carlito1 59 #1051 Napisano 21 Lipca 2011 Słaba fota, średnio to widać. Poczekam na lepsze zdjęcia 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #1052 Napisano 21 Lipca 2011 No to tak jak mówię, po weekendzie jak będe miał dostęp do sprzętu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaccarta 2 #1053 Napisano 23 Lipca 2011 (edytowane) Jestem bardzo zadowolony, zegar zyskał zupełnie nowe wcielenie To prawie tak jak u mnie ale...ale moja Doxia "troszkę" starsza jest. Miała wykruszony fosforek, uszkodzone szkło : (foto z aukcji) i skręcony włos. Tu już tarcza po czyszczeniu,włos w poziomie, składam to coś co trzyma wałek naciągu (żeby nie wylatał ), wskazówki schną obok (Marcin THX za poradę co do tego lakieru Ps. jak tam prace nad TRÓJCĄ?) No i finał: ...i na ręku :Po nasmarowaniu i wyregulowaniu to jedna z moich bardziej punktualnych strauszek. Robi ok. +15s/24h I d e a ł Edytowane 23 Lipca 2011 przez jaccarta 0 Tempus fugit - ... zegarek manet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kucher 0 #1054 Napisano 27 Lipca 2011 Zanabyłem drogą kupna n/w cudo od kolegi Tomka (retrowatch) z forum (jego też fota): 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pionier 466 #1055 Napisano 28 Lipca 2011 Bardzo ładna omega, można ją trochę odświerzyć i będzie piękna. Gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kucher 0 #1056 Napisano 29 Lipca 2011 No właśnie nie wiem czy chcę ją odświeżać ... Ile mogłoby to koszotwać (tak z czystej ciekawości pytam)? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1057 Napisano 1 Sierpnia 2011 No właśnie nie wiem czy chcę ją odświeżać ... Ile mogłoby to koszotwać (tak z czystej ciekawości pytam)? Zostaw, jak jest, bo jest ok. Tarcza nie jest idealna, ale bardzo przyzwoita, czytelna i ORYGINALNA. Po renowacji, za która zapłacisz 150-250zł, bedziesz miał "ładniejszą" (albo i nie) tyle, że już bez waloru oryginalności. Renowacji powinno poddawać się tylko tarcze zniszczone, nieczytelne, podrapane itd. Takie jest moje zdanie. 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Degustatorr Noir 12 #1058 Napisano 2 Sierpnia 2011 Zgadzam się z Arturem, ja też bym jej nie ruszał, szkoda po prostu. Tarcza jest w dobrym stanie, po renowacji będzie pewnie wyglądała ładniej, ale kosztem oryginalnego stanu zegarka i tej specyficznej aury, charakterystycznej dla zegarków vintage. A Omega piękna... :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1059 Napisano 2 Sierpnia 2011 Włąśnie dotarł - kieszonkowy Hamilton na werku 992 z roku 1916, w krytej złoconej kopercie. Na razie oglądam i testuję. Jak się już nacieszę i naooglądam, to napiszę o nim wiecej w "amerykańskich" 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kucher 0 #1060 Napisano 2 Sierpnia 2011 Koledzy, Omegę zostawiam jak jest - bez renowacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1061 Napisano 2 Sierpnia 2011 Bardzo dobra decyzja co do renowacji Omegi!!!!Powinna zostać w oryginale podpisuje się pod tym co napisali koledzy!!!! 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1062 Napisano 3 Sierpnia 2011 (edytowane) Nowy nabytek już można pokazać. Ożywiony Atlantic Royal, automat po lekkiej interwencji, dorobiony wałek , którego nie posiadał, nowa korona, szkiełko i koperta po lekkiej polerce a po za tym cały oryginalnie zachowany.Wymagał trochę pracy ale z uwagi na fakt,że jest to bardzo rzadki egzemplarz tym bardziej nie mogłem się doczekać końca, natomiast efekt jest dla mnie nawet bardziej niż zadowalający Edytowane 3 Sierpnia 2011 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kucher 0 #1063 Napisano 3 Sierpnia 2011 Klasa! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spartasongo 2 #1064 Napisano 3 Sierpnia 2011 piękny... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dmn 9 #1065 Napisano 3 Sierpnia 2011 Prześliczny jest! Reedycja jego była by hitem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1066 Napisano 3 Sierpnia 2011 Stary - śliczności! Gratuluję Spróbuj mu tylko zafundować lepiej dobrana koronkę - na moje oko ta się ciut kłóci z całoscią obrazka. 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekK 20 #1067 Napisano 3 Sierpnia 2011 O Kurka Wodna - piękny! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1068 Napisano 4 Sierpnia 2011 (edytowane) Stary - śliczności! Gratuluję Spróbuj mu tylko zafundować lepiej dobrana koronkę - na moje oko ta się ciut kłóci z całoscią obrazka. Dzięki chłopaki jest naprawdę piękny i niepowtarzalny co do koronki to ta jest zastępcza choć pozłacana to poszukuje takiej w kształcie grzybka, taka powinna się znajdować w oryginale, niestety żaden z moich znajomych zegarmistrzów już takich na stanie nie posiada, więc troszkę to potrwa . zegarek na punktualnym a wręcz rewelacyjnym chodzie spoczywa już na podusi A to dla ciekawskich środek tego egzemplarza jeszcze przed reanimacją zdjęcie poprzedniego właściciela i to bardzo słabe: dokładniejsza fotka ze strony Ranffta: Edytowane 4 Sierpnia 2011 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1069 Napisano 5 Sierpnia 2011 Naprawde piekny ten Atlantic nie czesto sie widzi takie cukiereczki! Gratuluje niech sie dobrze nosi! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1070 Napisano 5 Sierpnia 2011 Raz jeszcze wielkie dzięki. Kupiony w ciemno na ryzyko bo właściciel sam nie wiedział co mu tak naprawdę dolega ale czasami się opłaca ryzykować i w tym wypadku wygrałem. Czekam tylko kiedy wtopię na maxa 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sąsiad 2 #1071 Napisano 5 Sierpnia 2011 o Stary, cudo ten Atlantic! Zgadzam się z Dmn w całym i krótkim zdaniu 0 (...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hendrix89 0 #1072 Napisano 7 Sierpnia 2011 A ja wczoraj zakupiłem takiego Roamerka, będąc w brytanii. Stan świetny, trzeba wyczyścić i założyć normalny pasek. Działa dobrze. Więcej o nim napiszę, jak dowiem się o nim czegoś więcej Chyba, że ktoś coś wie o tym modelu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1073 Napisano 10 Sierpnia 2011 Nowy nabytek z serii amerykańskich kieszonek. Pokazuję od tyłu, bo z tej strony ładniejszy Wiecej o nim w wątku o amerykańcach 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1074 Napisano 11 Sierpnia 2011 Piękny Ci on chronofil to ja pochwale się swoim nowym zabytkiem tym bardziej cieszy, że przywrócony do stanu niemal wyjściowego z takiego do takiego w kilka godzinek łącznie ale było warto 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enicar_rr 0 #1075 Napisano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) Kupiłem całą trójeczkę dlatego wszystkie wrzucę tutaj. 1.IWC. Bużka Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Dupcia Uploaded with ImageShack.us Korona z rybą Uploaded with ImageShack.us Własny mechanizm cal.89 Uploaded with ImageShack.us Dekielek. Uploaded with ImageShack.us Numer 21412xx to najprawdopodobnij rok 1973.Wszystko w orginale. 2. Delbana,mechanizm Felsa 465. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Wszystko w orginale. 3. Poljot alarm 18 jewels. Uploaded with ImageShack.us Werk chyba jakiś as-ik. Uploaded with ImageShack.us W realu wyglądaja imponujaco,a zdjecia takiej jakosci jak i fotograf .Stary dobra robota. Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez enicar_rr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach