karpikm 2 #8576 Napisano 26 Lipca 2015 (edytowane) Dzisiejsze zakupy.Chrono (43mm) i nurek (45mm). Chrono chodzi ale kuleje strasznie a nurek to już inna bajka :-( Proszę o wszelkie info na temat tych zegarków. Zdjęcia mechanizmu chrono jutro. Dzięki wielkie. Pozdrawiam.Nr seryjny werku 13217465 Edytowane 26 Lipca 2015 przez karpikm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 287 #8577 Napisano 26 Lipca 2015 Fajny ten nurek 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość D@dik #8578 Napisano 26 Lipca 2015 Taka Doxa staruszka... Kupiłem martwą jakiś czas temu od forumowego Kolegi. Teraz ożywiona, serducho wypucowane, nasmarowane i wyregulowane. Chodzi bardzo przyzwoicie. Wyczyściłem ile się dało, ale patyna na tarczy mocno trzymała i bałem się bardziej już "szorować" ...a niech wygląda na swój wiek ;-) Gabarytowo damkowata, ale żona lubi takie starocie zakładać na łapkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #8579 Napisano 26 Lipca 2015 Bardzo fajny klimat, choć mała to i tak sam bym nosił, a tarcza, cyfry wskazówki świetne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8580 Napisano 26 Lipca 2015 Świetne Lonżiny. Diver to model produkowany od 1960 roku, który to w 2007 roku doczekał się reedycji i dzisiaj króluje jako Longines Legend Diver. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karpikm 2 #8581 Napisano 26 Lipca 2015 (edytowane) Dzięki Zasadas. Nowy mało się różni stylistycznie od starego. Datownik. Chrono jutro otworze ale mam nadzieję zobaczyć Longinesa 330\Vajoluxa 72 ;-) Edytowane 26 Lipca 2015 przez karpikm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8582 Napisano 26 Lipca 2015 Różnica, to tylko wskazówka minutowa ma trochę inny kształt i napis na dekielku. Oczywiście mechanizm na korzyść starego. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8583 Napisano 26 Lipca 2015 Nurek super( dekielek,tarcza,wskazówki) ale reszta wiele przeszła...... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karpikm 2 #8584 Napisano 26 Lipca 2015 (edytowane) No przeszła ale ma dalej ochotę współpracować. Pracy sporo ale warto włożyć jeszcze troszkę w niego.Orientuje się może ktoś co to za mechanizm?Cook, Twojemu nie dałem rady to te mam na pocieszenie.:-) Edytowane 26 Lipca 2015 przez karpikm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8585 Napisano 26 Lipca 2015 http://www.fratellowatches.com/longines-legend-diver-date-hands-on/ 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8586 Napisano 26 Lipca 2015 @karpikmjeśli to nie tajemnica, to gdzie udało Ci się go kupić? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karpikm 2 #8587 Napisano 26 Lipca 2015 (edytowane) Szczerze. Sprzedający powiedział mojemu koledze że szuka kogoś kto mu pomoże naprawić zegarek. Powiedział mu o mnie i dzisiaj rano się spotkalismy. Diverka miał w kieszeni a na ręku chrono. Po rozmawialiśmy i wyszło na to że bardziej zależy mu na sprzedaży niż naprawie, a ja nie ukrywalem że jestem zainteresowany zakupem. 2 minuty negocjacji (niezbyt ostro sie targowałem) i kupiłem oba. Kupił je kilka lat temu we Francji. Chrono nosił a diverek leżał w szufladzie.Teraz prośba. Jak by ktoś miał części do tego mechanizmu, głównie wahnik i oś to prosiłbym o kontakt.No i koronkę:-( Edytowane 26 Lipca 2015 przez karpikm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #8588 Napisano 27 Lipca 2015 A u mnie nowa dziewczyna jest .33 mm ale daje radę bo tarcza spora.Gratulacje w.w. nabytków.Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #8589 Napisano 27 Lipca 2015 (edytowane) No tego Longinesa nurka aż żal nie uratować A omegi nawet nie komentuje bo na żywo wygląda jeszcze lepiej <3 Edytowane 27 Lipca 2015 przez lamhub 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #8590 Napisano 27 Lipca 2015 Dziewczynka jak marzenie......Wojciechu a koleżanka, to w 18-sto karatnym?Tyż marzenie. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8591 Napisano 27 Lipca 2015 Świetnie wygląda, czy przy tarczy nikt nic nie kombinował? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #8592 Napisano 27 Lipca 2015 (edytowane) 1. Ta tutaj pozłacana 20 mic (opuncowana miedzy uszami) , ta w "omegach" z prawej strony( cal. 361 ) 14-tka . 2. Moim zdaniem nie . Są gdzieniegdzie malutkie artefakty i delikana nutka patyny na perłowej tarczy - a zegar jest w świetnym stanie .Tylko wręcz niewidoczne przetarcie przy koronce od nakręcania , które zobaczyłem dopiero pod lupką , wpisy zegarmistrzowskie na deklu od środka - ktoś bardzo o nią dbał.A to rocznik 62 - i jest mój!!! Edytowane 27 Lipca 2015 przez lamwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #8593 Napisano 27 Lipca 2015 To super, zdjęcie trochę przekłamuje. Gratuluję, również tej drugiej. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #8594 Napisano 27 Lipca 2015 Dzięki , a fotograf ze mnie marny .Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #8595 Napisano 27 Lipca 2015 Longines 27.0Omega 26.5 sob t2 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #8596 Napisano 27 Lipca 2015 Taka mała sugestia Panie Wiesławie, rób Pan fotki w ciągu dnia bo po nocy to gorzej wyglądają niż teściowa w progu 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiejo3 40 #8597 Napisano 27 Lipca 2015 (edytowane) akumulatory,Panie Marku zdechły...teściowa ...żyje... HDR włączyłem...będzie cudnie.... Edytowane 27 Lipca 2015 przez wiejo3 0 Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #8598 Napisano 28 Lipca 2015 Nowy nabytek Aristo A-8 Ground Speed Stopwatch.Stoper nawigacyjny do mierzenia prędkości samolotu względem ziemi,.Wskazówka sekundowa odmierza 10 sekund w czasie jednego obrotu a mniejsza rejestruje czas do 10 minut.,Ciekawy obiekt przede wszystkim ze względu na głośną i szybką prace mechanizmu- niezwykle cienkie kolo balansu robi 144 000 wahnięć na godzinę czyli 4 razy szybciej niż w zegarkach high-beat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #8599 Napisano 28 Lipca 2015 Czyli, jak rozumiem, duża wskazówka prześlicznie płynie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakuber85 5 #8600 Napisano 28 Lipca 2015 Ja niedawno dorwałem za całe 20 złociszy coś takiego: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/c31b4b36033fc6f0.html Kasa nieduża, ale wymaga inwestycji. I tutaj pojawia się pytanie: Gdzie w Lublinie znajdę fachowca, który odnowi tarczę, ale nie tak żeby "błyszczała się jak psu jajca"? Wydaje mi się, że wystarczy ją wyczyścić i spolerować szkiełko i będzie ok. Ale kto i gdzie to zrobi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach