Piotr Ratyński 407 #3451 Napisano 15 Września 2013 Tia! Tylko, że staruszek na werku nie ma numeru a sam cyferblat jest mocowany na śruby do koperty. Zachodzi pytanie czy to nie jest składak, bowiem wydaje mi się, że koperta między uszami traktowana była pilnikiem a własnie w dolnej jej części po lewej stronie nie trzyma linii okręgu. Tak więc tarcza jest Tisota a werk i koperta cudawianki.Tarcza moim zdaniem też jest serwisowa, a mechanizm wygląda mi na jakiegoś staruszka od Certiny (Kurth Freres) albo AS-a. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #3452 Napisano 15 Września 2013 Upływ czasu dodał mu niepowtarzalnego uroku. Od pond 60-ciu lat odmierza czas. Przy pomocy Tomka (Wasyla) doprowadzona do porządku - Omega Seamaster 2493-8: Tak było: A tak jest z paskiem z warana (podziękowania dla pana z gdańskiego Timelessa) : Mam nadzieję, że nie przesadziłem zbytnio z ilością zdjęć. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3453 Napisano 15 Września 2013 Omega śliczna, ale zdjęcia nienajlepsze, trochę psują ogląd tak klasycznego zegarka. Na dodatek moja ulubiona dolna sekunda. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #3454 Napisano 15 Września 2013 Podstawa zdjęć, to oświetlenie. A przy takim jesiennym i w czterech kątach, to lipa. Chciałem na szybko coś wstawić. Zresztą nie uważam, bym robił dobre foty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmisiekwatch 3 #3455 Napisano 15 Września 2013 Witam, A o to mój najnowszy nabytek ... Srebrna kieszonkowa Omega z interesującym portretem na tylnim deklu ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmisiekwatch 3 #3456 Napisano 15 Września 2013 ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmisiekwatch 3 #3457 Napisano 15 Września 2013 i jeszcze jedno zdjęcie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3458 Napisano 15 Września 2013 Nie znam się kompletnie na kieszonkach, dlatego nieśmiało zapytam, co przemawia za opinią, że to jest Omega? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #3459 Napisano 15 Września 2013 Pewnie grawer wewnątrz dekla... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmisiekwatch 3 #3460 Napisano 15 Września 2013 przemawiają za tym sygnatury: pierwsza z nich znajduję się na kopercie OMEGA 0,935 No.3768181 , a także sygnatura OMEGA na mechanizmie umieszczona pod tarczą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #3461 Napisano 15 Września 2013 (edytowane) A w ostatnim czasie taki krab się trafił. Fotka jeszcze lepsza od poprzednich: Edytowane 15 Września 2013 przez Dar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #3462 Napisano 15 Września 2013 i jeszcze jedno zdjęcie Piękna,okaz prawdziwy ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #3463 Napisano 15 Września 2013 Nie znam się kompletnie na kieszonkach, dlatego nieśmiało zapytam, co przemawia za opinią, że to jest Omega? Na 100% jest to Omega i przemawia za Tym sam mechanizm Omegi ,Którego nie sposób nie rozpoznać jak się trochę wdepnie w kieszonki ale tarcza nie sygnowana więc mogła być wymieniona lub koperta mogła być przerabiana przez jakiego majstra. No cóż aż taki ekspertem nie jestem aby podważać oryginalność całego zegarka, jednak na pewno jest to Omega w ciekawej sygnowanej srebrnej kopercie z niesygnowana tarczą 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #3464 Napisano 15 Września 2013 A w ostatnim czasie taki krab się trafił. Fotka jeszcze lepsza od poprzednich: Bardzo fajny krabik gratulacje ,dawno nie widziałem takiego Tissocika z oryginalna tarczą w tak ciekawej fajnej patynce 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #3465 Napisano 15 Września 2013 Dzięki Stary! Patynka rozłożyła się równomiernie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3466 Napisano 15 Września 2013 Mógłbyś pokazać mechanizm od tego Tissota. Czy po numerze można dotrzeć do roku produkcji.? 2178437 taki mam na swoim werku. Jutro pokażę zdjęcia. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #3467 Napisano 15 Września 2013 Czy po numerze można dotrzeć do roku produkcji.? 2178437 taki mam na swoim werku. Jutro pokażę zdjęcia. 1949 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3468 Napisano 15 Września 2013 Dzięki, Jest trochę zniszczony i nie na chodzie, więc werk trafi do zegarmistrza, a resztą się spokojnie zajmę w wolnej chwili. Jeszcze raz dzięki. 1949 dobry czas dla zegarków. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #3469 Napisano 16 Września 2013 Bardzo ładny Tissocik!Koledzy przyznac sie kto bił sie w tą niedzielę od doxe space gem na alledrogo? 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #3470 Napisano 16 Września 2013 Czyżby wyprowadził Cię ktoś w maliny :-))))) 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3471 Napisano 16 Września 2013 Tak wygląda Tissot, znaleziony u zegarmistrza pomiędzy "trupkami i dawcami" Pokaże ponownie po SPA, gdy wróci do świata przydatności. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #3472 Napisano 17 Września 2013 Czyżby wyprowadził Cię ktoś w maliny :-)))))Nie ciekaw jestem z kim sie męczyłem:)pozdr 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #3473 Napisano 17 Września 2013 Czy dopiąłeś swego? 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #3474 Napisano 17 Września 2013 Oczywiscie - dzisiaj juz sie do niej przytulę pokażę jak doprowadze do stanu naręcznego pozdrR 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #3475 Napisano 17 Września 2013 Jak by z tej przytulanki coś wynikło, to zaopiekował bym się ew. tarczą gdyby ciąża okazała się bliźniacza. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach