gniewko 115 #3951 Napisano 13 Grudnia 2013 Junghans pierwsza klasa!Nosiłbym jak zakonnica tacę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #3952 Napisano 13 Grudnia 2013 (edytowane) @Szlamfajer Tia.........72 rok 21.18 w rzucie żelastwem Wł. Komara,złota 11 w piłce kopanej na najwyższym pudle. http://www.youtube.com/watch?v=Ml_1686ugls No i niestety tragiczny atak terrorystyczny "Czarnego Września" w wiosce olimpijskiej i masakra na monachijskim lotnisku podczas fatalnie przeprowadzonej próby odbicia zakładników (sportowców z reprezentacji Izraela).Junghans był podczas tej olimpiady oficjalnym "mierzycielem czasów".Ten zegarek wręcz ocieka historią...W środku VJ 7733, koperta oczywiście stal, stan zegarka oryginalny.Miałem kiedyś ważny wydatek i pomyślałem o jego sprzedaży... Dobrze, że się w porę opamiętałem:-) Szkoda by było, zwłaszcza, że to jeden z nielicznych vintage, który w miarę dobrze wygląda na mojej sporej łapie. Edytowane 13 Grudnia 2013 przez Szlamfajer 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #3953 Napisano 13 Grudnia 2013 Junghans pierwsza klasa!Nosiłbym jak zakonnica tacę.Z uwagą co by się w habit nie zaplątać.Swoją szosą chciałbym to zobaczyć. @Szlamfajer Rzeczywiście rąsię masz jak "mały cygan nogę" 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #3954 Napisano 13 Grudnia 2013 Swietne i rzadko spotykane chrono Widziane tez bylo takie u Wasyla http://zegarkiclub.pl/forum/topic/51947-nasze-nowe-nabytki-vintage/page-147Gdybys mial jeszcze kiedys chwile slabosci ....To ja podejmuje szybkie decyzje 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1929 #3955 Napisano 13 Grudnia 2013 Wpadł staruszek Tissot. Cieszy mnie bardzo, ale przydałaby mu się ręka pewnego forumowego kolegi, słynącego z czyszczenia tarcz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #3956 Napisano 13 Grudnia 2013 Swietne i rzadko spotykane chrono Widziane tez bylo takie u Wasyla http://zegarkiclub.pl/forum/topic/51947-nasze-nowe-nabytki-vintage/page-147Gdybys mial jeszcze kiedys chwile slabosci ....To ja podejmuje szybkie decyzje OK, będę pamiętał, różne okazje i okoliczności mogą w życiu nastąpić...Junga "pozyskałem" właśnie od Wasyla, a każdy wie, jakie są zegarki od Tomka . Dodam jeszcze, że przegląd robił Pan Zbigniew na Pięknej. Zegarek jest perfekcyjnie wyregulowany - dokładność chodu nie ustępuje Omedze z COSC. 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #3957 Napisano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Swietne i rzadko spotykane chrono Widziane tez bylo takie u Wasyla http://zegarkiclub.pl/forum/topic/51947-nasze-nowe-nabytki-vintage/page-147Gdybys mial jeszcze kiedys chwile slabosci ....To ja podejmuje szybkie decyzje A to nie jest to samo chrono? Edycja:już się wyjaśniło Edytowane 13 Grudnia 2013 przez Dar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waski123 53 #3958 Napisano 13 Grudnia 2013 To może ja coś od siebie dodam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mareek11 #3959 Napisano 13 Grudnia 2013 @Marrek11 Na tle tej kory, to sikor całkiem nie źle się prezenci po tym Twoim ręcznym praniu. Dzięki za dobre słowo fotki trochę nie profesjonalne ale bardzo zadowolony jestem z zegarka szczególnie z mechanizmu oraz koronka :D ,, Duże A" robi wrażenie przynajmniej na mnie najchętniej to ciągle bym słuchał jak cyka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3960 Napisano 13 Grudnia 2013 Nieplanowany, na razie tylko szkiełko mu poprawiłem, bo bylo strasznie zjechane. Niestety kilka rys zostanie, bo mocno głębokie. Po nowym roku pewnie czyszczenie. I sensowniejszy pasek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #3961 Napisano 13 Grudnia 2013 Nieplanowany, na razie tylko szkiełko mu poprawiłem, bo bylo strasznie zjechane. Niestety kilka rys zostanie, bo mocno głębokie. Po nowym roku pewnie czyszczenie. I sensowniejszy pasek. No, nareszcie coś w moich klimatach. Jakoś estetyka lat '70 do mnie nie trafia, chociaż doceniam ładne egzemplarze.Coś tam kupił, Hrabia? Tak na oko estetyka lat '30, chociaż mogłem się machnąć parę lat w tę czy wewtę. Ciekawa koperta, tarcza z pięknym typo w niezłym stanie, wskazówki - sama klasyka......i to jest ta chwila kiedy pokazujesz zawartość. Pewnie nie wzbudzi zachwytu entuzjastów Górnej Półki, ale jest tu parę osób które potrafią docenić i popularne werki. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3962 Napisano 13 Grudnia 2013 No i niestety tragiczny atak terrorystyczny "Czarnego Września" w wiosce olimpijskiej i masakra na monachijskim lotnisku podczas fatalnie przeprowadzonej próby odbicia zakładników (sportowców z reprezentacji Izraela).Junghans był podczas tej olimpiady oficjalnym "mierzycielem czasów".Ten zegarek wręcz ocieka historią...W środku VJ 7733, koperta oczywiście stal, stan zegarka oryginalny.Miałem kiedyś ważny wydatek i pomyślałem o jego sprzedaży... Dobrze, że się w porę opamiętałem:-) Szkoda by było, zwłaszcza, że to jeden z nielicznych vintage, który w miarę dobrze wygląda na mojej sporej łapie. i dobrze że sie powstrzymałeś, przynajmniej na jakiś czas a potem sie zobaczy 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #3963 Napisano 13 Grudnia 2013 W moim 500 poscie, gratuluje Panie Hrabio! Bardzo miłe cykadelko, na moje oko z lat 30:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #3964 Napisano 13 Grudnia 2013 Wpadł staruszek Tissot. Cieszy mnie bardzo, ale przydałaby mu się ręka pewnego forumowego kolegi, słynącego z czyszczenia tarcz Jest twardy i jak na razie nieugięty ten kolega 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3965 Napisano 13 Grudnia 2013 @ODV i NarfasCieszę się, że się podoba . Nie pomyliliście się Panowie, lata trzydzieste, lata trzydzieste. Elgin, rocznik 1933, sądząc po numerach. Polowałem od dłuższego czasu na naręcznego Amerykańca z 1 połowy ubiegłego wieku, ale bardziej myślałem o 50/60-letniej Bulovie/Gruenie, niż o 80-letnim Elginie. Ten jednak wpadł mi w oko, no i jest. Tarcza jest w fajnym stanie, troszkę ma boki skatowane, ale jak jest w kopercie to widać to tylko w jednym miejscu (nie wiem czy da się zczyścić, ale są ubytki lakieru, więc nawet jeśli, to zostanie goła blacha). Koperta zaś od frontu zaskakująco świeża. Zdjęcie środka od sprzedającego muszę wrzucić, bo tak zamknął, że ni cholery nie idzie tego delikatnymi sposobami otworzyć, a ostatnio mam talent do rysowania dekli i kopert,więc sobie daruję. Jak na Elgina bida: 7 kamyków i bez zdobień. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #3966 Napisano 13 Grudnia 2013 Typowy reprezentant stylu Art-deco....te zegarki są naprawdę urocze, jedyny ich minus to cholernie małe koperty... ale wykonanie i zdobienia są godne podziwu, Mam takiego małego art-deco - UNION S.A. Soleure....i nie bardzo wiem co z nim zrobić... pozdrawiam C 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3967 Napisano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Tak, rozmiar może być problematyczny, ale ja mam chudą rękę i mi to nie przeszkadza. Raczej z dużymi zegarkami mam problem, a nie z małymi . Ten Elginek nawet znacząco nie odstaje od zegarków powojennych wymiarami, więc jest dla mnie ok. A Union ładny, tylko że chyba jeszcze mniejszy Edytowane 13 Grudnia 2013 przez hrabia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #3968 Napisano 13 Grudnia 2013 Jak na Elgina bida: 7 kamyków i bez zdobień.1) Szału może nie ma, ale masz ładnie słoneczka na kołach naciągowych, a sygnatury Elgina to sama poezja - nawet w takiej popularnej produkcji. To mi przypomina, że miałem gdzieś Elgina 555 do zrobienia, ale nie oglądałem go chyba od roku.2) Z czego jest ta koperta? Stalówki nie spodziewałbym sięw tym zegarku. Coś z cynkiem? Cynkal czy coś?3) ...i to jest chyba jeden z tych przypadków, gdzie jakiś cymbał wywalił pręciki od paska. Mam dwóch takich pacjentów, których jeszcze tutaj nie przedstawiałem. W jednym przypadku ktoś je po chamsku powyrywał nie wiadomo w jakim celu (bo resztki zostały w uszach), a w drugim rozwiercił tak, że teleskopów się nie wsadzi, trzeba wlutować drut z powrotem - i to ze sporym naddatkiem lutu... Cholerni eksperymentatorzy... pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #3969 Napisano 13 Grudnia 2013 (edytowane) No to jak jesteśmy w Art deco, to i zaprezentuje swój nowy nabytek, Standarda, jak twierdzi sprzedawca, z pięknych lat 40 poprzedniego stulecia:) Nie wiem czy to prawda, ale nawet jeśli nie, urodą nadrabia starcze niedociągnięcia:)Teraz czeka go:-mechanizm-wymiana szkła-czyszczenie koperty-pożegnanie z tym szpetnym fluorem z wskazówek-jakiś fajny pasek (nie wiem jeszcze jaki - moze macie jakies propozycje?) No i będzie całkiem fajnie sie prezntował, pomimo małego rozmiaru. Kosztował mnie całe 20 złotych - miał być dawcą organów, ale postanowiłem go uratować ps. Zdjęcie jeszcze sprzedawcy - u mnie będzie prawdopodobnie w poniedziałek:) Edytowane 13 Grudnia 2013 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3970 Napisano 13 Grudnia 2013 @NarfasJeśli chodzi o kopertę, to szczerze mówiąc nie wiem. Rzekomo złocona. Więc albo złocenie zeszło, albo jest złocona białym złotem (Amerykanie grubo złocili)... Nie widać w ogóle przetarć, co mnie dziwi. Jedyne co mi się udało zdjąć to szkło z ramką i jak na mój gust to jest jak na stal za lekkie. Ale znów - nawet od środka nie ma nic, co by przypominało przetarcia.Co do mocowania paska, to pewnie masz rację. W takich zegarkach chyba były stałe pręty. Na szczęście teleskopy ładnie weszły. @ODVDawaj znać jak postępy z tym wynalazkiem, bo ładny to on jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #3971 Napisano 14 Grudnia 2013 Dziękuje za komplement. W imieniu moim, oraz mojego nowego przyjaciela:) Jasne, ze dam znać o postępach pracy:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1929 #3972 Napisano 14 Grudnia 2013 Mała aktualizacja. Szkiełko wymienione. Chyba nie ma co kombinować przy tarczy. Ma swój urok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3973 Napisano 14 Grudnia 2013 "Przetrzeć" możesz...... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #3974 Napisano 14 Grudnia 2013 Ja bym jej nie ruszal:) Jest bardzo ładna:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arasov 0 #3975 Napisano 14 Grudnia 2013 witam jestem nowy na forum i nie chciałbym tu śmiecić ale wielka prośba o opinie tego Tissota http://allegro.pl/tissot-meski-na-gwarancji-nowy-pasek-skorzany-i3782984964.html?source=mlt co wy o nim myślicie ? dzięki za pomoc i pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach