Paweł Bury. 5771 #8501 Napisano 13 Lipca 2015 (edytowane) Bardzo ładna kieszonka w srebrnej kopercie. Elegancki cyferblat w świetnym stanie. Śrubki w werku na moje oko ktoś pomalował (długopisem?). Kiedyś trafiłem ta kieszonkę, której ktoś tak "upiększył" kilka śrubek...Takie były - faktycznie nawet w powiększeniu widać jak długopisem ale to fabryczna robota Jeden z moich zegarków niestety z uszkodzonym jednym czopem Edytowane 13 Lipca 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 732 #8502 Napisano 13 Lipca 2015 (edytowane) Coś dla miłośników sci-fi. Interstellar nie był pierwszym firmem, w którym firma Hamilton była odpowiedzialna za zaprojektowanie i dostarczenie zegarków. Historia zaczęła się wcześniej. Modelem produkcyjnym opartym na rekwizycie fimowym był prezentowany poniżej zegarek a film ów to "2001 - Odyseja kosmiczna" Stanleya Kubricka. Ze względu na prawa do tytułu filmu, zegarek nosi nazwę Odyssee 2001. Koperta ma charakterystyczny asymetryczny kształt i rozmiar na dzisiejsze rzekłbym uniseks. Jeszcze przed spaPozdrawiam, Edytowane 13 Lipca 2015 przez Wasyl 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #8503 Napisano 13 Lipca 2015 Takie były - faktycznie nawet w powiększeniu widać jak długopisem ale to fabryczna robota Jeden z moich zegarków niestety z uszkodzonym jednym czopem To już jest Lepine Caliber V kotwiczny, czyli trochę wyżej w hierarchii...A śrubki widocznie zegarmistrz barwił każdą z osobna nad płomieniem lampki spirytusowej i mu to niezbyt równo wyszło. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #8504 Napisano 13 Lipca 2015 (edytowane) Chyba wojskowy, c'nie?Kupiony od forumowicza. W środku Elgin 554, fotki później. Zegarek i mechanizm po przejściach, ma nawet wymienione jedno koło naciągu. Ale mnie i tak cieszy . Edytowane 13 Lipca 2015 przez mw75 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Maras 68 #8505 Napisano 13 Lipca 2015 mw75 - gratuluję !Wintergreen niczym św.Mikołaj wysypał wór prezentów, spisał się chłopina, jeszcze parę sztuk do nabycia posiada 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #8506 Napisano 13 Lipca 2015 Chyba wojskowy, c'nie? Wojskowy - Ordnance Department. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #8507 Napisano 13 Lipca 2015 Wiem Piotrze, w świetle ostatnich dyskusji zapomniałem dać ";)" . 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #8508 Napisano 13 Lipca 2015 A ja to pisałem dla ogólnej wiadomości, a nie konkretnie dla Ciebie, własnie z powodu tych ostatnich dyskusji. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #8509 Napisano 13 Lipca 2015 ten też fajny, szyty na forum czy z allegro ?Wiesz ja udzielam się też na innym forum zegarkowym i tam jest świetny ) paskorób o nicku adrzejgp, podejrzewam że tutaj jest też obecny.Jak coś to pisz na pw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #8510 Napisano 13 Lipca 2015 Było brać, drogi nie był ;PTeż miałem na niego oko, też. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8511 Napisano 13 Lipca 2015 (edytowane) Jeżeli wywalacie mi zegarek z tematu o wojakach to znaczy że "fachowo" podeszliście do sprawy i dyskusja nie ma dalszego sensu.Nie "wywalony' a przeniesiony ( nie ja:-) )Dyskusja trwa dalej w tym temacie.Jesli posiadasz jakieś argumenty 'za' to je podaj. P.S Pisanie posta pod postem jest niezgodne z regulaminem.Cytowanie zdjęc też. Edytowane 13 Lipca 2015 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maleno 11 #8512 Napisano 13 Lipca 2015 Dobrze zakończmy , bo skończy to się dla mnie źle , dziękuję za ocenę wojskowości tego Remosa, poczekam jeszcze na uwagi kolegi Kaido , ponieważ jest on dla mnie najlepszym autorytetem od zegarków vintage. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #8513 Napisano 13 Lipca 2015 Chyba wojskowy, c'nie?Wojskowy ale nie taktyczny.,Zegarki "US Army Ordnance Department watches" tak zwane "Garrison watches": (zegarki garnizonowe) byly przeznaczone dla personelu pomocniczego "Non Combat" wszędzie tam gdzie nie była potrzebna synchronizacja czasu i można było zastąpić A11.,Zegarki te byly produkowane w kilku wersjach zarówno kieszonkowe jak i naręczne OA,,OB,,OC,,OD,,OE,,OF,,OG,, i OFA, przez zakłady Bulova ,Elgin.Hamilton i Waltham wszystkie miały sub sekundę za wyjątkiem wersji OFA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #8514 Napisano 13 Lipca 2015 Kupiony juz miesiac temu ale tu sie nie chwalilem:) No i jest w koncu parka! Piękne. Gratulacje Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #8515 Napisano 13 Lipca 2015 Wojskowy ale nie taktyczny.,Zegarki "US Army Ordnance Department watches" tak zwane "Garrison watches": (zegarki garnizonowe) byly przeznaczone dla personelu pomocniczego "Non Combat" wszędzie tam gdzie nie była potrzebna synchronizacja czasu i można było zastąpić A11.,Zegarki te byly produkowane w kilku wersjach zarówno kieszonkowe jak i naręczne OA,,OB,,OC,,OD,,OE,,OF,,OG,, i OFA, przez zakłady Bulova ,Elgin.Hamilton i Waltham wszystkie miały sub sekundę za wyjątkiem wersji OFA Wyjaśnijmy skróty, może ktoś będzie zainteresowany, bo system oznaczeń (prefiksów do numeru) był ciekawy: 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8516 Napisano 13 Lipca 2015 http://zegarkiclub.pl/forum/topic/51546-klub-mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-zegark%C3%B3w-omega/page-54?p=943693&do=findComment&comment=943693 Dziś wróciła do domu po 2 latach tułaczki u "ludzi" :-) Znów jest moja.....:-) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #8517 Napisano 13 Lipca 2015 Cóż, gdybym wiedział......? Jednak ludzie są dziwni. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 291 #8518 Napisano 14 Lipca 2015 Powroty są miłe 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #8519 Napisano 14 Lipca 2015 Kolejna piętnastka. Tym razem saute: untouched and patinated... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quub 48 #8520 Napisano 14 Lipca 2015 Hmm piękna... wskazówki jej ładnie wyblakły, kancerki jednak dodają charakteru. 0 Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #8521 Napisano 14 Lipca 2015 Te Heuery na werkach Jkrg mają coś fajnego w sobie, zawsze mi sie podobała koronka na lewo a przyciski na prawo Gratuluje kolejnego świetnego zegarka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8522 Napisano 14 Lipca 2015 Powroty są miłeTo prawda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3834 #8523 Napisano 15 Lipca 2015 Nabyte na bazarku. Reszta zdjęć w dziale o nietypowych Atlantic'ach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5372 #8524 Napisano 15 Lipca 2015 Jak zwykle w idealnym stanie. Pomijam fakt, że oba mechanizmy występowały również w Delbanach, to jeszcze koperta w tym mniejszym też taka sama jak w moich Delbanach. Podobny czas, podobni dostawcy podzespołów - różni składacze. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 732 #8525 Napisano 17 Lipca 2015 Te Heuery na werkach Jkrg mają coś fajnego w sobie, zawsze mi sie podobała koronka na lewo a przyciski na prawo Gratuluje kolejnego świetnego zegarka To jest werk Heuera. Inhouse opracowany z Hamiltonem, Breitlingiem i Burenem. JRGK jak i paru innych producentów - Bulova, Kelek, Junghans kupowali te werki czyste i znakowali po swojemu. Krótka historia mikrorotorów jest w wątku vintage.Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach