Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
cytochrom

Nasze nowe nabytki vintage

Rekomendowane odpowiedzi

Chrono Atlantica z lat 50 na landeronie 48

r0vx.jpg

Słaby jak zwykle każdy zegarek który pokazujesz.... :D;)

P>S Jak te wycieczki do Luxoru potaniały... ;)

Fajny.

Edytowane przez chronofil

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe dzieki chłopaki - w Egipcie śnieg to ten szrot im sie słabo tam teraz sprzedaje - można tanio kupić :D

ciekawi mnie co Artur poprawił w Twoim wpisie ....? Było cos na żółta albo czerwona kartkę ?:)

Edytowane przez sneer

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na żółtą.

Nie cytujemy (zgodnie z regulaminem) zdjęć, bo to niepotrzebnie zajmuje miejsce. No, powiedzmy, jedno można zostawić. A zegarek swietny! Gratulacje ;-)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur masz racje - dziękuje, mi tez sie podoba diabelnie.

To oprócz stalowego Timeroya taki moj "święty gral" jesli chodzi o Atlantiki i w tej marce poszukiwania sie jak dla mnie już zakończyły ... No moze jeszcze prima i travelmaster :D

Edytowane przez sneer

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny ten Atlantic! W pięknym stanie ci się trafił! Fajnie ze jest w stali a nie pozłacany jak to często się zdarza!

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na żółtą.

Nie cytujemy (zgodnie z regulaminem) zdjęć, bo to niepotrzebnie zajmuje miejsce.

Przepraszam :) ,ale to przez urok zegarka,jest naprawdę świetny...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur masz racje - dziękuje, mi tez sie podoba diabelnie.

To oprócz stalowego Timeroya taki moj "święty gral" jesli chodzi o Atlantiki i w tej marce poszukiwania sie jak dla mnie już zakończyły ... No moze jeszcze prima i travelmaster :D

No a taki wszystko mający? Ja ciągle takiego szukam

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kusisz Artur....kusisz... - ale takie to tylko u Jacka są na stanie i pewnie u Zbyszke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

I jeszcze u Szweda jest taki.

A ten model jest tylko w stali, pozłacane były inne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie przed-Świąteczna Omega w stalowej kopercie Dennison ;) Ładnie zachowana, choć tacza ma niewielkie ślady użytkowe widoczne najbardziej w okolicy godzi 8 i 9  dla mnie jednak stan jak najbardziej OK choć uważam, że nalot jest do usunięcia to na razie zostaje. Dla zainteresowany tutaj nieco więcej o brytyjskim producencie kopert http://omega.watchprosite.com/show-forumpost/fi-677/pi-4706578/ti-720488/t-omega-dennison-omegas-a-potted-history/

A to moja mandaryna, myślę że nie często spotykana ze złoconymi indeksami rzymskimi,klasyczna linia ,po czyszczeniu i regulacji, koronka i klamra na pasku sygnowana, szkiełko nowe, koperta lekko odświeżona ,pasek nowy, mandarynki świąteczne z Biedronki :lol: Zdjęcie w świetle wieczorowym nie oddaje jej uroku ale co tam ;)

y861.jpg

Edytowane przez Stary

Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie srodek....? to sama koperta bez mechanizmu :P ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W środku złocony cal. 268 http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&a&2uswk&Omega_268 z rodziny 265 najlepsze mechanizmy :P ,Picek jak pisałem zdjęcia przy świetle wieczorowym, nie ma co pstrykać, wrzucę więcej jak słonce zaświeci B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zacny 30mm werk - graty!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie udało się nabyć taką drobnostkę. :)

Nie wiem czy to zaliczyć do damki, bo na moją rąsię jak ulał. :D

Co by nie mówić to grubość tego werku mnie osłabia toć, to jak bateryjna pastylka. :blink:

Same trybiki są tak cienkie jak by powycinane z kartki papieru. :huh:

Niesamowite, że to wszystko "trybi" ze sobą. :rolleyes:

post-63153-0-02674100-1388102409_thumb.jpg

post-63153-0-21678200-1388102432_thumb.jpg

post-63153-0-37720600-1388102458_thumb.jpg

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze dwie

post-63153-0-27547300-1388102612_thumb.jpg

post-63153-0-73769000-1388102640_thumb.jpg

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to zanim trafi na bazar niech zostanie po nim ślad....zegar, pudło, karta gwarancyjna i przywieszka

Vulcain z lat 60

vrpk.jpg

th7h.JPG

2s15.jpg

trp5.jpg

s2eu.jpg

0l4f.jpg

1guh.jpg

09cw.jpg

5b3i.jpg

Edytowane przez sneer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śliczny komplecik. A jednak trafia na bazarek.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakoś tak wpadł przez przypadek klasyka ale nie potrafię się im oprzeć :D a że stan przy okazji ładny to poleży troszkę ;)

vpdh.jpg
3ns1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj stary mam dość twoich fotek, dobijasz mnie nimi on nie jest ładny on jest zaje....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu trafiła w me ręce taka Rodania , lecz muszę jeszcze uzupełnić jej dwa braki ( tylny dekiel i kominek)

Mam taką Rodanię. Tam nie powinno być naturalnie żadnego kominka, tylko masz wyciągnięty albo źle przycięty wałek. Dekielek powinien być stalowy, lekko wypukły i oznaczony 4 cyframi + litera, jak sporo popularnych zegarków z 2. połowy lat '40 i początku lat '50.

Mam wątpliwości co do wskazówki sekundowej. U mnie jest prosta, z prostą przeciwwagą i niebieszczona , podobnie jak dwie pozostałe wskazówki.

Z innej beczki: sneer ewidentnie przegina. ;)

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z innej beczki: sneer ewidentnie przegina. ;)

pozdrawiam

Narfas

Jestem niewinny!!!

...alllleeee o co chodzi Panie władzo, nawet żadnej kartki ostatnie me błękitne oczęta nie widziały.. :D

Edytowane przez sneer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi