Rekiniasty 25 #6776 Napisano 21 Grudnia 2014 Taki chronograf się trafił na Landeronie 248 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #6777 Napisano 21 Grudnia 2014 Ładny, gratulejszyn Ja ciagle szukam swojego chrono, ale łatwo nie jest 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #6778 Napisano 21 Grudnia 2014 Dynamic bardzo fajny (jak to Dynamic ). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4528 #6779 Napisano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Rekiniasty!Świetny!!!Gratuluję! Edytowane 21 Grudnia 2014 przez Qba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #6780 Napisano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Świetne LANCO, koperta typu krab i tarcza sub-second świetna! Omega kamerton rewelacja ! Omega Dynamic też super, obserwowałem też tę aukcję gratuluję...tarcza moim zdaniem też jedna z najładniejszych wersji. No i FREESON Chrono na Landeronie też rewelacja, ładnie zachowana tarcza ! Gratulacje dla szczęśliwych Posiadaczy Edytowane 22 Grudnia 2014 przez Caliber 89 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6268 #6781 Napisano 22 Grudnia 2014 Ostatnio dotarła do mnie (już trzecia w kolekcji) szwajcarska Provita z najprawdopodobniej połowy lat 70.Bransoleta a la rybia łuska (bardzo przyjemna w dotyku) w stylu IWC Leszka ;-) Musiałem ją kupić!Proszę Was o identyfikację werku (17 kamieni), bo mam z tym małe trudności. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armian 10 #6782 Napisano 22 Grudnia 2014 Witam,Bardzo fajna Provita !Mają coś w sobie.. Bijące serce Eta 2472 - 25 kamlotów. Pozdrawiam,aRm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #6783 Napisano 22 Grudnia 2014 No to pora na mnie...dziś pierwszy z dwóch moich nowych nabytków... MEISTER-ANKER 01 Digital-Automatic...Jumping Hour...czyli potocznie nazywany "Gazomierz" Od dawna przymierzałem się do tego typu czasomierza...ale jak już kupować, to dość rzadki i ciekawy model, czyli nie tylko 2 dyski+sub second, ale także day-date! Zdjęcia nie są najlepsze, niestety robione na szybko...na żywo robi znacznie większe wrażenie...ale niebawem zrobię lepsze fotki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #6784 Napisano 22 Grudnia 2014 No, nieczęsto tak bywa, żebym chwalił 3 zegarki wstawione tu pod rząd. Każden świetny i każdego zazdroszczę. Gazomierza przede wszystkim, ale i Provity świetne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arcicorci 19 #6785 Napisano 23 Grudnia 2014 Właśnie odebrałem od zegarmistrza. Juz jest po czyszczeniu mechanizmu i robi tylko +4s/dobę. Mechanizm 565, koperta z 14k złota. Ciekawi mnie tylko napis „Seamaster Geneve” razem na tarczy. Do tej pory myślałem ze albo jedno albo drugie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #6786 Napisano 23 Grudnia 2014 Ładny egzemplarz, a dekiel jest stalowy, czy to wina zdjęcia ? 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arcicorci 19 #6787 Napisano 23 Grudnia 2014 Koperta i dekiel sa z 14k zlota. Zdjecie robilem telefonem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #6788 Napisano 23 Grudnia 2014 Świetny zegarek! To mój ulubiony model Omegi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #6789 Napisano 23 Grudnia 2014 Koperta i dekiel sa z 14k zlota. Zdjecie robilem telefonem No to teraz przyjmij pełne gratulacje, ładna sztuka. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3828 #6790 Napisano 23 Grudnia 2014 To ja dodam coś skromniejszego ale za to chyba rzadziej tu pokazywana marka.Miałem już nie wchodzić w inne marki ale przekonał mnie taki jeden Kolega :-). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3828 #6791 Napisano 23 Grudnia 2014 Sygnowana koronka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3828 #6792 Napisano 23 Grudnia 2014 I reszta, czyli własny mechanizm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #6793 Napisano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Alpina bardzo ładna. Gratuluję. I moja kolejna Delbanka z ciekawym giloszem. Przed małym spa: Sama tarcza: I po małym spa: Jest, jak większość Delban na Felsie 465A tak na marginesie. Może ma ktoś jakieś źródełko i dostęp do koronek z brzuszkiem?? Korzystając z okazji, chciałem życzyć wszystkim Bożych, spokojnych i rodzinnych świąt Narodzenia Pańskiego. PozdrawiamArek Edytowane 23 Grudnia 2014 przez loituma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #6794 Napisano 23 Grudnia 2014 Bardzo ładna tarcza z ciekawymi indeksami i bardzo rzadko spotykana przeciwwaga sekundnika (kształt).Mechanizm Felsa 465 czy 465N ? @Frantz70Alpina robi wrażenie. Zarówno stan jak i ascetyczny, garniturowy charakter. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #6795 Napisano 23 Grudnia 2014 Tym razem Felsa 465.Czym różni się od 465N? 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #6796 Napisano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Zdjęcia zapożyczone ze strony Ranfft. 465 i 465N - teraz możesz szukać szczegółów. Nie zwracaj uwagi na systemy antywstrząsowe, bo występują różne. Edytowane 23 Grudnia 2014 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #6797 Napisano 23 Grudnia 2014 Mi taż się trafiła taka Alpina 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #6798 Napisano 23 Grudnia 2014 Gratuluję Leszku. Rozhuśtałeś się na koniec roku. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #6799 Napisano 23 Grudnia 2014 Alpiny bardzo lade i Omega tez a Delbana taka swiateczna z gwiazdkami Gratuluje! Na swieta!!! Moze i mi co wpadnie przed nowym rokiem 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #6800 Napisano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Zdjęcia zapożyczone ze strony Ranfft. 465 i 465N - teraz możesz szukać szczegółów. Nie zwracaj uwagi na systemy antywstrząsowe, bo występują różne.Różnice wizualne mniej więcej znam. Mam oba mechanizmy. Ale nie bardzo mogę dopatrzeć sie jakichś wielkich różnic w rozwiązaniach technicznych... Wyskrobane w Tapatalk Edytowane 24 Grudnia 2014 przez loituma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach