rinkazki 73 #10901 Napisano 8 Maja 2017 Piękny titus. Tez mam jednego, ale mój to lata 70te. A ustawiam się drugi po niego w razie sprzedaży w kolejce Dzięki!To jest jeden z tych zegarków, których nigdy się nie sprzeda... Ale oczywiście będę miał w pamięci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
45jk 1 #10902 Napisano 8 Maja 2017 (edytowane) Rzeczywiście, bardzo ładny ten Titus, choć jak dla mnie może zbyt ozdobny. No ale ja jestem czcicielem Saturna (zob. zdjęcia; teksturę na tarczy szarego trudno sfotografować bez powiększenia, jest bardzo drobna). A o koronce faktycznie pomyślę. Edytowane 8 Maja 2017 przez 45jk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #10903 Napisano 8 Maja 2017 No powiem Ci, że krata robi wrażenie! Ale jednak ten z tym prostym giloszem wychodzącym z centrum bardziej do mnie przemawia. Wiadomo subiektywne odczucie - jeden lubi brunetki a inny blondynki (pomijając Kiepurę, bo on to wszystkie ) W każdym razie jeżeli byś kiedyś myślał o sprzedaży to jestem oczywiście zainteresowany - z chęcią bym go widział w kolekcji... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kossutiusz99 52 #10904 Napisano 8 Maja 2017 Dzięki!To jest jeden z tych zegarków, których nigdy się nie sprzeda... Ale oczywiście będę miał w pamięci A pewnie. Trzymać mocno i nie wypuszczać takiego skarbu Rzeczywiście, bardzo ładny ten Titus, choć jak dla mnie może zbyt ozdobny. No ale ja jestem czcicielem Saturna (zob. zdjęcia; teksturę na tarczy szarego trudno sfotografować bez powiększenia, jest bardzo drobna). A o koronce faktycznie pomyślę.Przperaszam, jaki to model enicara ten ostatni. Chyba wiem na co będę musiał polować :D 0 Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
45jk 1 #10905 Napisano 8 Maja 2017 (edytowane) W kratce fajne jest połączenie dwóch patentów, tekstury i cieniowania. A staruszka z dolną sekundą nie zamierzam sprzedawać. Na razie ponoszę sobie, może na zmianę z kratką - promienisty obecnie nie nadaje się do mierzenia czasu:-( BTW: model jest bezimienny, sporo podobnych, z różnymi tarczami, na Allegro i Ebay, ale uwaga na malowanki z Indii i chyba Chin. Edytowane 8 Maja 2017 przez 45jk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #10906 Napisano 8 Maja 2017 Ten z kratką jest chyba w stali? Generalnie fajny ale jednak dla mnie ten z sub-sekundą wymiata konkurencję... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
45jk 1 #10907 Napisano 8 Maja 2017 W stali, mechanizm to AR160, sporo ich chyba jest w Polsce, zdarzają się dokładnie takie jak ten, "w kratkę", ale w różnym stanie. Mój też nie jest idealny (=lekka koperty polerka, na tarczy ślady są tak delikatne, że się nie ujawniły na zdjęciu). W ogóle sporo Enicarów miewa giloszowane tarcze, czasem bardzo fajne, choć często nadgryzione zębem czasu.Cieszę się, że Ultrasonic się podoba - to taki prosty, skromny zegareczek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #10908 Napisano 8 Maja 2017 Jak tarcze są z lekką patynką to tym lepiej - ważne, żeby nie były zniszczone. Dla drastycznego przykładu moja inna tarczka od MOD'a: A ultrasonica kupię chętnie - jakby coś to jestem pierwszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #10909 Napisano 9 Maja 2017 Nie pasuje do aktualnego trendu w mojej kolekcji, ale nie mogłem się powstrzymać... Bulova compressor z 1962 r. 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kossutiusz99 52 #10910 Napisano 9 Maja 2017 Brak mi słów. Ta Bulova jest taka piękna :D 0 Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #10911 Napisano 9 Maja 2017 Klimatem bardzo blisko LLD. Dwie koronki to jest to. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kossutiusz99 52 #10912 Napisano 9 Maja 2017 I ten kształt wskazówek... 0 Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MadGravediGGer77 49 #10913 Napisano 9 Maja 2017 Bulova świetna. Na Titusa też jestem chętny - gdyby ktoś miał i chciał się pozbyć. Mam innego i to jeden z moich ulubieńców vintage 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #10914 Napisano 9 Maja 2017 Bulova świetna. Na Titusa też jestem chętny - gdyby ktoś miał i chciał się pozbyć. Mam innego i to jeden z moich ulubieńców vintage On jest świetny, i chyba też ma 37mm jeżeli dobrze pamiętam... Żałuję, że kiedyś sprzedałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9066 #10915 Napisano 11 Maja 2017 (edytowane) "zapomniane arcydzieło" - Elgin 761. Jeden z najwspanialszych płaskich automatów ever... http://zegarkiclub.pl/forum/topic/78578-elgin-761-zapomniane-arcydzielo/ Polecam - warto zobaczyć. Odkopałem i "naprawiłem" mój stary wpis, na dole dodałem zdjęcia prezentowanego egzemplarza.Czasem to tak jest, ze kupimy "dobry" zegarek i dostajemy szmelc, a czasem kupimy szmelc i udaje się go odratować - jak w tym przypadku Edytowane 11 Maja 2017 przez pmwas 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vars 146 #10916 Napisano 11 Maja 2017 Nie pasuje do aktualnego trendu w mojej kolekcji, ale nie mogłem się powstrzymać... Bulova compressor z 1962 r. Piękny zegarek, bardzo mi się podobają vintage z dwiema koronkami i szukam czegoś podobnego dla siebie, jakim budżetem trzeba dysponować żeby nabyć coś historycznie ciekawego i miłego dla oka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9066 #10917 Napisano 11 Maja 2017 (edytowane) Był jeszcze cudny diver Lanco i Lip w podobnej stylistyce.Nawet ostatnio w bazarku coś takiego było. Chyba za 1500zł, jeśli mnie pamieć nie myli...Myślę, ze 1500-2000 starczy, żeby coś takiego kupić. https://www.lip.fr/en/history/nautic_ski/nautic_ski_automatic/nautic-ski_automatique_671502.html Obecnie produkowany model (na automacie Citizena) to 500 euro. Edytowane 11 Maja 2017 przez pmwas 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #10918 Napisano 11 Maja 2017 Na Bulove 1000 usd Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9066 #10919 Napisano 11 Maja 2017 Ale to już "wyższa pólka" 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaccarta 2 #10920 Napisano 11 Maja 2017 Ech.. już dawno nic nowego mi nie wpadlo to choć oczy nacieszę. Podobnego Titusa o mało co nie nabyłem na starociach ale sprzedający się troche drożył a żona była za blisko.... Enicary też fajniuchy. Podobają mi się bo są takie slim. Super nabytki. 0 Tempus fugit - ... zegarek manet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #10921 Napisano 11 Maja 2017 "zapomniane arcydzieło" - Elgin 761. elgin 761 8.JPG elgin 761 6.JPG elgin 761 10.JPG Jeden z najwspanialszych płaskich automatów ever... http://zegarkiclub.pl/forum/topic/78578-elgin-761-zapomniane-arcydzielo/ Polecam - warto zobaczyć. Odkopałem i "naprawiłem" mój stary wpis, na dole dodałem zdjęcia prezentowanego egzemplarza.Czasem to tak jest, ze kupimy "dobry" zegarek i dostajemy szmelc, a czasem kupimy szmelc i udaje się go odratować - jak w tym przypadku czyli świetnie wydane 50 zł zapomniałem dodać tę aukcję do snajpera i plułem sobie w brodę. dobrze jednak, że trafił do specjalisty od amerykańskich czasomierzy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vars 146 #10922 Napisano 11 Maja 2017 (edytowane) Na Bulove 1000 usdTo jeszcze do przyjęcia dla mnie, a jakieś inne typy? Widziałem na forum jeszcze Enicara i chyba Atlantica, ale mogę się mylić :/ Edytowane 11 Maja 2017 przez Vars 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #10923 Napisano 13 Maja 2017 Cal. 601 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4577 #10924 Napisano 14 Maja 2017 Cal. 601Piękna A u mnie kolejna Cyma: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #10925 Napisano 14 Maja 2017 Cyma-prima Niespotykany wzór tarczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach