quub 48 #7651 Napisano 21 Marca 2015 Sneer, tak mi się podobał, że musiałem go mieć... 0 Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7652 Napisano 21 Marca 2015 quub, jak zwykle świetna fota, świetny zegarek i tona niezegarkowego złomu na nadgarstku. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quub 48 #7653 Napisano 21 Marca 2015 Złom to mój znak firmowy. Pozdrawiam. 0 Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #7654 Napisano 21 Marca 2015 quub ładny ci on!!! I super mu w tym brązowym! Gratuluje! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #7655 Napisano 21 Marca 2015 Bardzo lubię dwukoronkowce (LLD, Enicar, Lanco). A ten fajny i ładnie mu na nato. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sibuna86 2 #7656 Napisano 22 Marca 2015 u mnie po wielu bojach w końcu odrestaurowany (pasek także udało się zdobyć oryginał-epokowy) Złoty Record Watch Co. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #7657 Napisano 22 Marca 2015 Bardzo fajny poduszkowiec.Tylko te wskazówki jakoś mi nie korespondują z indeksami.Daj lepsze zdjęcie tarczy , no i mechanizmu.Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #7658 Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) Sneer, tak mi się podobał, że musiałem go mieć... I super ! chwile szukałeś a ja sie zastanawiam czy nie puszczę swojego bo dwie koronki oprócz memowoxa to jakoś mi nie lezą Edytowane 22 Marca 2015 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LMed 111 #7659 Napisano 22 Marca 2015 Koronki koronkami , ale wskazówki potęga . Świetny . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #7660 Napisano 22 Marca 2015 u mnie po wielu bojach w końcu odrestaurowany (pasek także udało się zdobyć oryginał-epokowy) Złoty Record Watch Co.forum.JPGpokażesz więcej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavlitto84 38 #7661 Napisano 22 Marca 2015 Czy może kto być tak miłym i powiedzieć mi z jakich mniej więcej lat może być ta Omega ? To pamiątka po moim śp. Dziadku, dlatego jestem ciekawy i proszę o pomoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7662 Napisano 22 Marca 2015 pokaz mechanizm,,,,,, a najlepiej sam sprawdz.30 ubiegłego wieku 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavlitto84 38 #7663 Napisano 22 Marca 2015 pokaz mechanizm,,,,,, a najlepiej sam sprawdz.30 ubiegłego wieku Dzięki za pomoc mój krewny, który odziedziczył ją, prosił abym nic przy niej nie kombinował i nie otwierał, dlatego zrobiłem tylko to zdjęcie. Ok - czyli jest starsza niż myślałem, raz jeszcze dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #7664 Napisano 22 Marca 2015 Otworzenie koperty krzywdy jej nie zrobi. W środku może być mechanizm 37.5, 38.5 lub 40.6. Jak jest średnica zegarka?Jeżeli to pamiątka to trzeba ją oddać do zegarmistrza, do czyszczenia i konserwacji. Można też dodać lumę we wskazówkach. Jeżeli sam się boisz otwierać to poproś majstra o to. Wtedy można cyknąć fotkę. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7665 Napisano 22 Marca 2015 Te wskazówki i tak nie są od tego zegarka. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #7666 Napisano 22 Marca 2015 u mnie po wielu bojach w końcu odrestaurowany (pasek także udało się zdobyć oryginał-epokowy) Złoty Record Watch Co.forum.JPGA jak wyglądał przed "renowacją" ? Kiedyś widziałem na aukcji podobnego z tego samego okresu - lata 20ste ubiegłego wieku i nazywał się Submariner na tarczy porcelanowej podejrzewam, ze też Record czyli jakieś 30 lat przed powstaniem Rolexa o takiej samej nazwie , póżniej żałowalem, ze nie wziąłem zdjęć tamtego egzemplarza - przydały by się do tematu o Rolexie 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #7667 Napisano 22 Marca 2015 Te wskazówki i tak nie są od tego zegarka. pozdrawiamNarfasAle jakie wojskowe są . 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7668 Napisano 22 Marca 2015 Ale jakie wojskowe są .Może tam i były takie "ołówki", ale na pewno nie tej długości. Te są zwyczajnie za duże. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavlitto84 38 #7669 Napisano 22 Marca 2015 Otworzenie koperty krzywdy jej nie zrobi. W środku może być mechanizm 37.5, 38.5 lub 40.6. Jak jest średnica zegarka?Jeżeli to pamiątka to trzeba ją oddać do zegarmistrza, do czyszczenia i konserwacji. Można też dodać lumę we wskazówkach. Jeżeli sam się boisz otwierać to poproś majstra o to. Wtedy można cyknąć fotkę. Średnica bez koronki to 46mm. Mój wujek- aktualny właściciel- pożyczył mi na bardzo krótko min. pod warunkiem że nie będę otwierał, a jedynie cyknę fotkę i oddam chodziło mi przede wszystkim o ustalenie wieku tej Omegi. Na pewno wskazówki nie są oryginalne ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #7670 Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) Widać, że wskazówki są za długie. Minutowa wyraźnie wystaje poza skalę. Godzinowa też raczej sięga za daleko . Edytowane 22 Marca 2015 przez mw75 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7671 Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) tam i były takie "ołówki", ale na pewno nie tej długości. Te są zwyczajnie za duże. pozdrawiamNarfaswiesz to mów.kolega pyta .bez fisiowania. Edytowane 23 Marca 2015 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7672 Napisano 22 Marca 2015 wiesz to mów.kolega pyta .bez fisiowania.Co mam właściwie jeszcze powiedzieć? Przecież napisałem. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #7673 Napisano 22 Marca 2015 Co mam właściwie jeszcze powiedzieć? Przecież napisałem. pozdrawiamNarfasbyc skromnym 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7674 Napisano 23 Marca 2015 byc skromnym Eeeee... Ujmę to tak: jako osoba skromna, uprzejma, taktowna oraz obdarzona licznymi innymi zaletami (które wymienię przy innej okazji) nie zamierzam pozbawiać bliźnich przyjemności pogłówkowania we własnym zakresie. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@rtur 9 #7675 Napisano 23 Marca 2015 (edytowane) A u mnie od wczoraj Cricket Bardzo fajny zegarek. O tym modelu pisałem w klubie miłośników marki Vulcain, do którego zapraszam. A na priva daj znać gdzie go dorwałeś Kolego @sneer - jak będziesz chciał się pozbyć Compressora daj znać Edytowane 23 Marca 2015 przez @rtur 0 @rtur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach