sneer 147 #2651 Napisano 25 Lutego 2013 Ładna ta kostka. Gratulacje W środku masz ETĘ 2408 No nie możliwe ! Czy mnie wzrok nie myli ? Czy Artur skomplementowal zegarek o innym kształcie niż okrągły ? Co to sie wyprawia ... 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2652 Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) Edytowane 25 Lutego 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6352 #2653 Napisano 25 Lutego 2013 (edytowane) No nie możliwe ! Czy mnie wzrok nie myli ? Czy Artur skomplementowal zegarek o innym kształcie niż okrągły ? Co to sie wyprawia ... Jeśli pozwolicie, wrzucę jeszcze fotki z innej perspektywy. "Banana Watch" Edytowane 25 Lutego 2013 przez Walter_87 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2654 Napisano 26 Lutego 2013 No nie możliwe ! Czy mnie wzrok nie myli ? Czy Artur skomplementowal zegarek o innym kształcie niż okrągły ? Co to sie wyprawia ... A sam nie wiem...Tego skomplementowałem, a takiego przed chwilą nabyłem... 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #2655 Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) fajnycandino też Edytowane 26 Lutego 2013 przez Robredo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2656 Napisano 26 Lutego 2013 Bardzo ładny, a można by było prosić o zdjęcie środka. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2657 Napisano 26 Lutego 2013 Fizycznie jeszcze nie mam - jak dotrze to oczywiście "zdejmę" mechanizm.Dzięki za dobre słowo :-) 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inomarek 403 #2658 Napisano 26 Lutego 2013 A sam nie wiem...Tego skomplementowałem, a takiego przed chwilą nabyłem...Bardzo fajny nabytek. Gratuluje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobuz1 3 #2659 Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) A sam nie wiem...Tego skomplementowałem, a takiego przed chwilą nabyłem... gratulacje, też się czaiłem na tego Enicara ale jak dla mnie 500 zł to za dużo za taki model w manualu. pozdrowienia Edytowane 26 Lutego 2013 przez lobuz1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #2660 Napisano 26 Lutego 2013 Trochę strachu było, czy ktoś go po drodze nie ukradnie bo zwykłą pocztą lotniczą nadciągał a tu ku mojemu ogromnemu zdziwieniu czekał dziś na mnie grzecznie w skrzynce pocztowej.Na razie tylko go odsyfiłem z ponad cztedziestoletniego brudu, wstępnie przepolerowałem szkiełko, założyłem jakiś pasek zamiast obrzydliwego uniwersalnego mesha i zanim pójdzie na dopieszczanie i regularne spa - kilka fotek na szybko: Hamilton chrono-matic, we środku kultowy cal. 11, taki jak w starym Monaco. Więcej o tym ciekawym mechanizmie możecie przeczytać tutaj:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/58125-automatyczne-chronografy-jak-to-z-nimi-bylo/#entry635658Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2661 Napisano 26 Lutego 2013 Teraz wyjdzie na to, że chrono zaczynają mi sie podobać Ale fajny i interesujacy jest ten Hamilton! Gratulacje A co on tak datę zaczyna zmieniac godzinę przed terminem? 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2662 Napisano 26 Lutego 2013 Gratuluje Tomek,swietny zegarek.....ciekawie wyglada.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #2663 Napisano 26 Lutego 2013 Teraz wyjdzie na to, że chrono zaczynają mi sie podobać Ale fajny i interesujacy jest ten Hamilton! Gratulacje A co on tak datę zaczyna zmieniac godzinę przed terminem?Cal 11 tak miał. poprawili to w 11i i w 12. chodziło o to, żeby punkt 12 przeskakiwał. I tak właśnie jest, ale "czai się" dużo wcześniej 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2664 Napisano 26 Lutego 2013 Cal 11 tak miał. poprawili to w 11i i w 12. chodziło o to, żeby punkt 12 przeskakiwał. I tak właśnie jest, ale "czai się" dużo wcześniej Przydatny przy piwie.....daje sygnał ze za trzy kwadransy północ a nie poludnie..... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2665 Napisano 26 Lutego 2013 Właśnie sie dokształcam z Twojego werku. Kapitalny mechanizm :)TUTAJ jest ładnie rozrysowany 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #2666 Napisano 27 Lutego 2013 Bardzo fajna maszyna. Gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inomarek 403 #2667 Napisano 27 Lutego 2013 Fajny co ja gadam bardzo fajny. I jeszcze jedno bardzo fajny opis mechanizmu. Gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2668 Napisano 27 Lutego 2013 Hamiltony pojawiają się coraz częściej i dobrze, bo to piękne zegarki, tym bardziej na takim werku. Artur, dzięki za link . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #2669 Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) Piękny zegarek i do tego świetnie opracowany, ciekawy materiał edukacyjny gratuluje ! p.s - jakich rozmiarów jest koperta? bo na zdjęciu nadgarstkowym wygląda na niewielki... Edytowane 27 Lutego 2013 przez Caliber 89 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #2670 Napisano 27 Lutego 2013 Fajowy Ham 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #2671 Napisano 27 Lutego 2013 @ Caliber 89 - nie jest duzy jak na dzisiejsze standardy bo 38 mm. Jak na moja watla lapke w sam raz Pozdrawiam 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #2672 Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) @ Caliber 89 - nie jest duzy jak na dzisiejsze standardy bo 38 mm. Jak na moja watla lapke w sam raz Pozdrawiam 38 mm to całkiem nieźle ! myślałem, że jest mniejszy... Jestem miłośnikiem zegarków vintage i największy problem zawsze mam z wielkością koperty, większość zegarków z połowy ubiegłego wieku ma 32-35 mm bez koronki i jak słusznie napisałeś na dzisiejsze standardy to niewiele...w zasadzie to rozmiar damskich czasomierzy trafiają się na szczęście większe...ale mam też np. Bulovę Wrist Alarm, która jest absolutnie rewelacyjna ale ma 34 mm bez koronki i przez to do tej pory ani razu jej nie założyłem ;( także reasumując - bo się rozpisałem - 38 mm to już zupełnie przyzwoicie...każdy milimetr robi różnicę Jeszcze raz gratuluje, bo zegarek naprawdę piękny a ostatnio czytałem sporo o Hamiltonach także i firma całkiem zacna...ciekawe czy ktoś z forumowiczów ma ich pierwszy zegarek elektryczny z elektromagnesami, bo był to ich niewątpliwie przełomowy wynalazek... pozdrawiam Edytowane 27 Lutego 2013 przez Caliber 89 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #2673 Napisano 27 Lutego 2013 Dla mnie takie min. vintage to 33mm bez koronki. A 38mm? To wypas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidowo 4 #2674 Napisano 27 Lutego 2013 Gratki Tomek !!! super wyglada! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viki_gte 1219 #2675 Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) Czekałem i czekałem, aż dziś dotarł... Pierwszy ZENITH Pierwsza odsłona /TURLER -czy ktoś może to rozwinąć??/ Musi jednak przejść przegląd i kosmetykę.. nie wiem czy nie trzeba wymienić szkiełka czy tylko polerka wystaarczy, poza tym mam problem z mechanizmem. Po wyciągnięciu koronki mogę przestawiać date-bardzo lekko jednak wskazówki się nie przestawiją. Zegarek po nakręceniu działa normalnie, Edytowane 27 Lutego 2013 przez viki_gte 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach