MWATCH 18 #5976 Napisano 10 Września 2014 Ładny Ci On , oj ładny ..... Gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5977 Napisano 11 Września 2014 Ładna kosteczka, w dodatku rzadko się pojawiająca. Moje gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6529 #5978 Napisano 11 Września 2014 Bardzo ładny, rzadko spotykany Łongines. Leszku, gratuluję! 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #5979 Napisano 11 Września 2014 Longines śliczności.U mnie takie coś. na razie nie będę ujawniał twarzy, bo trzeba wymienić szkło, mało co widać, ale jak ktoś zacznie drążyć to i od zadu go rozpozna. Mechanizm wygląda jak dzieło szaleńca Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #5980 Napisano 11 Września 2014 Mechanizmu jestem ciekaw, No bo koperta wg śrubek na AP wskazuje... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 374 #5981 Napisano 11 Września 2014 (edytowane) pierdce - czy "cóś" Edytowane 12 Września 2014 przez lamwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #5982 Napisano 11 Września 2014 (edytowane) Chrono Pierce'a? Edytowane 11 Września 2014 przez MateuszDabrowski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #5983 Napisano 11 Września 2014 taaaaaa..... niestety okazało się, że oś sekundowa uwalona, ale zobaczymy czy uda się dziwaka wskrzesić 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #5984 Napisano 11 Września 2014 Zbigniew lubi wyzwania 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #5985 Napisano 11 Września 2014 Taka Łamaga, wskazówki jakieś takie se, ale reszta całkiem, całkiem (fotki sprzedawcy): 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #5986 Napisano 11 Września 2014 taaaaaa..... niestety okazało się, że oś sekundowa uwalona, ale zobaczymy czy uda się dziwaka wskrzesićPierce 134 może wygląda jak dzieło szaleńca ,ale jest to bardzo dobry i przemyślany mechanizm,,Jest to konstrukcja całkowicie autonomiczna i nijak nie koresponduje z produktami Ebauches SA,,,dlatego większość majstrów nie chce podejmować się naprawy i serwisowania tych zegarków twierdząc iż jest to jednorazówka,..Naprawę tego dziwaka ułatwia dokumentacja techniczna --http://www.awci.com/wp-content/uploads/watch-tech-guides/pierce/134.pdf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #5987 Napisano 11 Września 2014 Dzięki Mayor, być może się przyda. Mój zegarmistrz nie z takich strachliwych - potrafi rozebrać, naprawić, ustawić i złożyć mechanizm wiecznego kalendarza IWC i to bez szkoleń tamże. Sam do tego doszedł. Ale Pierce musi poczekać na jakiś luźniejszy czas i niestety bez czopowania osi dużej sekundy się nie obejdzie. 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #5988 Napisano 12 Września 2014 Witam, będąc w Azerbajdzanie kupiłem za grosze takie cudo. Napiszcie proszę co to takiego? Będę wdzięczny . Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #5989 Napisano 12 Września 2014 Daj zdjęcia tyłu , zdjęcia mechanizmu itp... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #5990 Napisano 12 Września 2014 I tu jeszcze jedna fotka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #5991 Napisano 12 Września 2014 Ładny zegarek szpindlowy - przepiękny "kok" osłaniający balans - czemu od jest oddzielony od przodu?? Fajny kapsel ochronny a raczej koperta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #5992 Napisano 12 Września 2014 Tego się dowiem jak wrócę do Polski :-) napisz proszę jaki to rok produkcji, coś o firmie... Czy da się go wskrzesić? Wiem, ze to wróżby z fusów ale może jest ktoś kto się na tym zna i może pomoc... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5993 Napisano 12 Września 2014 Cześć,Bardzo fajny nabytek. Jest to zegarek szpindlowy, z komplikacją daty (o ile dobrze widzę na małym ekranie). Rok produkcji to okolice roku 1800 (+\-). Wskrzesić warto, oczywiście, ale niewielu zegarmistrzów się tego podejmie. Gratuluję i proszę o lepsze zdjęcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #5994 Napisano 12 Września 2014 (edytowane) Wszystko się da tylko pytanie jaka będzie tego cena - nie każdy zegarmistrz podejmie się naprawy zegarka szpindlowego - pytanie czy jest kompletny bo jeśli nie to pozostaje tylko dorabianie części - czy łańcuszek gala jest cały nieuszkodzony i czy wogóle jest - pytań wiele i odpowiedz możliwa dopiero po oględzinach ale na pewno wart odnowieniaCo do lat to nie wiem ale napewno rok 1800 może 1700 któryś ale to juz pyatnie do tych co lubują się w określaniu lat na podstwie konstrukcji mechanizmu i sygnatur na koperciePS - tak ma datownik co oczywiscie na plus dla jego wrtości ale pewnie na minus dla naprawiającegoTarcza i koperta pewnie ze srebraFajny - ja bym chciał takiego mieć Edytowane 12 Września 2014 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #5995 Napisano 12 Września 2014 A nie przeplacilem dając za niego 200 zł? :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #5996 Napisano 12 Września 2014 Napewno NIE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
battrek 52 #5997 Napisano 12 Września 2014 Dzięki !!!! Bardzo mi się podoba. Teraz mam tylko iPada ale jutro zrobię dobre fotki to może powiecie czego brakuje :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #5998 Napisano 12 Września 2014 kupiłem za grosze takie cudo200 zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #5999 Napisano 12 Września 2014 Dla jednych duża kasa, dla innych grosze.:-) :-) 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sibuna86 2 #6000 Napisano 12 Września 2014 Taka Łamaga, wskazówki jakieś takie se, ale reszta całkiem, całkiem (fotki sprzedawcy): Też się nad nią zastanawiałem,ale za długo zwlekałem i mnie wyprzedziłeś gratuluję, wygląda na smakowity kąsek do odnowienia! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach