primabaleron 1175 #9101 Napisano 11 Listopada 2015 Tak na oko wymiana szkiełka załatwi większość W środku gorzej... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #9102 Napisano 11 Listopada 2015 Znakomity heuer. Ja też chce takie zegarki do roboty. Nawet gdybym miał je odświeżać przez rok 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #9103 Napisano 11 Listopada 2015 W środku gorzej...To już faktycznie gorzej, ale na szczęście werk naprawialny. Trzymam kciuki, zapowiada się genialnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #9104 Napisano 11 Listopada 2015 Taki Ref. 73321 Oj będzie roboty .. Będzie nieco pracy.......ale ile przyjemności potem ! Super ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #9105 Napisano 11 Listopada 2015 (edytowane) Heuer super!!! Próbujesz dogonić najstarszego Przypomina bardzo Breitlinga Top Time! Lubię te klimaty Gratuluje! Baume tez niczego sobie! Tak jak patrzę na chrono to wiem za co je kocham Gratuluje Edytowane 11 Listopada 2015 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelmcstock 27 #9106 Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) Witam,upolowałem ślicznego Enicara Ultrasonic 17 jewels w stali i z giloszowaną tarczą.Zegarek był co nieco zabiedzony i utytłany w środku jak i na zewnątrz gdy go przygarnąłem.Cieszy stalowa koperta i oryginalna sygnowana koronka Szkło też raczej było oryginalne, ale było spękane w okolicach 5'tki i było tak matowe/nieprzezroczyste, że polerowanie nic już nie pomagało. Zastosowałem polskie szkło wyprodukowane państwowo w latach 70'tych, o identycznym profilu.Poniżej foty po pobycie w uzdrowisku, na koniec fotka sprzed transformacji (zdjęcie werku sprzed konserwacji)Pozdrawiam,Paweł PS: Rekiniasty, gratuluję i zazdraszczam tej przepięknej Cymy!!! Też chcę taką!!! Aaaaa!!!! Werk przed konserwacją -->Przed odświeżeniem --> Edytowane 13 Listopada 2015 przez pawelmcstock 0 Lubię stare zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #9107 Napisano 13 Listopada 2015 Gratuluję świetnie wyszło. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelmcstock 27 #9108 Napisano 13 Listopada 2015 Dzięki! Co do Cymy to znalazłem plakat podobnej jak powyżej CYMY Automatic SHOCK ABSORBER z 1948/49 0 Lubię stare zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4574 #9109 Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) Witam,upolowałem ślicznego Enicara Ultrasonic 17 jewels w stali i z giloszowaną tarczą.Zegarek był co nieco zabiedzony i utytłany w środku jak i na zewnątrz gdy go przygarnąłem.Cieszy stalowa koperta i oryginalna sygnowana koronka Szkło też raczej było oryginalne, ale było spękane w okolicach 5'tki i było tak matowe/nieprzezroczyste, że polerowanie nic już nie pomagało. Zastosowałem polskie szkło wyprodukowane państwowo w latach 70'tych, o identycznym profilu.Poniżej foty po pobycie w uzdrowisku, na koniec fotka sprzed transformacji (zdjęcie werku sprzed konserwacji)Pozdrawiam,Paweł PS: Rekiniasty, gratuluję i zazdraszczam tej przepięknej Cymy!!! Też chcę taką!!! Aaaaa!!!! Werk przed konserwacją --> Przed odświeżeniem --> pawelmcstok przepiękny ten Enicar! Gratuluję i zazdroszę! Edytowane 13 Listopada 2015 przez Qba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magus 3 #9110 Napisano 13 Listopada 2015 Hmmm deszcz nie pada to sobie mowie, ze nie ma co do lasu na grzyby isc, ale ja glupi nie pomyslalem ze mozna isc do lasu na zegarki - gratuluje "znalezionego" Enicara 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barekmaran 0 #9111 Napisano 13 Listopada 2015 Śliczny Enicar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #9112 Napisano 13 Listopada 2015 Co do Cymy to znalazłem plakat podobnej jak powyżej CYMY Automatic SHOCK ABSORBER z 1948/49 Wygląda na to że to emerytka jest No to jeszcze taki oto Waltham, zwany czerwoną 12-stką Ciekawe ile on Ci lat mieć może ! 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #9113 Napisano 13 Listopada 2015 Nnoooo piekny- size? 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #9114 Napisano 13 Listopada 2015 Nnoooo piekny- size?zbyt wielki nie jest, 31 mm bez koronki, ale za to na chodzie 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #9115 Napisano 13 Listopada 2015 Tak myślałem, że ta ślicznotka ma 30-32 mm. A datowanie? Coś raczej ok. 1920-30. Gratulacje. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #9116 Napisano 13 Listopada 2015 Tak myślałem, że ta ślicznotka ma 30-32 mm. A datowanie? Coś raczej ok. 1920-30. Gratulacje.No właśnie nie jestem w stanie ustalić datowania, może koledzy maja jakieś dane wg numeru ! 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #9117 Napisano 14 Listopada 2015 Wg numeru 1931 rok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #9118 Napisano 14 Listopada 2015 Dobry zakup, moje gratulacje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 735 #9119 Napisano 14 Listopada 2015 (edytowane) Wygląda na to że to emerytka jest No to jeszcze taki oto Waltham, zwany czerwoną 12-stką Ciekawe ile on Ci lat mieć może ! W/g tego opracowania 1931 pozdrawiamRoman p.s. Jeśli jesteś zainteresowany to prawdopodobnie będę miał jedną taką książeczkę na zbyciu. Edytowane 14 Listopada 2015 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #9120 Napisano 14 Listopada 2015 Wysłane z mojego iPada przez Tapatalk 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelmcstock 27 #9121 Napisano 14 Listopada 2015 Rekiniasty, Wow! ten Waltham!!! Piękny!Tak jak koledzy wyżej piszą, rok 1931, lub najdalej 1932,ja korzystam z tabelki na tej stronie:http://www.pocketwatchrepair.com/histories/waltham.htmlJa mam podobnej wielkości Cymę też z czerwoną '12' http://zegarkiclub.pl/forum/topic/121647-cyma-tavannes-okopowa/?p=1560950 0 Lubię stare zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #9122 Napisano 14 Listopada 2015 Co prawda z 78 ale jak dla mnie VINTAGE!!! Tarcza MK I Malowane indexy i plexi Jak rasowy Vintage!!!Nowy nabytek! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #9123 Napisano 14 Listopada 2015 No ładne cacko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #9124 Napisano 14 Listopada 2015 Wysłane z mojego iPada przez TapatalkTak mi się ten typ tarczy podoba, że chyba zacznę szukać podobnego. Gratuluję, piękny zegarek. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 287 #9125 Napisano 14 Listopada 2015 Co prawda z 78 ale jak dla mnie VINTAGE!!! Tarcza MK I Malowane indexy i plexi Jak rasowy Vintage!!!Nowy nabytek! Niesamowicie mi się podoba. Ach, znaleźć taki z roku swoich urodzin Cudo 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach