lec 61 #5926 Napisano 29 Sierpnia 2014 No i pacz Pan.......... zegarki w automacie, to czym te ruskie szczelają? Ale kino! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5927 Napisano 30 Sierpnia 2014 Mnie strasznie irytuje nomenklatura alla "pach", "sikor", "graty" itp. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5928 Napisano 30 Sierpnia 2014 Choć to może nie za dobre miejsce na taką dyskusję, to szczerze powiedziawszy cieszę się, że to moje niefortunne sformułowanie, wywołało taką pozytywną burzę. Miejmy nadzieję, że po burzy pozostanie wśród forumowiczy chęć do podtrzymania używania poprawnego nazewnictwa. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin 2 #5929 Napisano 30 Sierpnia 2014 Dzięki za wszystkie odpowiedzi, sugestie na temat Langela. Po powrocie z wakacji zajmę się nim. 0 Zegarki radzieckie - dobre i tanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #5930 Napisano 1 Września 2014 Kolejny supercompressor od Enicara: Sherpa Date z manufakturowym AR1145 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5931 Napisano 1 Września 2014 Widzę, że kolekcja się pięknie rozwija. Może kilka zdjęć w "całości" ukazujących ten model. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gasp50 696 #5932 Napisano 1 Września 2014 Kolejny supercompressor od Enicara: Sherpa Date z manufakturowym AR1145 a miałem ja też kupować wkońcu odpuscilem cena była dosc atrakcyjna za taki stan ładna tarcza itd org korona ,nie pieniądz a dobry watch fajniutki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #5933 Napisano 2 Września 2014 Witam! Chciałbym się pochwalić swoim nowym nabytkiem.Napiszcie proszę parę słów co zacz :-) Będę wdzięczny! Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #5934 Napisano 4 Września 2014 a miałem ja też kupować wkońcu odpuscilem cena była dosc atrakcyjna za taki stan ładna tarcza itd org korona ,nie pieniądz a dobry watch fajniutki Trzeba było brać [ 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
perzyna 0 #5935 Napisano 4 Września 2014 Piękny Enicar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #5936 Napisano 5 Września 2014 A ja doczekałem dwóch bateryjek - kamerton bardzo jeszcze brudny, ale dobrze rokuje, tyle, że nie jest Speedsonikiem więc pewnie niebawem dostanie nominację I Megaquartz. No i to jest to, co tygryski lubią Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomi_Leg 261 #5937 Napisano 5 Września 2014 Gratuluję Tomku, tygryski chyba bardzo lubią telewizorki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gasp50 696 #5938 Napisano 5 Września 2014 Trzeba było brać [ jak człowiek sie za długo zastanawia to tak jest nie no spokojnie,jakoś przeżyje dobry watch wiesz ze pałam jak i ty wiekim sentymentem do enicarów i jak i ty pokonuje magiczne granice cenowe za takie watche " zegar prima sort niech sie nosi " 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5939 Napisano 6 Września 2014 A ja doczekałem dwóch bateryjek - kamerton bardzo jeszcze brudny, ale dobrze rokuje, tyle, że nie jest Speedsonikiem więc pewnie niebawem dostanie nominację I Megaquartz. No i to jest to, co tygryski lubią Pozdrawiam,Gratulacje, dobrze się dzieje, im więcej telewizorków tym większe prawdopodobieństwo że zbiór się nasyci, a może i przesyci a wtedy, nóż... pozbędziesz się..wiadomo której. Chyba, że ma dożywocie. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 1931 #5940 Napisano 6 Września 2014 Rany Julek, ale ten Enicar jest piękny!!! Tarcza wyśmienita, koperta cudo, ale pewnie mała? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #5941 Napisano 7 Września 2014 Enicar rzeczywiście wymiata. Zazdraszczam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #5942 Napisano 7 Września 2014 Ładny, ale ta telewizorna Omega... To dopiero miodzio. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yorki_man 430 #5943 Napisano 8 Września 2014 Jako rusofil generalnie nie goszczę w tym wątku aczkolwiek zaglądam żeby podnieść sobie poziom żółci w wątrobie ;-) Brałem bo cena była okazyjna i tak myślę, że zostanie ze mną. Zdjęcia słabe ale może co będzie widać, koperta po polerce a resztę to koleżeństwo mi dopowie :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #5944 Napisano 8 Września 2014 Yorki daj zdjęcie mechanizmu - tu bez tego się nie obędzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pirx65 42 #5945 Napisano 8 Września 2014 Nabyty przed chwilą za flaszkę ,koronka wymieniona ,reszta nie wiem.Duży model ,cieniutki ,cieszy oko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #5946 Napisano 8 Września 2014 Tissot cal. 27. Fajny zegarek ale do majstra z nim trzeba... 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pirx65 42 #5947 Napisano 8 Września 2014 Tissot cal. 27. Fajny zegarek ale do majstra z nim trzeba... A co majster ma z nim robic ,mechanizm sprawny ,ładnie chodzi.Koronki raczej nie dobierze , prędzej jakiś kolega z forum coś znajdzie,szkiełko tylko lekko porysowane do polerki.Bardziej mnie interesuje czy była taka koperta z dziwnymi uszami i takie wskazówki.Po numerze 712965 to chyba '65 rok.A na werku jest 6454-8 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5948 Napisano 8 Września 2014 A co majster ma z nim robic ,mechanizm sprawny ,ładnie chodzi. Po numerze 712965 to chyba '65 rok.A na werku jest 6454-8 .A naoliwić i umyć,podstawowa czynność z nowymi nabytkami vintage... -Ty "stary wiarus" i pytasz? Rocznik się zgadza.Na werku jest 712965 ,a 6454-8 jest na wewnętrznej stronie dekielka... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #5949 Napisano 8 Września 2014 (edytowane) Popatrz w jakiej pozycji jest dźwignia regulacji długości włosa. Zegarek się późnił i to sporo, z brudu pewnie, to ktoś go pospieszył. Maksymalnie. PSKrótki rzut oka w Google pokazuje, że takie, bądź bardzo podobne wskazówki w Tissotach występowały.Ale czy tarcza jest oryginalna, czy ktoś jej kiedyś nie odnawiał i czy wskazówki są od niej to już nie wiem. Sekundnik wydaje się być ciut za długi.Ale ja bym się nie przejmował, w miarę t do siebie pasuje. A jak Tobie nie pasuje, to wezmę, dam więcej niż flaszkę . Edytowane 8 Września 2014 przez mw75 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pirx65 42 #5950 Napisano 8 Września 2014 Dzięki ,nie napisałem ,że dałem na flaszkę ''ślepotki'' ,czyli całe 5 zł .Dam go faktycznie do majstra ,choc chodzi już 3 godziny i trzyma co do sekundy, ale minutówka spada,chyba czop wyrobiony.Tarcza orginał,sorry oryginał /bo jeszcze mnie Paweł Bury namierzy /. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach