chronofil 133 #1601 Napisano 6 Kwietnia 2012 A mam nadzieję sobie sprawić jakąś bogatszą Omegę Vintage w nie bardzo odległej przyszłości Marzy mi się chronograf jakiś Dobry pomysł.Jak już coś upatrzysz, to spytaj o opinie przed zakupem 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuel111 0 #1602 Napisano 7 Kwietnia 2012 Oj nie dołujcie już kolegi wie, że źle,zrobił no nie był ostrożny ale czasem wszcyscy popełniamy błędy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #1603 Napisano 7 Kwietnia 2012 ... Zastanawiam się co by w razie kłopotów ze sprzedawcą powiedziało Allegro... No i kodeks cywilny. O 600 zł warto już powalczyć. Chociaż najpierw poczekam na odpowiedz na maila. Allegro pobrało prowizję i ich już ta sprawa zupełnie nie obchodzi. A kodeks cywilny - nad czym się zastanawiasz - ta ustawa jest dostępna i możesz sam przeczytać. W przypadku braku porozumienia pozostaje proces cywilny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #1604 Napisano 7 Kwietnia 2012 Lepiej chyba poszukać oryginalnej tarczy , lub przemalować. Miałem rok temu podobną sytuację. Jak zacząłem chodzić i załatwiać wszystko oficjalnie to ręce i nogi mi opadły. Czasami nie warto czasu i nerwów. Nieraz tak bywa , popłynąłem na troszkę mniejszą sumę , ale to tylko wzmogło moją czujność na przyszłość. Co nas nie zabje , to nas wzmocni . Ty masz chociaż zegarek. Ja nie dostałem ani zegarka , ani pieniędzy! Jedno co wywalczyłem ,to że gościowi zablokowali konto na alledrogo. Powodzenia i pozdrawiam. P.S. Napisz jak sprawa się zakończy bo pewnie wielu chetnie to przeczyta , lub jeszcze lepiej można by założyć oddzielny wątek dla tego typu spraw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1605 Napisano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) a to fotki od longina zakupionego dzieki Staremu..pasek w drodze Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirtyterror 0 #1606 Napisano 7 Kwietnia 2012 Witajcie. Niestety nie odda pieniędzy. Wg. sprzedał zegarek zgodny z opisem i nie zamierza w żaden sposób tego odkręcać. Korespondencję zakończył pisząc: wesołych, spokojnych świąt No cóż mam nauczkę na przyszłość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuel111 0 #1607 Napisano 7 Kwietnia 2012 Więc,trzeba zagryźć zęby, przełknąć gorzką ślinę i szukać oryginalnej tarczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #1608 Napisano 7 Kwietnia 2012 Piękny Longin. 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1609 Napisano 7 Kwietnia 2012 @Dirtyterror - nie przejmuj się. A swoją drogą myślałem, że się dogadasz... @sneer - gratulacje! A pasek koniecznie - to będzie zupełnie inny zegarek 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirtyterror 0 #1610 Napisano 7 Kwietnia 2012 @Dirtyterror - nie przejmuj się. A swoją drogą myślałem, że się dogadasz... @sneer - gratulacje! A pasek koniecznie - to będzie zupełnie inny zegarek Jest ok. Co prawda kasy nie oddał ale kupując stary zegarek liczyłem się w pewnym stopniu ze stratą. No cóż Następnym razem będzie lepiej:P Narazie zachwycam się moją omegą Dałem nowy pasek a po świętach jadę do Skąpskich w Poznaniu na mały przegląd z tym Wachnikiem. Ale chodzi naprawdę punktualnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #1611 Napisano 12 Kwietnia 2012 Zawsze mozesz opisac to w jego komentarzu. Bedzie mial nauczke na przyszlosc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
victor86 0 #1612 Napisano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Omega zawsze warta przygarnięcia Co do wahnika to pamętam moją przygodę z automatycznym mehanizamem Zegarek chodził punktualnie a wahnik miał być tylko luźny i zaczęła się lawina problemów Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez victor86 0 Pod Napięciem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirtyterror 0 #1613 Napisano 12 Kwietnia 2012 Omega zawsze warta przygarnięcia Co do wahnika to pamętam moją przygodę z automatycznym mehanizamem Zegarek chodził punktualnie a wahnik miał być tylko luźny i zaczęła się lawina problemów Eeeee Już jest spoko:) Zegarmistrz powiedział, że mechanizm w bardzo dobrym stanie. Wyregulował go i chodzi jak złoto. Dodatkowo w maju będę miał odpowiednią koronkę i nowe zbrojone szkło omegi właśnie do tego modelu:) Bardzo dobry zakup się okazało za 900 zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dryżał 0 #1614 Napisano 13 Kwietnia 2012 Witam. Takiego staruszka dogrzebaliśmy się dzisiaj z siostrą w szafie. Zegarek działa. To chyba lata 50/60? Teraz go chyba oddam do czyszczenia i wymienię pasek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wintergreen 8 #1615 Napisano 13 Kwietnia 2012 Gratuluję znaleziska! Datowanie może być dokładniejsze. Jak już mówił jeden z kolegów na forum, w Doxach (nie dotyczy zegarków złotych)dwie pierwsze cyfry z numeru na deklu oznaczają rok produkcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #1616 Napisano 13 Kwietnia 2012 Wreszcie coś fajnego znalezionego w szafie. Niech się dobrze nosi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dryżał 0 #1617 Napisano 13 Kwietnia 2012 Gratuluję znaleziska! Datowanie może być dokładniejsze. Jak już mówił jeden z kolegów na forum, w Doxach (nie dotyczy zegarków złotych)dwie pierwsze cyfry z numeru na deklu oznaczają rok produkcji. W takim razie rocznik 53 Wreszcie coś fajnego znalezionego w szafie. Niech się dobrze nosi. Dziękuję. Myślę, że będzie się dobrze nosił. Im dłużej się mu przyglądam, tym bardziej mi sie podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azg 0 #1618 Napisano 17 Kwietnia 2012 Znalezione w szufladzie nie w szafie Fotka 1Fotka 2Fotka 3Fotka 4 Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuel111 0 #1619 Napisano 17 Kwietnia 2012 No gdzie Wy te szafy macie, u mnie już nic poza ubraniami i molami nie ma ładne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azg 0 #1620 Napisano 17 Kwietnia 2012 A takie wielkie stare biurko w piwnicy po pradziadku sobie leży. Szuflady wyzamykane szkoda było niszczyć. Kluczyk się znalazł i miła niespodzianka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1621 Napisano 17 Kwietnia 2012 Znalezione w szufladzie nie w szafie Wow! Fajna szuflada Gratuluję i koniecznie sprawdź pozostałe szuflady i szufladki 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #1622 Napisano 18 Kwietnia 2012 i szufladuniunie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeniu 0 #1623 Napisano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam!mój wczorajszy zakup, miał jeszcze folie na deklu i oryginalny pasek :-) Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez czeniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1624 Napisano 18 Kwietnia 2012 Kupiony w Poznaniu? 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 334 #1625 Napisano 18 Kwietnia 2012 A u mnie (właściwie dla juniora ) , taki omikron. Słuszne 37 mm i piękny dekielek . Ten słonik to bajka , niezły werk na dobrym chodzie. Pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach