primabaleron 1175 #9176 Napisano 26 Listopada 2015 Ostatni nieposiadany z Enicarowych kompresorków wpadł. Średnica 40 bez koronek. I do spa go... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #9177 Napisano 26 Listopada 2015 Piekny Enicarek ja upolowałem klasyka ale w pierwszym stanie,nigdy nie używany z foliami ochronnymi na szkle i deklu. Zakupiony od rektora ,który otrzymał go w prezencie od uczniów w latach 80-tych. Przez dziesięć lat hobbystycznego obcowania z zegarkami miałem dziesiątki jak nie setki Atlantików i choć miewałem egzemplarze z folia na deklu to nigdy nie miałem egzemplarza z folia na szkle !!!! Tym bardziej mnie cieszy ten egzemplarz 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #9178 Napisano 26 Listopada 2015 Takie folie można kupić ona raczej nie jest z lat 70tych czy nawet 80tych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ph7 103 #9179 Napisano 26 Listopada 2015 (edytowane) Miałem już nie kupować staruchów ale się złamałem. Czekam na przesyłkę i w międzyczasie na odpowiedź z Longinesa. Oczywiście przepłaciłem jak zwykle ale zabawa w odkrywanie historii przednia. Edytowane 26 Listopada 2015 przez ph7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #9180 Napisano 26 Listopada 2015 Ta kostka Longina jest po prostu fenomenalna! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #9181 Napisano 26 Listopada 2015 Paweł stan koperty,dekla tarczy oraz wiek sprzedającego raczej nie wskazują na fakt że dokupił sobie folie 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #9182 Napisano 26 Listopada 2015 Paweł stan koperty,dekla tarczy oraz wiek sprzedającego raczej nie wskazują na fakt że dokupił sobie folie Bardzo możliwe - pytanie tylko czy jak te Atlaniki wychodziły to miały folię na szkiełkach ? Mój kolega ma 4 sztuki takie razem z plastikowymi metkami paskami i chyba do dwóch papiery jakieś i żaden nie ma foli a zegarki odkupione od zegarmistrza a w zasadzie jego żony bo dziadziuś chyba z 5 lat temu wyparował 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #9183 Napisano 26 Listopada 2015 (edytowane) Wiem wiem , też miałem kilka z papierami, metkami na deklu , pudełkami ale takiego mam pierwszy raz. Z rozmowy i stanu zegarka wnioskuję że nie miał interesu w tym aby go tak zabezpieczać gdyż nie handluje zegarkami, a zegarek po prostu leżał w szufladzie po za tym cena była tak okazyjna, że nie mogłem się nawet targować. Jednak masz racje tego jak wychodziły z fabryki raczej się nie dowiemy. A i faktem jest, że ktoś mógł zabezpieczyć zegarek w ten sposób choć by na prośbę kupującego. Nie mniej jednak folię zostawiam na miejscu tak kupiłem i tak zostanie. Nawiasem mówiąc sam sprzedający nie wiedział o folii gdyż nigdy nie założył zegarka. Dopiero wizyta u zegarmistrza tuż przed sprzedażą uświadomiła go o założonej folii. Ponoć zegarmistrz zauważył ze jest założona . Tak powiedział....... ile w tym prawdy nie wiem. Powiem Ci szczerze, że pierwszy raz się z tym spotykam i zakup folii dopasowanej niemal idealne do szkła to chyba zbyt sporo zachodu jak dla mnie. Nie słyszałem jeszcze żeby ktoś dokupował folie na szkło do zegarka. Ściąłeś mnie tym stwierdzeniem z kolan Edytowane 26 Listopada 2015 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #9184 Napisano 26 Listopada 2015 Jak najbardziej skoro folia jest to niech zostanie bez dwóch zdań.Co do folijek to są takowe i są też te na dekiel z czerwoną kreską 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #9185 Napisano 27 Listopada 2015 Dzisiaj odebrany Zenith , kupiony w sumie dla bransolety, wkrótce do oddania w dobre ręce Wysłane z mojego iPada przez Tapatalk 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 335 #9186 Napisano 28 Listopada 2015 (edytowane) Świeci jak złoto .A u mnie taka skromna Cytrynka , choć z fajnym klimatem.Miała iść na bazarek ,ale póki co zostaje na nadgarsku.Pzdr Edytowane 28 Listopada 2015 przez cook 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #9187 Napisano 28 Listopada 2015 Bardzo fajna, czy to lata pięćdziesiąte? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 335 #9188 Napisano 29 Listopada 2015 Bardzo fajna, czy to lata pięćdziesiąte?Dokładnie - początek lat 50-tych . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #9189 Napisano 29 Listopada 2015 Taki starszy Pan na idealnym chodzie. 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #9190 Napisano 29 Listopada 2015 Wojciechu,ten cytrynowy mechanizm,to jak zwany jest?Sygnatury nie widać,to też czy aby na pewnocałość jest spójnai takowa bywała? Niezależnie od wszystkiego,to sikorka pierwszoklaśnai prezenci się fajnie! Rekinie, ten Pan widać,że trzyma subtelny sznyt. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 335 #9191 Napisano 29 Listopada 2015 (edytowane) A juści że spójny .To K.F. 320 . http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Certina_320 Z początku produkcji - 1950 rok w ładniejszym wydaniu . Dekiel również sygnowanym jest . Edytowane 29 Listopada 2015 przez lamwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzyk 25 #9192 Napisano 30 Listopada 2015 (edytowane) Pokażę może nie tak spektakularne marki jak wyżej , co dostało się w moje ręce .Nie wiem co to za marka Tebana na werku Ebosa 49Lecz urzekła mnie tarcza Edytowane 30 Listopada 2015 przez cook 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #9193 Napisano 30 Listopada 2015 (edytowane) Jerzyk, a za co ty chcesz karać te niespektakularne marki, co one ci winne ? Edytowane 30 Listopada 2015 przez xylog 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #9194 Napisano 30 Listopada 2015 Już "zmienił zdanie" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzyk 25 #9195 Napisano 1 Grudnia 2015 Jerzyk, a za co ty chcesz karać te niespektakularne marki, co one ci winne ? Nie chodzi o karanie lecz pokazujecie marki , no ..... ekstra , a ten tam to ????? Więc zastanawiałem się czy nie będzie obciachem w takim towarzystwie jeśli go pokarzę A niech se poleży wśród zenitów i innych dobrodziejstw bo u mnie tylko towarzystwo Delban go czeka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #9196 Napisano 1 Grudnia 2015 Zegarek zegarkiem. Nie ma żadnego obciachu 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 335 #9197 Napisano 1 Grudnia 2015 Nie każdego stać , żeby zbierać iwucki lub rolexy !Liczy się pasja , a nie zasobność potfela.A gusta ???????Jednemu podoba się córka , a drugiemu teściowa .Pzdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #9198 Napisano 1 Grudnia 2015 Panowie, bez zadęcia.Kolega jerzyk zegarki chciał pokarać, a nie pokazać.Taka drobna różnica między "rz" i "ż". Traktowana z uśmieszkiem oczywiście.I niech tak zostanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #9199 Napisano 1 Grudnia 2015 Jerzyk, a za co ty chcesz karać te niespektakularne marki, co one ci winne ? Już "zmienił zdanie" "Post kolegi edytowałem wczoraj.... Z tego powodu żart Jacka był "mało zrozumiany" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #9200 Napisano 3 Grudnia 2015 Taki Ref. 73321 Oj będzie roboty .. I już 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach