Caliber 89 1 #3201 Napisano 13 Lipca 2013 JLC to klasa sama w sobie....tu nie trzeba nic dodawać... Piękny zegarek! Bardzo rzadki, bardzo prestiżowej manufaktury,,,bardzo okazały! Może pokusisz się o jakiś szerszy opis >? pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rozzano 0 #3202 Napisano 16 Lipca 2013 Hej !!Moj ostatni nabytek ALVICA (Willy Choffat) 17 kamieni Incabloc jakies 1960 ??Na AS -ie (jeszcze nie wiem jakim ) Ładnie spodoba koperta ,zegarek na dobrym chodzie.Fajny zegarek za kilka dych.... Juz go bardzo lubie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rozzano 0 #3203 Napisano 16 Lipca 2013 Jeszcze fota werku ,może ktos wie jaki to AS ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3204 Napisano 16 Lipca 2013 a pod kołem balansowym nie ma numeru? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #3205 Napisano 16 Lipca 2013 może być pod tarczą 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rozzano 0 #3206 Napisano 16 Lipca 2013 Nic widocznego "z góry " ... Napewno, cos tam jest ,ale nie wyciagam werku. Jestem teraz na wakacjach i jedynym narzędziem jakim dysponuje jest scyzoryk Z kolei przegladanie katalogów na ekranie telefonu jest niezbyt przyjemne.....Pozdrawiam !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3207 Napisano 16 Lipca 2013 Jeszcze fota werku ,może ktos wie jaki to AS ? AS 1430 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rozzano 0 #3208 Napisano 16 Lipca 2013 P. Artur Jak zwykle na posterunku !!Wielkie dzięki !! Pozdrawiam ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3209 Napisano 16 Lipca 2013 P. Artur Jak zwykle na posterunku !! Wielkie dzięki !! Pozdrawiam ! Na zdrowie Niech Ci cyka - bardzo przyjemny zegarek 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3210 Napisano 18 Lipca 2013 Panowie, wszystkich, którzy dyskutowali o zegarkach Wasyla zapraszam tutaj: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/92858-dylemat-wasyla-omega-vs-fortis/ 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3211 Napisano 18 Lipca 2013 (edytowane) To żeby nadal pozostać w tematyce Speedmasterów...Mój najnowszy nabytek: OMEGA Speedmaster 125 Automatic Chronographe ChronometerProdukcja: 1973 r, 2.000 sztuk na cały świat - limitowana edycja z okazji 125 lecia marki OmegaPierwszy na świecie Automatyczny Chronograf z certyfikatem Chronometru !!!cal. 1041, który został stworzony dla tego modelu i użyty wyłącznie w tym modelu - nigdy więcej w żadnym innym zegarku tej marki...to tak kilka informacji - w wielkim skrócie i aby zaostrzyć apetyt Zaznaczam : zdjęcia jeszcze przed jakimkolwiek czyszczeniem - stan taki w jakim go otrzymałem... Edytowane 18 Lipca 2013 przez chronofil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #3212 Napisano 19 Lipca 2013 To żeby nadal pozostać w tematyce Speedmasterów... Mój najnowszy nabytek: OMEGA Speedmaster 125 Automatic Chronographe Chronometer Produkcja: 1973 r, 2.000 sztuk na cały świat - limitowana edycja z okazji 125 lecia marki Omega Pierwszy na świecie Automatyczny Chronograf z certyfikatem Chronometru !!! cal. 1041, który został stworzony dla tego modelu i użyty wyłącznie w tym modelu - nigdy więcej w żadnym innym zegarku tej marki... to tak kilka informacji - w wielkim skrócie i aby zaostrzyć apetyt Zaznaczam : zdjęcia jeszcze przed jakimkolwiek czyszczeniem - stan taki w jakim go otrzymałem... Gratulacje!Zaczyna mnie łapać chcica na ten zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3213 Napisano 19 Lipca 2013 Gratulacje!Zaczyna mnie łapać chcica na ten zegarek Dzięki ! Wcale się nie dziwię, że łapie Cię chcica Ja dość długo w okół niego krążyłem bo nie jest to tani zakup i nie łatwy do realizacji ... ale ten czasomierz - gdy pozna się jego historię, zobaczy wspaniały design pomimo upływu 40 lat od produkcji i uświadomi jego ogromną unikatowość - powoduje, że nie da się być wobec niego obojętnym...a wręcz obsesyjnie pragnie się go posiadać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3214 Napisano 19 Lipca 2013 A tak wygląda po kąpieli...już nabrał blasku...a dopiero w poniedziałek trafi do Zegarmistrza na solidne SPA... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ksylo1 26 #3215 Napisano 19 Lipca 2013 b. ciekawy Speedy Graty! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #3216 Napisano 19 Lipca 2013 I tak jeszcze wygląda troszkę jak brzydkie (choć umyte) kaczątko. Ale mam świadomość, jak ona będzie wyglądać po spa. Gratuluję. Przed zakupem powstrzymała mnie tylko świadomość, że toto waży prawie tyle, co kostka masła. niech się nosi!Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3217 Napisano 19 Lipca 2013 (edytowane) jakos nie mogłem sie oprzeć.. Edytowane 20 Lipca 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #3218 Napisano 20 Lipca 2013 Gratuluję Omegi. Jest świetna! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3219 Napisano 20 Lipca 2013 Gratuluję Omegi. Jest świetna! Niedoprecyzowana pochwała - bardzo dyplomatycznie Teraz i Sneer i ja się cieszę - bo każdy myśli, że to o jego Omegę chodzi pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #3220 Napisano 20 Lipca 2013 Niedoprecyzowana pochwała - bardzo dyplomatycznie Teraz i Sneer i ja się cieszę - bo każdy myśli, że to o jego Omegę chodzi pozdrawiamNa temat Twojej Omegi było już tyle laurek, a Dynamicowi też się należało Twoja i Wasylowa Omega spowodowała moją zmianę postrzegania tych modeli. Albo to jakaś zorganizowana akcja "manipulacja" albo świadomie zmieniłem zdanie. One są naprawdę nietuzinkowe i gustowne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3221 Napisano 20 Lipca 2013 (edytowane) Oczywiście ze to świadoma akcja manipulacyjna... vintydzowa anty rolkowa Edytowane 20 Lipca 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3222 Napisano 20 Lipca 2013 (edytowane) Oczywiście ze to świadoma akcja manipulacyjna... vintydzowa anty rolkowa Zaraz ktos napisze ze ja za tym stoję -więc dementuje Edytowane 20 Lipca 2013 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #3223 Napisano 20 Lipca 2013 Nie wierze w niezdementowane informacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3224 Napisano 20 Lipca 2013 Na temat Twojej Omegi było już tyle laurek, a Dynamicowi też się należało Twoja i Wasylowa Omega spowodowała moją zmianę postrzegania tych modeli. Albo to jakaś zorganizowana akcja "manipulacja" albo świadomie zmieniłem zdanie. One są naprawdę nietuzinkowe i gustowne Powiem tak, jeszcze kilka miesięcy temu - z różnych powodów - zakup jakiejkolwiek Omegi był na końcu listy życzeń... Tak się zdarzyło, że trafiła do mnie Omega Geneve z 77' z polskim kalendarzem, papierami i pudełkiem... to była pierwsza Omega w kolekcji i bardzo przypadła mi do gustu...zdecydowanie się polubieliśmy i jakieś półtora miesiąca temu upatrzyłem sobie na aukcji Speedmastara...poczytałem na temat tego zegarka i szybko zdecydowałem o jego zakupie...był a w zasadzie jest to właśnie Omega Speedmaster Automatic Mark 4.5 o którym niedawno szerzej pisałem... Absolutnie zakochałem się w tym zegarku...dodam jeszcze, że przedtem nie przepadałem za zegarkami na bransolecie... Mark 4.5 zmienił moje podejście do Omeg raz i na zawsze..... do tego stopnia, że - jak widać na załączonych wcześniej obrazkach - stałem się kilka dni temu posiadaczem Omegi Speedmaster 125... i mam taki cichy plan aby stopniowo zgromadzić wszystkie Speedmastery z serii Mark..... także w moim przypadku to była zdecydowanie świadoma, poparta pozytywnymi doświadczeniami zmiana zania i podejścia ...a zupełnie równolegle w tym samym czasie jak ja kupiłem Mark 4.5 to Tomek stał się posiadaczem Fortisa też opartego o L5100 i po długich dyskusjach i moim zachwalaniu.....widać, że też dał się skusić na ten naprawdę nietuzinkowy czasomierz... i dziś ma dylemat :-p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3225 Napisano 20 Lipca 2013 (edytowane) bo speedy nie jest zły.... Edytowane 21 Lipca 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach