Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zdroker

Klub Miłośników Zegarków ORIS

Rekomendowane odpowiedzi

Co do autentycznosci to sie nie wypowiem bo az tak sie nie znam, ale wydej sie byc wszystko ok, historia z karta rowniez jak najbardziej pasuje. Sprzedawca nie jest autoryzowanym dealeram, wiec jej nie ma ;)

Moze kup z forum http://zegarkiclub.pl/forum/topic/160120-oris-sixty-five-movember-edition/?hl=oris  

Edytowane przez vvv

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, mam pytanie jestem nowy na forum. Chciałbym kupic tego Orisa.https://www.olx.pl/oferta/zegarek-oris-divers-sixty-five-movember-edition-CID87-IDusxCh.html Taka odpowiedz dostałem od sprzedającego. Czy to Wam brzmi wiarygodnie? Plastikowe karty gwarancyjne są dołączane tylko przy zakupie u oficjalnego dystrybutora w pełnej cenie.

Nie jesteśmy oficjalnym dystrybutorem w związku z tym do żadnego zegarka nie dołączamy takiej karty gwarancyjnej i uprzedzę pytanie większość sprzedawców na chrono24 nie posiada takich kart albo dołącza je puste.

Weryfikację oryginalności można bez problemu dokonać u wybranego zegarmistrza lub zamówić u nas ekspertyzę wystawianą przez rzeczoznawcę biegłego sądowego Pana Jerzego Luberdę , koszt takiej eksperty to 300 zł , płatne z góra. W przypadku rezygnacji z zakupu zegarka - koszt ekpertyzy nie jest zwracany .

Jeżeli chce Pań mieć plastikową kartę to należy zakupić zegarek u oficjalnego dystrybutora.

Zdjęcia pudełka przesyłam poniżej

Zakładam że zegarek pochodzi z rynku amerykańskiego (grey market ) kupiony na dobrej promocji  albo na massdropie albo na jomie za 30% polskiej ceny.  Zegarki z tych serwisów internetowych są oryginalne tyle tylko że nie posiadają gwarancji honorowanej w Europie. Sam kupowałem z jomy drugiego Orisa - Artix GT GMT - zegarek, przesyłka, vat + cło = 3.050,00 zł. U nas ceny od 7.000,00 zł w górę.

https://www.jomashop.com/hsearch/#keyword=01%20733%207707%204084-Set%20LS

Gumbito jakbyś miał pytania to pisz na priv powiem Tobie co i jak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Test numer dwa. Zegarek odłożony na półkę po nakręceniu. Wytrzymał 42 godziny. Mysle ze mechanizm w bardzo dobrym stanie, szczegolnie ze zegarek jest z 2010 roku.

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje zegarki z reguly kreca sie w rotomacie, wiec zakladam ze sa nakrecone po paru dniach. W przypadku tych ze szklanym deklem, patrze na wahnik mam takie wrazenie (moze bledne), ze jak sprezyna jest nakrecona to wahnik ma mniejszy luz i z wiekszym oporem sie rusza.

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Dotarła właśnie bransoleta do nowego Aquisa. I trzeba ją skrócić. Czy któryś z kolegów wie jaki wkrętak się nada? Bo te piny trzeba chyba najpierw odkręcić? Będę wdzięczny za poradę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup w obi za 6 zeta zestaw śrubokrętów marki ELLIX( jest ich 6 w komplecie ). Najmniejszy ma mieć 1 mm i ta szerokość wystarczy do odkręcenia, skrócenia.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za ile ją sprzedajesz ?

what? tak bardzo chcesz? czy pytasz ironicznie od nadmiaru zdjęć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na razie nosi się dobrze, mam jednak pewien plan na następny zegarek, który być może spowoduje, że oris poleci na bazar - ale to za jakiś czas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bazant

Witam. Dotarła właśnie bransoleta do nowego Aquisa. I trzeba ją skrócić. Czy któryś z kolegów wie jaki wkrętak się nada? Bo te piny trzeba chyba najpierw odkręcić? Będę wdzięczny za poradę

Panie kolego było już przynajmniej dwa razy w tym wątku odnośnie wkrętaków do Aquisa.

Kup w obi za 6 zeta zestaw śrubokrętów marki ELLIX( jest ich 6 w komplecie ). Najmniejszy ma mieć 1 mm i ta szerokość wystarczy do odkręcenia, skrócenia.  

Tu potrzebne są porządne narzędzia a nie jakaś tandeta z bazaru. Mi w salonie gdzie kupowałem, dwa wkręty od bransolety piękna Pani uszkodziła przy próbie odkręcania, więc mimo że nie potrzebowałem kupiłem porządny zestaw wkrętaków do Aquisa aby mieć w razie potrzeby. 

Edytowane przez bazant

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi w salonie gdzie kupowałem, dwa wkręty od bransolety piękna Pani uszkodziła przy próbie odkręcania, więc mimo że nie potrzebowałem kupiłem porządny zestaw wkrętaków do Aquisa aby mieć w razie potrzeby. 

Uszkodziła i tak zostawiła ? czy wymieniła na nowe ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bazant

Zostawiła. Stąd też wiem że ciężko je odkręcić i żaden zestaw z Obi nie pomoże bo miałem zegarek na ręce i sprawdziłem z pracownikiem sklepu czy będą pasować.

Edytowane przez bazant

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

śruby czasem się zapiekają dlatego przed odkręceniem zawsze je na siłę dokręcam, a potem odkręcam i zawsze idzie jak po masełku

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie poszło i nic nie uszkodziłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szpinak trzeba jeść. I wszystko pójdzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć mam pytania co w momencie gdy na stronie Orisa w zakładce My Oris po wpisaniu numeru seryjnego zegarka - system nie znajduje takiego zegarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć mam pytania co w momencie gdy na stronie Orisa w zakładce My Oris po wpisaniu numeru seryjnego zegarka - system nie znajduje takiego zegarka?

A był rejestrowany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A był rejestrowany?

Nie był rejestrowany, po za tym jak wpiszesz numer seryjny zarejestrowanego zegarka to pojawi się jego numer referencyny a tu jest pustka - system w ogóle go nie widzi:). Oczywiście zegarek kupiony w sklepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj wpisać numer seryjny i kliknij na lupke, też miałem problem z zarejestrowaniem ale się udało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co taka rejestracja daje? Warto się w to bawić? Pytam bo już zdarzało mi się rejestrować różne produkty (nie zegarki) i jakoś z tego nic nie wynikało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

W Orisie daje Ci 3 rok gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash jest jakiś sposób żeby wysłać Ci PW? Wchodzę na Twój profil i nie wiedzieć czemu nie ma tej opcji :P

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi