Janek Sarnowski 6 #76 Napisano 12 Maja 2010 (edytowane) Chronofil,nie sa za taka cene jak moje,bo tych moich do Twoich porownac nie mozna (-;Wszystkie zegarki swietne.Szczerze gratuluje!Tylko sie zastanawiam,gdzie to GMT w bulovie? P.S. Ja i tak nosilbym Jaegera HPG caly czas na Twoim miejscu ^^ Edytowane 12 Maja 2010 przez Janek Sarnowski 0 Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku? - czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Degustatorr Noir 12 #77 Napisano 12 Maja 2010 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #78 Napisano 13 Maja 2010 No to jeszcze tu pokażę mój nowy nabytek-pierwsza kieszonka,pierwsza OMEGA... Uploaded with ImageShack.us i środeczek... Uploaded with ImageShack.us a jak pięknie cyka...ehh... Sliczna Omega - serdecznie gratuluje piekna coz pozazdroscic Co do Marka to GMT moze nie byc wlasciwym wyrazeniem - skaczaca godzina bardzierj realnie oddaje funkcje - generalnie za pomoca 2 korony mozemy cofac lub przestawiac do przodu wskazowke godzinowa bez zatrzymania zegarka, w kraju gdzie jest kilka stref czasowych to naprawde fajna funkcja - w srodku mocno zmodyfikowany werk 218. Serdecznie dziekuje - wiecej zdjec zegarkow pojawi sie juz w weekend z mam nadzieje dokladniejszymi opisami, Co do hpg - to te zakupy sa troszke efektem osiagniecia jakiegos celu z jlc a do drugiego za daleko albo inaczej odbyloby sie to zbyt duzym ubytkiem kolekcji wiec poczekam na etap bezbolsny:) a narazie wciagam sie w amerkanckie elektryki i powiem szczerze ze bardzo je polubilem - poluje na astronauta marka 2 oraz na deep sea - i tyle na accutrony, oraz ladna venture albo pacera w stali albo bialym zlocie pozdrawiam kolegow i jeszcze raz gratuluje omesi - cudna Rafal 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Degustatorr Noir 12 #79 Napisano 13 Maja 2010 A dziękuję dziękuję. Mała rzecz,a jak cieszy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mwist 3 #80 Napisano 13 Maja 2010 Dzisiejsze zakupy bazarkowe.Cala grupka za 3 funty (-: Gdzie mieszkasz i gdzie po te zegarki chodzisz ze takie ceny?Jezeli mozna wiedziec oczywiscie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek Sarnowski 6 #81 Napisano 14 Maja 2010 Wrexham,Polnocna Walia.Jezdze po "car boot sales" i tam mam kilku zaprzyjaznionych sprzedawcow,ktorzy zawsze mi cos tam przytargaja za grosze :] 0 Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku? - czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 380 #82 Napisano 14 Maja 2010 Taki LIP'ek cieszy bo to nówka z lat 70-tych i dość rzadka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol Kłósek 4 #83 Napisano 14 Maja 2010 Krzysiek, gratuluję Lip'a, tym bardziej że to nówka !Gdyby naszło Cię kiedyś, co by go sprzedać, to jestem pierwszy w kolejce. Mnie też ciągnie w kierunku Lipów, z powodu tego, że pierwsze radzieckie masowo produkowane zegarki miały mechanizmy na licencji Lip'a.Piękny jest ten Lip ! 0 CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikuki 0 #84 Napisano 15 Maja 2010 < 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #85 Napisano 17 Maja 2010 A to mój ostatni nabytek dziś odebrany od zegarmistrza Tissot model z roku 1953 w pięknej kopercie (krabik ) zakupiony jako uśpiony egzemplarz, za śmieszna kwotę dziś na pełnym chodzie, po czyszczeniu, i smarowaniu, regulacji nie wymagał - chodzi idealnie.Wymieniona szybka oczyszczony z brudu, nowa masa fluorescencyjna na wskazówkach.Przed:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab731da083888efa.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c0dfb6f9823f1611.html I po wizycie u lekarza:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/875ec6e902b160d6.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d20dee8b420d8c76.html 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #86 Napisano 17 Maja 2010 Gratulacje, Stary - bardzo miły tissocik i ładnie wyszedł. Tylko masa na wskazówkach nie bardzo mi się podoba - albo tak wyszło na fotce, albo za bardzo zielona 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #87 Napisano 18 Maja 2010 (edytowane) Masa jest w porządku zdjęcie lekko przekłamuje, ale chciałem żeby była jak najjaśniejsza, zrobił całkiem przyzwoicie bo już kiedyś wypełniał mi jednego atlantika i musiał poprawiać, taki zielony mi zafundował że łąka w "Ani z Zielonego Wzgórza" się chowała Nawiasem mówiąc nie chciałem wymiany masy ale przy zakładaniu wskazówek coś mu się wykruszyło i zrobił mi to gratis w cenie czyszczenia dlatego go nie biłem Ale dzięki chronofil Twoje uwagi są dla mnie zawsze cenne Pozdrowionka!!!! Edytowane 18 Maja 2010 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miromat 38 #88 Napisano 18 Maja 2010 Krzysiek, gratuluję Lip'a, tym bardziej że to nówka !Gdyby naszło Cię kiedyś, co by go sprzedać, to jestem pierwszy w kolejce. Mnie też ciągnie w kierunku Lipów, z powodu tego, że pierwsze radzieckie masowo produkowane zegarki miały mechanizmy na licencji Lip'a.Piękny jest ten Lip !Przeczytałem w necie że ulubiony zegarek gen. De Gaulle,a to był właśnie Lip. A mój jest taki. 0 Jeśli zaadoptujesz psa, to nie zmienisz tym świata, ale cały świat zmieni się dla tego psa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #89 Napisano 19 Maja 2010 Powiem Ci szczerze miromat że nie podoba mi się ten design lat 60/70 kwadraty, telewizory i mało który zegarek z tego okresu jest w stanie zwrócić moja uwagę. Ale ten jest na prawde bardzo ładny i w dodatku ciekawy. Musze się przyznać że gdyby mi się ten egzemplarz trafił to na pewno bym go nosił. Gratuluje fajnego egzemplarza! 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomirek 9 #90 Napisano 21 Maja 2010 (edytowane) Lip w chrono niesamowity. Gratuluję! Ostatnio, na podstawie enigmatycznego opisu, który brzmiał mniej więcej tak: "zegarek niemiecki, działa", za 19,99PLN przygarnąłem takie cudo: Po wyczyszczeniu wygląda tak: Edytowane 22 Maja 2010 przez tomirek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Degustatorr Noir 12 #91 Napisano 21 Maja 2010 Szkoda,że nie ma konkursu "Zakup roku"...Pierwsze miejsce murowane! Glashutte za 20 zł,hm...Też bym tak chciał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #92 Napisano 22 Maja 2010 Zgadza się zakup roku tomirek jest piękny nawiasem mówiąc 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek Sarnowski 6 #93 Napisano 23 Maja 2010 (edytowane) Edytowane 14 Czerwca 2010 przez Janek Sarnowski 0 Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku? - czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 380 #94 Napisano 23 Maja 2010 Taki LIP'ek cieszy bo to nówka z lat 70-tych i dość rzadka taki wyglądał na aukcji, na żywo jeszcze lepiej: Przeczytałem w necie że ulubiony zegarek gen. De Gaulle,a to był właśnie Lip. A mój jest taki.http://www2.picturepush.com/photo/a/3470000/800/Anonymous/lip4.jpg te zdjęcie mnie dobija, poluję na niego od 2 lat.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #95 Napisano 23 Maja 2010 Przyznam że na pierwszym zdjęciu nie zrobił takiego wrażenia, ale drugie zdjęcie rzeczywiście w pełni oddaje jego urodę. Gratuluje jest faktycznie piękny 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janek Sarnowski 6 #96 Napisano 23 Maja 2010 Krzysku,pokazesz wnetrznosci?(-: 0 Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku? - czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #97 Napisano 23 Maja 2010 To fakt ten Lip przepiekny.Milo miec takie piekne okazy w kolekcji.A mi sie udalo cos takiego upolowac:Bardzo dobrym stanie i jeszcze bransoletka orginalna. Zenit do malego czyszczenia i polerowania. Tissot szkielko sie wymieni i bedzie ladny. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #98 Napisano 23 Maja 2010 (edytowane) To fakt ten Lip przepiekny.Milo miec takie piekne okazy w kolekcji.A mi sie udalo cos takiego upolowac:Bardzo dobrym stanie i jeszcze bransoletka orginalna. Zenit do malego czyszczenia i polerowania. Tissot szkielko sie wymieni i bedzie ladny. Najbardziej podoba mi się Zenit choć Tissot też jest piękny a tak się prezentuj mój Tissocik nabyty jakiś czas temu już po czyszczeniu i regulacji ale 100% oryginał nawet patynkę na tarczy zachowałem i tak go zostawiam oceń sam..... Uploaded with ImageShack.us a tak wygląda na swoim miejscu Uploaded with ImageShack.us I przy świetle dziennym z każdą swoją niedoskonałością spowodowana upływającym czasem ale i tak go uwielbiam za te smukłe stalowe wskazóweczki Uploaded with ImageShack.us Edytowane 23 Maja 2010 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #99 Napisano 23 Maja 2010 Bardzo ladnie sie prezentuje piekne te wskazóweczki ma naprawde.Przyjemny okaz Gratuluje. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #100 Napisano 23 Maja 2010 Szwed mam pytanie gdzie upolowałeś Zenita jest naprawdę sympatyczny przypomina mi moja Omegę swoim wyglądem. Jeżeli to nie tajemnica to bazar, portal aukcyjny? i za jaka cenę można już kupić taki egzemplarz w tym stanie???? Bo pracy przy nim nie wiele a wygląda okazale. Tylko proszę nie rań mnie zbyt niska ceną . 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach