robcyk 0 #3576 Napisano 6 Października 2013 Szanowni Koledzy, proszę jeszcze raz spojrzeć na post Kolegi Nerfasa i przeczytać, że sam nazwał swoje nowe nabytki kupą szrotu. Niemniej jednak sprostuje trochę swoją wypowiedź, ponieważ niektórzy najchętniej szykowaliby na mnie lincz. Jeżeli patrzymy całościowo na to co prezentuje to zdjęcie to dalej podtrzymuje i będę podtrzymywał, że to co widać na zdjęciach to szrot. Również dla celów reanimacji mechanizmów mam trochę takowych na stanie, ale nikt mi nie powie, że taki zegarek założy na rękę i pójdzie w nim np. na ważne spotkanie. Sam zacząłem kolekcjonowanie od radzieckich zegarków i wcale, ale to wcale NIE uważam ich ze zegarki gorsze od szwajcarskich. Ba śmiem nawet twierdzić, że mało który szwajcarski przetrwałby tyle ile radziecka na przykład radziecka niezniszczalna Pobieda. Oczywiście możemy to zdjęcie i końcową wypowiedź Kolegi Nerfasa potraktować, że myślimy o werkach, ale werki w tej kategorii nie są prezentowane jako same werki. Nawet jakby potraktować je jako werki to "szału też nie będzie". Bardziej myślę, że to moderatorzy powinni zadbać o to gdzie się co prezentuje, bo od dłuższego czasu regularnie są wplatane wątki nie w tych działach co potrzeba. Napewno moja wypowiedź nie jest wymierzona w Kolegę Nerfasa, akurat się tak złożyło. Ps. Najbardziej rozbawiła mnie odpowiedź Kolegi Cook'a, z tym Armanim to było naprawdę NIEZŁE. Piszę szczerze, bez żadnego podtekstu ! Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #3577 Napisano 6 Października 2013 Dobra, dajmy już spokój... pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3578 Napisano 6 Października 2013 Ps. Najbardziej rozbawiła mnie odpowiedź Kolegi Cook'a, z tym Armanim to było naprawdę NIEZŁE. Piszę szczerze, bez żadnego podtekstu ! Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.Słowo pisane bywa "opacznie" rozumiane..... No i co z tą baterią? :P 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlimarko 0 #3579 Napisano 6 Października 2013 (edytowane) Moze teraz troche "powazniej", moja Bulova Edytowane 6 Października 2013 przez orlimarko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3580 Napisano 7 Października 2013 Ciekawostka, dekielek na zawiasikach . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #3581 Napisano 7 Października 2013 Zacny zegar! Koperta pięknie zdobiona. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #3582 Napisano 7 Października 2013 Ale nikt mi nie powie, że taki zegarek założy na rękę i pójdzie w nim np. na ważne spotkanie. Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.Otóż, ja powiem - do czasu kupna mojego nowego, i (mam nadzieje) dożywotniego zegarka, Omegi De Ville, nosilem moja starą i bardzo zniszczoną Doxę Antimagnetique, wygladajacą naprawdę zle, na wszystkie spotkania, bankiety i inne tego typu uroczystości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3583 Napisano 7 Października 2013 (edytowane) Zdjęcia słabe ale nie mogłem się powstrzymać Omega Automatic ,cal 563 Edytowane 7 Października 2013 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3584 Napisano 7 Października 2013 No gratki, jaka ładna znalazłeś 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3585 Napisano 7 Października 2013 W Polsce via USA 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #3586 Napisano 7 Października 2013 Śliczna:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3587 Napisano 7 Października 2013 Rzeczywiście bardzo ładna, Gratulacje, ale lepsze zdjęcia by się przydały . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3588 Napisano 7 Października 2013 Będą jutro,jak słońce zaświeci 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3589 Napisano 8 Października 2013 W Polsce via USA A to już wiem która 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3590 Napisano 8 Października 2013 No to się dziś napracowałem -mycie i smarowanie werku-dobranie mocującej tarczę śrubki[początkowo myślałem że nóżka urwana-tarcza "poszła w górę i blokowała wskazówki]-polerka[delikatna ]dekielka i koperty-wymiana teleskopówA to efekt; OMEGA Watches: Vintage Watches Database 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #3591 Napisano 8 Października 2013 Bardzo, bardzo ładna:) Muszę przeznac, ze wzbudziła we mnie brzydkie uczucie zazdrości:):) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #3592 Napisano 8 Października 2013 fajna aplikacja na deklu, to jakas limitka z olimpiady ? No zegarek tez fajny oczywiscie 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #3593 Napisano 8 Października 2013 (edytowane) A czyli jednak nie urwana nozka Edytowane 8 Października 2013 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 770 #3594 Napisano 8 Października 2013 To chyba nie aplikacja na deklu a odbicie na nim bo jest tak wypolerowany jak lustro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #3595 Napisano 8 Października 2013 (edytowane) @cook no i zapieniłem się jak bym IXI się nażarł. Co tam moja, Twa to dopiero diva !!!!Tera, to już wiadomo w "czym" nie licząc wypucowanych glanków na sumę w "szklaną" niedzielębędziesz śmigał. Jak nic,będziesz brylowałna dzielni. Edytowane 8 Października 2013 przez lec 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3596 Napisano 8 Października 2013 Widać włożona pracę, też bardzo lubię ten fajny czas doprowadzania zegarka do godnego stanu, by pokazać jego prawdziwe oblicze, a to Ci się udało. Gratuluję. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #3597 Napisano 8 Października 2013 No to się dziś napracowałem -polerka[delikatna ]dekielka i koperty OMEGA Watches: Vintage Watches DatabaseTaka delikatna to chyba nie byla mozna jako lusterko uzywac Fajna sztuka! Gratulacje! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3598 Napisano 8 Października 2013 Taka delikatna to chyba nie byla mozna jako lusterko uzywac Fajna sztuka! Gratulacje! Od pasty miałem "pazury jak Nosferatu" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #3599 Napisano 8 Października 2013 Ale chyba mówisz o dekielku, bo koperty chyba tak nie szorowałeś? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlimarko 0 #3600 Napisano 8 Października 2013 Gruen-Veri Thin..jak sie podoba? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach