Gregory_70 510 #7926 Napisano 24 Kwietnia 2015 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #7927 Napisano 24 Kwietnia 2015 to pewnie od kolegi ArturVonHycl świetny zegarek swojego czasu walczyłem o niego na alledrogo poszedł dość tanio gratulacje mondia to bardzo zacna manufaktura świetny design 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #7928 Napisano 24 Kwietnia 2015 to pewnie od kolegi ArturVonHycl świetny zegarek swojego czasu walczyłem o niego na alledrogo poszedł dość tanio gratulacje mondia to bardzo zacna manufaktura świetny designWłaśnie to miałem na myśli. Również i ja onegdaj podchodziłem do tego zegarka. Jednakże nie miałem pewności jakie towarzyszyłyby mi myśli po jego zakupie i obejrzeniu na żywo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #7929 Napisano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) Właśnie to miałem na myśli. Również i ja onegdaj podchodziłem do tego zegarka. Jednakże nie miałem pewności jakie towarzyszyłyby mi myśli po jego zakupie i obejrzeniu na żywo.czasem trzeba zaryzykować ja wtedy postawiłem niestety na coś innego ale nie można mieć przecież wszystkiego .... Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez adam4002 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #7930 Napisano 24 Kwietnia 2015 A to mój zmęczony życiem nabytek 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #7931 Napisano 24 Kwietnia 2015 Świetny zakup, podoba mi się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #7932 Napisano 24 Kwietnia 2015 Mnie tez sie podobał wiec trafił do zbioru staruszków Przyjechał z kraju krecika. 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #7933 Napisano 24 Kwietnia 2015 Właśnie to miałem na myśli. Również i ja onegdaj podchodziłem do tego zegarka. Jednakże nie miałem pewności jakie towarzyszyłyby mi myśli po jego zakupie i obejrzeniu na żywo.Faktycznie zegar od Artura, wrazenia zdecydowanie pozytywne... 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #7934 Napisano 24 Kwietnia 2015 Przydałoby się porobić mu parę dobrych fot. Nieczęsto można się spotkać z tym modelem na forum. Ale fajnie, że wrzuciłeś najbardziej naturalne zdjęcie, tj. nadgarstkowe Całą resztę można sobie dopowiedzieć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #7935 Napisano 24 Kwietnia 2015 A to mój zmęczony życiem nabytek Ładnie się zestarzał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7936 Napisano 24 Kwietnia 2015 A to mój zmęczony życiem nabytek Klasyka lat '40, szczególnie z tym "Sport" na tarczy. Producentem jest pewnie Vogt/Mira. Ich nieco wcześniejsze produkcje wyglądały np. tak: a późniejsze jak ten pacjent w dolnym rzędzie pośrodku: pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #7937 Napisano 24 Kwietnia 2015 Tak dokładnie producentem jest Mira Watch. Werk jest sygnowany nazwa producenta. Co ciekawe dekiel od wewnatrz jest okraszony zapiskami kolejnych przegladow zaczynając bodajże od 42 roku. 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7938 Napisano 24 Kwietnia 2015 Tak dokładnie producentem jest Mira Watch. Werk jest sygnowany nazwa producenta. Co ciekawe dekiel od wewnatrz jest okraszony zapiskami kolejnych przegladow zaczynając bodajże od 42 roku.Jaki werk? pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #7939 Napisano 24 Kwietnia 2015 Werk taki jak na Twoim zdjeciu. Jedyna różnica w regulacji. 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #7940 Napisano 25 Kwietnia 2015 Przydałoby się porobić mu parę dobrych fot. Nieczęsto można się spotkać z tym modelem na forum. Ale fajnie, że wrzuciłeś najbardziej naturalne zdjęcie, tj. nadgarstkowe Całą resztę można sobie dopowiedzieć Postaram sie zrobic lepsze zdjecia i wrzucić na forum, zegarek jest nietuzinkowy. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #7941 Napisano 25 Kwietnia 2015 Więcej fotek w wątku o Delbanach. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #7942 Napisano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Na razie wrzucę kilka zdjęć z neta.Werk http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&0&2uswk&Valjoux_7736 Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez Gregory_70 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #7943 Napisano 25 Kwietnia 2015 To ja dla równowagi wrzucę besansonowskiego "kieszonkowca"... Nie jestem pewien na ile jest chronometryczny... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #7944 Napisano 25 Kwietnia 2015 ale ale... byłbym zapomniał.No więc zdobyłem właśnie "Koronę Mikrorotorów Heuera". Do 11,14 i 15 dołączył cal 12. Mission accomplished Autavia 1163V, czyli Viceroy, rok produkcji 1972. To dobry rok, coś wiem na ten temat Pozdrawiam,Tomku - musisz zrobić galerię, albo osobny wątek, w którym wkleisz zdjęcia swoich chronografów z mikrorotorem. Gratuluję osiągnięcia celu. Jaki będzie następny cel? Może bulheady chrono z lat 70-tych? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7945 Napisano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) To ja dla równowagi wrzucę besansonowskiego "kieszonkowca"... [...]Oooo, fajny ten francuzik i w świetnym stanie. Anker pin-set i jeszcze odwrócony bębęn, ciekawe - no i już wiadomo że taki LIP nie wziął się znikąd. A ten papierek w środku to genialny smaczek, gratuluję! Edit: podobieństwa wręcz walą po oczach - i powinny, gdyż czasem pokrętna ale jednak konsekwentna jest historia zegarmistrzostwa: pozdrawiamNarfas Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez Narfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #7946 Napisano 26 Kwietnia 2015 Nie jestem pewien na ile jest chronometryczny...Wychwytu chronometrowego to ten zegarek nie posiada. A czy jest chronometrem...hmm ... w tamtych czasach nie było COSC, więc nie musi spełniać warunków tam sprawdzanych, a certyfikaty wydawały wtedy obserwatoria w Neuchatel i Genewie, oraz niezależne biura kontroli dokładności zegarków, na dość dowolnych zasadach. Czy ten papier w środku można uznać za certyfikat nie mam pojęcia. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #7947 Napisano 26 Kwietnia 2015 Dzięki za ten wpis - brak pewności daje szanse na autentyczność chronometryczności francuskiego czasomierza - zwłaszcza,że chodzi bardzo dobrze, a można jeszcze to podregulować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #7948 Napisano 26 Kwietnia 2015 Oooo, fajny ten francuzik i w świetnym stanie. Anker pin-set i jeszcze odwrócony bębęn, ciekawe - no i już wiadomo że taki LIP nie wziął się znikąd. A ten papierek w środku to genialny smaczek, gratuluję! Edit: podobieństwa wręcz walą po oczach - i powinny, gdyż czasem pokrętna ale jednak konsekwentna jest historia zegarmistrzostwa: pozdrawiamNarfas Rolex i Mołnia, Zim i francuskie chronometry - jak uczyć się to od najlepszych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #7949 Napisano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) Rolex i Mołnia, Zim i francuskie chronometry - jak uczyć się to od najlepszych Wuja tam Rolex. Miałeś na myśli Corteberta. pozdrawiamNarfas Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez Narfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #7950 Napisano 26 Kwietnia 2015 Pełna zgoda - to wrzucę coś takiego, co potwierdzi mój ogromny szacunek dla Corteberta - starszy, ale nabytek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach