cytochrom 46 #12176 Napisano 27 Stycznia 2019 Dzięki Piotrze:) a by i inni byl w temacie 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #12177 Napisano 28 Stycznia 2019 Compressor 2Mam podobny zegarek, inna firma ale patent koperty i bransoleta ta sama.Ciekawy kartofelek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6245 #12178 Napisano 28 Stycznia 2019 Czy ktos wie co to za zegarek, fajnie cyka Radziecka Pobieda z lat 50.Więcej info w dziale radzieckich czasomierzy 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
devnull 100 #12179 Napisano 28 Stycznia 2019 Złote, a skromne. Od dzisiaj na moim nadgarstku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arcicorci 19 #12180 Napisano 28 Stycznia 2019 Złote, a skromne. Od dzisiaj na moim nadgarstku. Fajny ten „świerszcz”. Wrzuć tez zdjęcie wnętrza. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3715 #12181 Napisano 28 Stycznia 2019 Kupilem okazyjnie na aukcji bo bardzo mi sie spodobal, ale jak doszedl zaczalem sie zastanawiac czy to nie podrobka, ale zeby podrabiac takie cos? Ktos rozpozna, pomoze? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #12182 Napisano 28 Stycznia 2019 Złote, a skromne. Od dzisiaj na moim nadgarstku. Sliczny, czy to wersja 38 mm bez korony ? cal.130?pozdrR 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
devnull 100 #12183 Napisano 28 Stycznia 2019 Fajny ten „świerszcz”. Wrzuć tez zdjęcie wnętrza. Dzięki! Strasznie mi się podoba. Wrzucam foty z aukcji, bo telefon tego piękna nie uchwyca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #12184 Napisano 28 Stycznia 2019 U mnie co prawda od kilku miesięcy ale ciągle nie mam czasu na forum i dlatego te opoźnienia 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
devnull 100 #12185 Napisano 28 Stycznia 2019 Sliczny, czy to wersja 38 mm bez korony ? cal.130?pozdrR 33mm bez korony ponoć z lat 60. Niewiele wiem o mechanizmie, bo przyznam jestem wzrokowcem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 39841 #12186 Napisano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Nowy nabytek Edytowane 30 Stycznia 2019 przez paul221 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #12187 Napisano 30 Stycznia 2019 Gratuluję fajnego Tissota 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 39841 #12188 Napisano 30 Stycznia 2019 Dziękuję bardzo. To był niespodziewany strzał . Trzeba jeszcze wymyślić wiarygodną legendę dla żony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renqien 3328 #12189 Napisano 30 Stycznia 2019 Kup jej coś z bielizny albo jakiś sweterek i powiedz, że sprzedawca dołożył w gratisie. Gwarantuję, że uwierzy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 39841 #12190 Napisano 30 Stycznia 2019 Kiedyś jeden Kolega z Forum miał pod swoimi postami fajne motto. Najgorszy koszmar kolekcjonera zegarków byłby wtedy, gdyby żona sprzedała je za tyle, za ile on powiedział jej, że je kupił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
50 CENT 184 #12191 Napisano 30 Stycznia 2019 Cytochrom dawaj dalej,nie zwalniaj. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #12192 Napisano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Kupilem okazyjnie na aukcji bo bardzo mi sie spodobal, ale jak doszedl zaczalem sie zastanawiac czy to nie podrobka, ale zeby podrabiac takie cos?Ktos rozpozna, pomoze? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaWygląda na to, że to mechanizm 8200A - tak jak napisano na wahniku:http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&2&2uswk&Citizen_8200A Edytowane 1 Lutego 2019 przez pływak_wodnik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolfheart 9 #12193 Napisano 31 Stycznia 2019 Nowa Era po małym spa. Miał być niesprawny a wystarczył porządny przegląd. Kosmetyka , nowy pasek i cieszy pierwszy nabytek w tym roku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24160 #12194 Napisano 2 Lutego 2019 Ebel w wojskowym stylu, stalowa koperta w bdb stanie, fajna patynka: 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo_S 0 #12195 Napisano 3 Lutego 2019 Niespodzianka po pradziadku! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3828 #12196 Napisano 3 Lutego 2019 No to tafił Ci się śietny zegarek z ciekawym mechanizmem i w bardzo dobrym, oryginalnym stanie. Szkiełko oczywiście można wypolerować.Mój: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo_S 0 #12197 Napisano 4 Lutego 2019 No to tafił Ci się śietny zegarek z ciekawym mechanizmem i w bardzo dobrym, oryginalnym stanie. Szkiełko oczywiście można wypolerować. Zastanawiam się nad oddaniem do odnowienia, czy możesz polecić zegarmistrza? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3828 #12198 Napisano 4 Lutego 2019 Tak jak pisałem wyżej, tylko szkiełko wymaga polerki lub wymiany jeśli jest uszkodzone.Absolutnie nie jest tu konieczna renowacja lub inne "odnowienie".Zapewne serwisu/ smarowania wymaga mechanizm( Felsa 690). Dokona tego zegarmistrz zajmujący się zegarkami mechanicznymi. Jeśli poszukasz w forumowej wyszukiwarce to znajdziesz polecany zakład w Twojej okolicy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo_S 0 #12199 Napisano 4 Lutego 2019 Tak jak pisałem wyżej, tylko szkiełko wymaga polerki lub wymiany jeśli jest uszkodzone.Absolutnie nie jest tu konieczna renowacja lub inne "odnowienie".Zapewne serwisu/ smarowania wymaga mechanizm( Felsa 690). Dokona tego zegarmistrz zajmujący się zegarkami mechanicznymi. Jeśli poszukasz w forumowej wyszukiwarce to znajdziesz polecany zakład w Twojej okolicy.Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6245 #12200 Napisano 4 Lutego 2019 Piękny, automatyczny (!) Atlantic w stalowej (!) kopercie. I do tego na pasku z epoki. Jednym słowem genialne znalezisko Zazdroszczę... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach