Caliber 89 1 #4076 Napisano 24 Grudnia 2013 Atlantic 1-klasa ! Świetny zegarek, gratuluję pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4077 Napisano 25 Grudnia 2013 (edytowane) Chrono Atlantica z lat 50 na landeronie 48 Słaby jak zwykle każdy zegarek który pokazujesz.... P>S Jak te wycieczki do Luxoru potaniały... Fajny. Edytowane 25 Grudnia 2013 przez chronofil 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4078 Napisano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Hehe dzieki chłopaki - w Egipcie śnieg to ten szrot im sie słabo tam teraz sprzedaje - można tanio kupić ciekawi mnie co Artur poprawił w Twoim wpisie ....? Było cos na żółta albo czerwona kartkę ? Edytowane 26 Grudnia 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #4079 Napisano 26 Grudnia 2013 Na żółtą. Nie cytujemy (zgodnie z regulaminem) zdjęć, bo to niepotrzebnie zajmuje miejsce. No, powiedzmy, jedno można zostawić. A zegarek swietny! Gratulacje ;-) 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4080 Napisano 26 Grudnia 2013 (edytowane) Artur masz racje - dziękuje, mi tez sie podoba diabelnie. To oprócz stalowego Timeroya taki moj "święty gral" jesli chodzi o Atlantiki i w tej marce poszukiwania sie jak dla mnie już zakończyły ... No moze jeszcze prima i travelmaster Edytowane 26 Grudnia 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #4081 Napisano 26 Grudnia 2013 Świetny ten Atlantic! W pięknym stanie ci się trafił! Fajnie ze jest w stali a nie pozłacany jak to często się zdarza! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4082 Napisano 26 Grudnia 2013 Na żółtą.Nie cytujemy (zgodnie z regulaminem) zdjęć, bo to niepotrzebnie zajmuje miejsce.Przepraszam ,ale to przez urok zegarka,jest naprawdę świetny... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #4083 Napisano 26 Grudnia 2013 Artur masz racje - dziękuje, mi tez sie podoba diabelnie. To oprócz stalowego Timeroya taki moj "święty gral" jesli chodzi o Atlantiki i w tej marce poszukiwania sie jak dla mnie już zakończyły ... No moze jeszcze prima i travelmaster No a taki wszystko mający? Ja ciągle takiego szukam 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4084 Napisano 26 Grudnia 2013 kusisz Artur....kusisz... - ale takie to tylko u Jacka są na stanie i pewnie u Zbyszke 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #4085 Napisano 26 Grudnia 2013 I jeszcze u Szweda jest taki.A ten model jest tylko w stali, pozłacane były inne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #4086 Napisano 26 Grudnia 2013 (edytowane) U mnie przed-Świąteczna Omega w stalowej kopercie Dennison Ładnie zachowana, choć tacza ma niewielkie ślady użytkowe widoczne najbardziej w okolicy godzi 8 i 9 dla mnie jednak stan jak najbardziej OK choć uważam, że nalot jest do usunięcia to na razie zostaje. Dla zainteresowany tutaj nieco więcej o brytyjskim producencie kopert http://omega.watchprosite.com/show-forumpost/fi-677/pi-4706578/ti-720488/t-omega-dennison-omegas-a-potted-history/ A to moja mandaryna, myślę że nie często spotykana ze złoconymi indeksami rzymskimi,klasyczna linia ,po czyszczeniu i regulacji, koronka i klamra na pasku sygnowana, szkiełko nowe, koperta lekko odświeżona ,pasek nowy, mandarynki świąteczne z Biedronki Zdjęcie w świetle wieczorowym nie oddaje jej uroku ale co tam Edytowane 26 Grudnia 2013 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4087 Napisano 26 Grudnia 2013 a gdzie srodek....? to sama koperta bez mechanizmu ? 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #4088 Napisano 26 Grudnia 2013 W środku złocony cal. 268 http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&a&2uswk&Omega_268 z rodziny 265 najlepsze mechanizmy ,Picek jak pisałem zdjęcia przy świetle wieczorowym, nie ma co pstrykać, wrzucę więcej jak słonce zaświeci 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4089 Napisano 26 Grudnia 2013 zacny 30mm werk - graty! 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4090 Napisano 27 Grudnia 2013 Mnie udało się nabyć taką drobnostkę. Nie wiem czy to zaliczyć do damki, bo na moją rąsię jak ulał. Co by nie mówić to grubość tego werku mnie osłabia toć, to jak bateryjna pastylka. Same trybiki są tak cienkie jak by powycinane z kartki papieru. Niesamowite, że to wszystko "trybi" ze sobą. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #4091 Napisano 27 Grudnia 2013 I jeszcze dwie 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #4092 Napisano 27 Grudnia 2013 Śliczna DeVillka! Gratuluje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4093 Napisano 27 Grudnia 2013 (edytowane) a to zanim trafi na bazar niech zostanie po nim ślad....zegar, pudło, karta gwarancyjna i przywieszka Vulcain z lat 60 Edytowane 27 Grudnia 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #4094 Napisano 27 Grudnia 2013 Bardzo fajny ten Vulcain . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #4095 Napisano 27 Grudnia 2013 Śliczny komplecik. A jednak trafia na bazarek. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #4096 Napisano 28 Grudnia 2013 A jakoś tak wpadł przez przypadek klasyka ale nie potrafię się im oprzeć a że stan przy okazji ładny to poleży troszkę 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniels36 21 #4097 Napisano 28 Grudnia 2013 oj stary mam dość twoich fotek, dobijasz mnie nimi on nie jest ładny on jest zaje.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #4098 Napisano 28 Grudnia 2013 Jakiś czas temu trafiła w me ręce taka Rodania , lecz muszę jeszcze uzupełnić jej dwa braki ( tylny dekiel i kominek) Mam taką Rodanię. Tam nie powinno być naturalnie żadnego kominka, tylko masz wyciągnięty albo źle przycięty wałek. Dekielek powinien być stalowy, lekko wypukły i oznaczony 4 cyframi + litera, jak sporo popularnych zegarków z 2. połowy lat '40 i początku lat '50.Mam wątpliwości co do wskazówki sekundowej. U mnie jest prosta, z prostą przeciwwagą i niebieszczona , podobnie jak dwie pozostałe wskazówki. Z innej beczki: sneer ewidentnie przegina. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #4099 Napisano 28 Grudnia 2013 (edytowane) Z innej beczki: sneer ewidentnie przegina. pozdrawiamNarfasJestem niewinny!!! ...alllleeee o co chodzi Panie władzo, nawet żadnej kartki ostatnie me błękitne oczęta nie widziały.. Edytowane 28 Grudnia 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #4100 Napisano 28 Grudnia 2013 A ha zaprezentuje swój, niestety, niedoszły nabytek:http://www.zegarek.net/zegarki/atlantic/zegarek_atlantic_53653.41.93R.html Udalem się dziś po niego do salonu, kiedy dowiedziałem się, że ktoś go kupił 2 godziny wcześniej. Cóż... Tak widać miało być 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach