Caliber 89 1 #3676 Napisano 22 Października 2013 to ja też się pochwalę choć zaznaczam, że jeszcze jest przed SPA ! Primabalerona nie przebiję ale myślę, że co poniektórych zainteresuję... Glashutte Spezimatic - z pozoru nic wielkiego, ale..........o tyle wyjątkowy i rzadki, że wykonany w całości ze stali nierdzewnej, z oryginalną bransoletą i koronką, do tego dwutonowa tarcza z wypukłymi indeksami, która na żywo robi naprawdę świetny efekt!Solidnie wykonany, stalowy i stylowy zarazem automat na cal. GUB 75 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3677 Napisano 22 Października 2013 (edytowane) @MWATCHChyba troszeczkę za mocno szorowałeś, bo i napisów trochę zeszło. Edytowane 22 Października 2013 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #3678 Napisano 22 Października 2013 (edytowane) @MWATCHChyba troszeczkę za mocno szorowałeś, bo i napisów trochę zeszło. Dokładnie to tylko uszkodzeniu uległa połowa literki T i E . reszta wczesniej była juz uszkodzona . No cóż ... zawsze są ofiary . Edytowane 22 Października 2013 przez MWATCH 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3679 Napisano 22 Października 2013 Miałem podobny przypadek. Tarcze Dox trudno się myje, albo jeszcze są brudne, albo już za daleko. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #3680 Napisano 22 Października 2013 (edytowane) Dzisiaj zegarmistrz zdradził mi czym on czyści tarcze i zrobił to przy mnie, żeby mi zademonstrowac ,przy czym zaznaczyl, że działa to tylko na zegarkach doxa atlantic tissot z przełomu lat 50 , nie pokrytych lakierem , bez obawy utraty nadruku napisów czy indeksów . Byłem w szoku , Ps : wysłał mnie najpier do zieleniaka... Przepraszam rozpisałem sie a to nie ten dział Edytowane 22 Października 2013 przez MWATCH 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3681 Napisano 22 Października 2013 Ps : wysłał mnie najpier do zieleniaka... Kartofelki? 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #3682 Napisano 22 Października 2013 B Kartofelki?Bingo Artur 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #3683 Napisano 22 Października 2013 (edytowane) @MWATCH,to pryszcz ja taką "dosię" spaskudziłęm koncertowo, jak bym ją wyprał we Frani z tym proszkiem. Ale se jeszcze odbiję! @Caliber89, Ten Corti prima! Ciekaw jestem jak wyjdzie po spa?Mam takiego ładnego leśnego dziadka tzn. werk i resztę oryginał ale poszukiwania koperty utknęły w martwym punkcie. @primabaleron Takiego Enicara każdy chyba by przytulił ? Ładny! Edytowane 22 Października 2013 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #3684 Napisano 23 Października 2013 Ładne te wasze nabytki! Szczególnie Enicar bo taki mi się marzy może kiedyś i ja zdobędę! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #3685 Napisano 23 Października 2013 B Bingo Artur Kartofelki??? a mogą być ziemniaki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MWATCH 18 #3686 Napisano 23 Października 2013 Kartofelki??? a mogą być ziemniaki?Mogą być nawet pyry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1929 #3687 Napisano 23 Października 2013 MWATCH wyszło spoko. Przypomniała mi się historia z moją Doxą. Oddałem ją do czyszczenia i zegarmistrz zdecydował się wyczyścić też tarczę. W sumie nie prosiłem o to. Wyszło spoko, ale przy okazji zmył się napis antimagnetique Nie robiłem awantury. Chciałbym ten napis odzyskać, ale jak? Myślicie, że ktoś podjąłby się odtworzenia bez odsyłania do renowacji? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #3688 Napisano 23 Października 2013 Jeszcze w kurzu pocztowym.... Wiem że masz słabość do nich gratulacje piekny!!!! A u mnie taka Omesia uratowana od zmarnowania , nowy wałek, nowa koronka sygnowana znaczkiem Omegi, czyszczenie,smarowanie , regulacja,lekkie czyszczenie stalowej koperty,polerka szkła i oryginalna tarcza w niezmiennym od lat stanie.Dodam tylko, że zegarek z okolic 1935 roku czyli jeszcze przedwojenna 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gabrielxxx 0 #3689 Napisano 23 Października 2013 Myślę, że ten dział będzie odpowiedni:)Zrobiłem kilka fotek mojego nowego nabytku - Wylera. Jest on właśnie po delikatnej polerce koperty i szkiełka hesalitowego. Jakby ktoś był ciekawy - została usunięta w całości powłoka pozłocenia (pierwotnie było 30 mikronów) i jest mosiądz - zamierzeniem ma być efekt patynki, która się utworzy z biegiem czasu. Całość oczywiście oryginał - łącznie z koronką i szkiełkiem (jako ciekawostka dodam, że patrząc się przez lupkę po środku jest sygnowane logiem Wylera - logo wybite od spodu szkiełka).Jako, że marzyłem o pasku ze skórki licowej - dorwałem kaburę (jako dawcę na przyszły pasek) z pięknej i miękkiej, a zarazem dość grubej skórki w kolorze brązowym - w środku są 2 pieczątki wskazujące, że jest z lat 70-tych. Więc latami pasuje również do tego vintage'a. Mam nadzieję, że komplet się będzie eksponował ładnie. Całość zamyka tytanowa klamra.Proszę oto zdjęcia - chciałem się troszkę pochwalićWeszło mi tylko 1 foto więc podaję linka do galerii: www.aukcjoner.pl/gallery/014797805-Aukcje-internetowe-darmowa-galeria-zdjec.htmlwww.aukcjoner.pl/gallery/014797805-Aukcje-internetowe-darmowa-galeria-zdjec.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #3690 Napisano 23 Października 2013 Wyler fajny ale Omesia super bardzo klimatyczna i tarcza niby zmęczona ale właśnie to tworzy klimat i nadaje jej charakteru! Super wyglada! Gratuluje 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3691 Napisano 23 Października 2013 Choć koperta nie z mojej bajki, to jednak tarcza robi tego Wylera. Zacny. Co ma w środku? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gabrielxxx 0 #3692 Napisano 23 Października 2013 Cieszę się, że się podoba:) W środku Eta 2789 w kolorze złotym na 17 kamieniach + gratis balans z incaflexem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3693 Napisano 23 Października 2013 Stary świetna ta omesia 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3694 Napisano 23 Października 2013 Cieszę się, że się podoba:) W środku Eta 2789 w kolorze złotym na 17 kamieniach + gratis balans z incaflexem Jakoś spodziewałem się czegoś innego, niż Eci No to spoko, gratuluję! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3695 Napisano 23 Października 2013 (edytowane) Wiem że masz słabość do nich gratulacje piekny!!!! A u mnie taka Omesia uratowana od zmarnowania , nowy wałek, nowa koronka sygnowana znaczkiem Omegi, czyszczenie,smarowanie , regulacja,lekkie czyszczenie stalowej koperty,polerka szkła i oryginalna tarcza w niezmiennym od lat stanie.Dodam tylko, że zegarek z okolic 1935 roku czyli jeszcze przedwojenna Lubię Omegi z tego okresu...fajna A koronka jakoś mi nie pasuje..... Taka nie lepsza? Edytowane 23 Października 2013 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pat-mos 4 #3696 Napisano 24 Października 2013 cook -a środeczek tej Omegi będzie można by zobaczyć ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #3697 Napisano 24 Października 2013 A ja ostatnio wybralem sie rowerem na pchli targ i sie udalo Omega Officer troche zmeczona ale zyje i ladnie cyka troche pracy i bedzie ladniejsza! A Seamasterek w pieknym stanie tarcza naprawde piekna tylko troche zżółkła mysle ze mycie by jej pomoglo! Tak wiec warto jezdzic rowerem tu i tam Polecam wszystkim. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #3698 Napisano 24 Października 2013 Lubię Omegi z tego okresu...fajna A koronka jakoś mi nie pasuje..... om30 (2).JPGTaka nie lepsza? Koronkę masz ładną..... ale moja oryginalna ...sygnowana .Twoja także ładnie się prezentuje a tu środeczek mojej jeszcze przed czyszczeniem I dzięki za dobre słowa faktycznie jest klimatyczna...... 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3699 Napisano 24 Października 2013 A ja ostatnio wybralem sie rowerem na pchli targ i sie udalo Omega Officer troche zmeczona ale zyje i ladnie cyka troche pracy i bedzie ladniejsza! A Seamasterek w pieknym stanie tarcza naprawde piekna tylko troche zżółkła mysle ze mycie by jej pomoglo! Tak wiec warto jezdzic rowerem tu i tam Polecam wszystkim. Chyba zacznę jeździć rowerem...Gratulacje Koronkę masz ładną..... ale moja oryginalna ...sygnowana . Tyle, że nie od tego zegarka Ale omega ładna. Gratulacje, Maćku 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1929 #3700 Napisano 24 Października 2013 Ja jeżdżę na rowerze jak głupi i nigdy mi takie łupy przy okazji nie wpadły 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach