygląda .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

17mm...słuszną linie ma Omega. Może jakby koperta miała 48, a nadgarstek 22cm to wyglądałoby dobrze. Speedy pro ze swoimi 14+ już jest dla mnie grubasem. :) Ideał to SMPc, a wydawał mi się mały jak go założyłem pierwszy raz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wyczytalem prawie 17mm. tutaj inne zdjecia tez sa dostepne http://www.lesrhabilleurs.com/baselworld-2016-omega/

a to z sieci, 39.5/14.1mm

Dziekuje. Fajny zegar ale grubosc to jakies totalne nieporozumienie. Przeciez to podchodzi pod SDDS...

Druga pozycja bardzo fajna. Ciekaw jestem jak na zywo prezentuje sie ta podzialka na bezelu bo na zdjeciach wyglada przecietnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 mm to przegięcie , chociaż na prezentowanym zdjęciu (bez trzeciego wymiaru) wygląda sobie bardzo zgrabnie a bezel dodaje lekkości .

Przywołany Deep Sea natomiast to już pancernik pełną gębą .

Edytowane przez LMed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ideał to SMPc, a wydawał mi się mały jak go założyłem pierwszy raz.

Mówiłem, że będziesz zadowolniony :)

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tbn

Ten Edox był duży (za duży), a do tego diver ma optycznie mniejszą kopertę poprzez gruby bezel i węższą tarczę, więc na zasadzie kontrastu wydawał się mały. Ale każdy zegarek trzeba ponosić, żeby go ocenić, samo przymierzanie tylko pozwala odsiać zupełne skrajności. Poza tym SMPc po zdjęciu ogniwa idealnie leży na ręce, super wygodna bransoleta, koperta nie za gruba.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wyczytalem prawie 17mm. tutaj inne zdjecia tez sa dostepne http://www.lesrhabilleurs.com/baselworld-2016-omega/

a to z sieci, 39.5/14.1mm

Gdy patrzę na tę nową PO, to uważam, że poprzedni krój liczb: 6, 9, 12 był dużo ładniejszy.

stara

po11.jpg

nowa

omegaprebasel2016intext2.jpg

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zwróciłem na to uwagi, ale przyznaję rację.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym Im dał chwilę na oparzenie. Pewnie tak samo było z 2500 vs 8500 a jak patrzę na te z 8500 to o wiele bardziej mi się podobają. Aczkolwiek na ta chwilę też uważam że są zbyt nowoczesne na sile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się akurat indeksy w nowej wersji bardziej podobają ale ta podziałka ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe są dużo bardziej spójne z krojem liczb na bezelu. Dla mnie zmiana na plus ale ja jestem wieśniak w gumofilcach i mi się Explorer na pasku od Vratislavii podobał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe są dużo bardziej spójne z krojem liczb na bezelu. Dla mnie zmiana na plus ale ja jestem wieśniak w gumofilcach i mi się Explorer na pasku od Vratislavii podobał ;)

to do czego pasuja wtedy cyfry dysku daty :) ? w poprzedniej wersji byly spojne z indeksami tarczy a teraz oderwane od rzeczywistosci.

39.5 i 43mm chyba maja takiej samej wielkosci indeksy i cyfry. Sprawia to wrazenie, ze mniejsza wersja wydaje sie o wiele mniejsza i za duzo sie dzieje na tarczy. Grubosc tylko dobra.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha, żebyś wiedział że również patrzyłem na ich korelacje z oknem daty. Ale mimo wszystko wolę aby pasowały stylem do bezela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaa, pal licho z tymi cyframi. Najważniejsze, że nie zrobili rzymskich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie szkoda, byłoby o czym gaworzyć :D

Co tu by się działo...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Panowie dzwonili do mnie z SGP bo jak wiecie moja PO 8500 jest na serwisie. Poprosiłem dodatkowo o sprawdzenie rezerwy chodu. Sprawa wygląda tak. Po nakręceniu ręcznym jest 60 g rezerwy a po nakręceniu w cyklomacie jest 53 g rezerwy (zatrzymanie podczas zmiany daty). Są 2 opcje odsyłają zegarek i sam sobie potestuje rezerwę lub zostawiają na full przegląd i serwis. Czy 53 h to nie jest trochę za mało ? Brać zegar czy zostawiać na pełny serwis ? Co radzicie ?

Edytowane przez raphael1215

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem stanowczo za malo. Wyobraź sobie że wyjezdzasz w piątek o 14 bez zegarka i wracasz w niedzielę o 22 i od 3h nie działa. A to tylko zakładając że był w pełni nakręcony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dzwonili do mnie z SGP bo jak wiecie moja PO 8500 jest na serwisie. Poprosiłem dodatkowo o sprawdzenie rezerwy chodu. Sprawa wygląda tak. Po nakręceniu ręcznym jest 60 g rezerwy a po nakręceniu w cyklomacie jest 53 g rezerwy (zatrzymanie podczas zmiany daty). Są 2 opcje odsyłają zegarek i sam sobie potestuje rezerwę lub zostawiają na full przegląd i serwis. Czy 53 h to nie jest trochę za mało ? Brać zegar czy zostawiać na pełny serwis ? Co radzicie ?

zostaw na pelny serwis. Zaznacz bardzo wyraznie w swojej wiadomosci ze wiesz w jakim stanie zegarek zostal wyslany i oczekujesz ze wroci w takim samym badz lepszym :).  8500 ma 60 rezerwy chodu i z fabryki wychodzi z 5% wiekszym.

Tak szczerze mowiac to nie wiem, czemu oczekuja od Ciebie testowania rezerwy chodu? U mnie sami testowali (zegarek trzymali dwa miesiace) i wrocil w stanie idealnym, +1 na dobe i 50g rezerwy chodu (mechanizm 2500d). Sami sie nawet przyznali, ze jest w jednym miejscu ryska na deklu i wymienia go, jeszcze raz, nieodplatnie.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Będą jeszcze raz sprawdzać rezerwę przez długi weekend. Zobaczę co wyjdzie po 2 teście. Ale to dziwne że z ręcznego robi 60 g a z automatu 53 g no chyba że za krótko był na cyklomacie albo prądu brakło :D Coś mi jescze mówili, że to może być kwestia tego, że końcówka rezerwy wypadła w trakcie zmiany daty i mógł mechanizm juz niedociągniąć. Ale nie wiem czy to może mieć wpływ czy ta teoria jest naciągana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś ściemniają. Jeżeli producent pisze 60h rezerwy to zegarek ma mieć min. 60h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi