chronofil 133 #3176 Napisano 6 Lipca 2013 Tak, muszę przyznać ze jest w niezłym stanie i jest z "firankami" i nawet chodzi dość dobrze. Ale jednak stare zegarki to nie moja bajka No to go sprzedaj, zamiast tracić pieniądze na niepotrzebne renowacje - komuś sprawi radość taki, jaki jest 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sobanek 0 #3177 Napisano 8 Lipca 2013 Witam serdecznie, jestem jestem nowicjuszem w materii zegarkow jako przedmiotu kolekcjonerskiego i wpadl mi ostatnio w oczy zegarek sygnowany marka Lancia, przekopalem caly internet i nie znalazlem praktycznie nic na temat aby ta firma produkowala jakies zegarki a tego konkretnego modelu to wogole... Zegarek jest o tyle unikatowy dla mnie, ze jest pozbawiony wskazowek i tarczy jako takiej. W cyferblacie sa otwory przez ktore widac umieszczone jak nie mam na tarczach pod spodem godziny, werk w zegarku to AS1702/03. Oprocz nazwy Lancia na "cyferblacie" (ciezko to nazwac cyferblatem jak nie ma na nim cyfr) jest info ze ma 17 kamieni oraz shockprotected. Na samej gorze napis SWISS. CZy ktos tutaj moze miec blade chociaz pojecie coz to za zegarek i jaka historia wiaze sie z tym producentem oraz komkretnym zegarkiem? Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3178 Napisano 8 Lipca 2013 (edytowane) Osobiście nie znam tej manufactury. Domyślam się, że chodzi Ci o ten zegarek:http://thevintagewatch.net/product/lancia-mechanical-digital-manualGeneralnie szukaj w sieci pod nazwą vintage watch jump hour znajdziesz masę podobnych zegarków https://www.google.pl/search?q=vintage+watch+jump+hour&client=firefox-a&hs=1iV&rls=org.mozilla:pl:official&channel=rcs&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=o6HaUf-XEcSOtAb5vIHwDw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1440&bih=768 Edytowane 8 Lipca 2013 przez gniewko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3179 Napisano 8 Lipca 2013 Witam serdecznie, jestem jestem nowicjuszem w materii zegarkow jako przedmiotu kolekcjonerskiego i wpadl mi ostatnio w oczy zegarek sygnowany marka Lancia, przekopalem caly internet i nie znalazlem praktycznie nic na temat aby ta firma produkowala jakies zegarki a tego konkretnego modelu to wogole... Zegarek jest o tyle unikatowy dla mnie, ze jest pozbawiony wskazowek i tarczy jako takiej. W cyferblacie sa otwory przez ktore widac umieszczone jak nie mam na tarczach pod spodem godziny, werk w zegarku to AS1702/03. Oprocz nazwy Lancia na "cyferblacie" (ciezko to nazwac cyferblatem jak nie ma na nim cyfr) jest info ze ma 17 kamieni oraz shockprotected. Na samej gorze napis SWISS. CZy ktos tutaj moze miec blade chociaz pojecie coz to za zegarek i jaka historia wiaze sie z tym producentem oraz komkretnym zegarkiem? Pozdrawiam Tutaj masz jakiś ślad: http://mikrolisk.de/show.php?site=280&suchwort=lancia&searchMode=exact&searchWhere=all#sucheMarker Z opisu wynika, że to tzw zegarek digitalny, popularnie zwany gazomierzem, z cyfrowym wskazaniem czasu. Była taka moda w latach 60-70-tych. Jeśli w srodku wymieniony przez Ciebie AS, to całkiem przyzwoity zegarek. Gazomierze często miały werki niskiej jakości.Wstaw zdjęcia - będzie łatwiej cos powiedziec 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sobanek 0 #3180 Napisano 8 Lipca 2013 Dzieki Zbyszku, tak to o ten zegarek dokladnie chodzi... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sobanek 0 #3181 Napisano 8 Lipca 2013 Tutaj masz jakiś ślad: http://mikrolisk.de/show.php?site=280&suchwort=lancia&searchMode=exact&searchWhere=all#sucheMarker Z opisu wynika, że to tzw zegarek digitalny, popularnie zwany gazomierzem, z cyfrowym wskazaniem czasu. Była taka moda w latach 60-70-tych. Jeśli w srodku wymieniony przez Ciebie AS, to całkiem przyzwoity zegarek. Gazomierze często miały werki niskiej jakości.Wstaw zdjęcia - będzie łatwiej cos powiedziechttp://thevintagewat...-digital-manual pytanie, poniewaz mam chrapke na ten zegarek mam pytanie odnosnie jego wartosci, poprostu czy jest on wart tych 175 Euro...? Pozdrawiam serdecznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3182 Napisano 9 Lipca 2013 (edytowane) Moim zdaniem nie, wydaje mi sie ze do 100euro powinieneś cos znaleźć podobnego na zatoce Edytowane 9 Lipca 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #3183 Napisano 9 Lipca 2013 ostatnio kupiona do garniaka- wygląda jak różowe złoto i dość nietypowa koperta 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 341 #3184 Napisano 10 Lipca 2013 A to nie złoto???Szwagier ma bardzo podobną właśnie w różowym złocie .Fajna - pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #3185 Napisano 10 Lipca 2013 złoto 585 właśnie nie jestem pewien czy różowe czy ruskie czerwone ale na pewno nie żółte:) koperta oczywiście jest doxy 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoboCop 0 #3186 Napisano 10 Lipca 2013 CIESLUT jaka średnica tej Doxy? Wrzuć jeszcze jakieś zdjęcia jak masz - bardzo ładna, gratki 0 (00)[][](00) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #3187 Napisano 10 Lipca 2013 postaram się wieczorem coś wrzucić średnica 37mm jeszcze wskazówki są do poprawy ale nie chciało mi się już bawić bo trzeba pozłocenie nanieść na nowo 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #3188 Napisano 10 Lipca 2013 Śliczna doxa, a różowe złoto jest najładniejsze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedsiębiorca 0 #3189 Napisano 10 Lipca 2013 Moja nowa Certina nie wiem z jakich jest lat ktoś może ma jakieś propozycje? 17 kamieni ręczny naciąg 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12877 #3190 Napisano 10 Lipca 2013 Mój pierwszy vintydż. Kupiony z dwóch powodów: 1.bo w dobrym stanie; 2. bo tani Poza tym chciałem sprawdzić, czy vintydż nie gryzie Zdjęcie pożyczone od sprzedawcy, mam nadzieję, że się nie pogniewa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3191 Napisano 10 Lipca 2013 Poza tym chciałem sprawdzić, czy vintydż nie gryzie No i co? Ugryzł? 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12877 #3192 Napisano 10 Lipca 2013 No patrz, że nie ugryzł Fajny jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3193 Napisano 10 Lipca 2013 @Przedsiębiorca bardzo fajna Certina. Gratulacje. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przedsiębiorca 0 #3194 Napisano 11 Lipca 2013 dzięki polowałem na mechanika już od miesiąca, teraz tylko coś sportowego trzeba znaleźć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3195 Napisano 11 Lipca 2013 (edytowane) Właśnie dzwonił Don Kurier. Dziś odbieram swoje cacuszko - fotosy niebawem Edytowane 11 Lipca 2013 przez gniewko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapsel110 64 #3196 Napisano 11 Lipca 2013 Pokazywałem nie dawno oba nabytki pytając o tarcze, więc tarcze pozostawiałem nie naruszone, natomiast zrobiłem tylko przegląd i konserwację idąc za radą i swoim głosem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3197 Napisano 11 Lipca 2013 ładne, proponuję wrzucić Delbankę do wątku tematycznego właśnie o Delbanach. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #3198 Napisano 12 Lipca 2013 Może to jakaś lekka obsesja, ale od dawna za mną chodził i w ramach programu łączenia rodzin pozyskałem szaro-pomarańczowemu memovoxowi młodszego brata. Wygląda tak:Więcej zdjęć niebawem.Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3199 Napisano 12 Lipca 2013 Może to jakaś lekka obsesja, ale od dawna za mną chodził i w ramach programu łączenia rodzin pozyskałem szaro-pomarańczowemu memovoxowi młodszego brata. Wygląda tak: Więcej zdjęć niebawem.Pozdrawiam, Masz bardzo sympatyczną rodzinkę JLC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #3200 Napisano 13 Lipca 2013 Może to jakaś lekka obsesja, ale od dawna za mną chodził i w ramach programu łączenia rodzin pozyskałem szaro-pomarańczowemu memovoxowi młodszego brata. Wygląda tak: Więcej zdjęć niebawem.Pozdrawiam, Pozazdrościł... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach