RTK-WGM 221 #5601 Napisano 7 Lipca 2014 Lonżin bardzo ładny, gratuluję ciekawego egzemplarza w kolekcji 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #5602 Napisano 7 Lipca 2014 Dzisiejszy nabytek Stowa z 1955r w perfekcyjnej kondycji, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #5603 Napisano 7 Lipca 2014 Dzisiejszy nabytek Stowa z 1955r w perfekcyjnej kondycji,Nieźle nieźle nie najgorzej... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5604 Napisano 7 Lipca 2014 Dzisiejszy nabytek Stowa z 1955r w perfekcyjnej kondycji,Super tarcza,gratuluję.Nie wiem czemu ,ale ze sputnikiem mi się kojarzy.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #5605 Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) Ciekawa ta Stowa. I, rzeczywiście, podobieństwa z Kirowskim Sputnikiem się wprost narzucają. (zdjęcie kolegi z forum) Nawet typografia i wskazówki podobne......tylko Sojuz nie jest pacnięty na czerwono. pozdrawiamNarfas Edytowane 7 Lipca 2014 przez Narfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #5606 Napisano 7 Lipca 2014 Wreszcie mogę go pokazać Dziękuję Piotrowi Ratyńskiego za zrobienie koperty A to w środku (The worlds first and only Cybernetic watch): Cudo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #5607 Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) ... a u mnie wpadło parę rzeczy, między innymi takie coś: Szkiełko mocno porysowane, koperta trochę mniej, ale jedno to pleksi a drugie to stal, więc raczej nie będzie problemu.Na tarczy parę paprochów do wyczyszczenia, poza tym - ideał. W środku Lemania 3000. Skojarzenia z Omegą wskazane. To ten werk z takim dziwacznym dynksem podtrzymującym włos (catch device for hairspring, cokolwiek by to znaczyło). Testowo na nadgarstku. pozdrawiamNarfas Edytowane 8 Lipca 2014 przez Narfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5608 Napisano 7 Lipca 2014 niezły...[a],miałem taką ale w opłakanym stanie... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #5609 Napisano 8 Lipca 2014 Jak już zrobiłem zdjęcia, to wrzucę jeszcze rzecz która pewnie mało kogo zainteresuje, ale co tam. To przedwojenne polonicum, pochodzi ze zakładu jubilersko-zegarmistrzowskiego Jana Zegrze z Warszawy, Nowy Świat 30, tel. 6 09 56, pukać trzy razy. Facet sygnował też Omegi, Eterny i pewnie coś tam jeszcze. W środku Cortebert 424 którego nie znalazłem nawet u Flumego, ale pewnie ma wiele wspólnego z cal. 417. pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #5610 Napisano 8 Lipca 2014 Lemania pierwsza klasa! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #5611 Napisano 8 Lipca 2014 Gratuluję zarówno Lemanii, jak i Corteberta! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #5612 Napisano 8 Lipca 2014 Graty ładna lemania 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobuz1 3 #5613 Napisano 8 Lipca 2014 (edytowane) a ja takiego naleśnika ostatnio przygarnąłem. Wszystko łącznie z paskiem i papierami od tego modelu Edytowane 11 Lipca 2014 przez lobuz1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobuz1 3 #5614 Napisano 8 Lipca 2014 (edytowane) . Edytowane 11 Lipca 2014 przez lobuz1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #5615 Napisano 8 Lipca 2014 Nie mój styl, ale zdecydowanie wyjątkowy zegarek. Stary automat i taka grubość... Do tego perfekcyjny stan i komplet papierów - gratuluję świetnego nabytku! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #5616 Napisano 8 Lipca 2014 UG rewelacja, tym bardziej, ze komplet...a to zawsze cieszy ... tylko czy to nie jest aby damski model ? Pozdrawiam C. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #5617 Napisano 8 Lipca 2014 Ciekawa ta Stowa. I, rzeczywiście, podobieństwa z Kirowskim Sputnikiem się wprost narzucają. (zdjęcie kolegi z forum) Nawet typografia i wskazówki podobne......tylko Sojuz nie jest pacnięty na czerwono. pozdrawiamNarfasNie podejrzewam Waltera Storza o plagiat,,,,Zegarek niemiecki powstał wcześniej od kirowskiego Sputnika ,dodatkowo Stowa jest bardziej skomplikowanym zegarkiem..Sputnik to zwykły zegarek z propagandowym przekazem na tarczy,,Tarcza Stowy składa się z trzech części-bezela z podwójnymi indeksami 12 i 24 H,,,nieruchomej przezroczystej subtarczy z logo i podziałką stref czasowych oraz emaliowanej subtarczy z mapa świata ,która porusza się w kierunku przeciwnym do wskazówek zegarka -jeden obrót na 24 godziny..Dzięki temu Stowa ma funkcje "World Time" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobuz1 3 #5618 Napisano 8 Lipca 2014 UG rewelacja, tym bardziej, ze komplet...a to zawsze cieszy ... tylko czy to nie jest aby damski model ? Pozdrawiam C.Nie było damskich Shadowsów. To bez wątpienia męski model z szalonych lat 70-tych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #5619 Napisano 8 Lipca 2014 mayor gratuluję Stowy-naprawdę jest super 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #5620 Napisano 8 Lipca 2014 (edytowane) Nie podejrzewam Waltera Storza o plagiat,,,, No masz, a ten potraktował to poważnie. Wyluzujmy trochę. a ja takiego naleśnika ostatnio przygarnąłem. Wszystko łącznie z paskiem i papierami od tego modelu Łooo... no wyjątkowy płaszczak. Tam w środku jest mikrorotor jak sądzę? Raczej trudno byłoby inaczej. pozdrawiamNarfsa Edytowane 8 Lipca 2014 przez Narfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5621 Napisano 8 Lipca 2014 No masz, a ten potraktował to poważnie. Wyluzujmy trochę. Łooo... no wyjątkowy płaszczak. Tam w środku jest mikrorotor jak sądzę? Raczej trudno byłoby inaczej. pozdrawiamNarfsa .................................................Adamie-świetny zegarek,ładnie się prezentuje. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #5622 Napisano 9 Lipca 2014 Witam.Zakupiłem oto takiego „żołnierzyka”. O firmie, co nieco już poczytałem, ale proszę o pomoc w identyfikacji mechanizmu. Chciałbym się dowiedzieć, z jakiego okresu pochodzi zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobuz1 3 #5623 Napisano 9 Lipca 2014 (edytowane) Dzięki. W środku jest najcieńszy mechanizm Universala z microrotorem ( cal. 2-66) o grubości 2.5 mm Edytowane 9 Lipca 2014 przez lobuz1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #5624 Napisano 9 Lipca 2014 (edytowane) Jeszcze przed wizytą w spa. Wystarczyło bateryjkę włożyć, a zegarek niczym golem uruchomiony magicznym zaklęciem zaczął chodzić: Edytowane 9 Lipca 2014 przez Dar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #5625 Napisano 9 Lipca 2014 Niby nic takiego, a proszę zobaczyć jak zaczyna się wdzięczyć po założeniu na nadgarstek. W dodatku to wcale nie jest taki mały zegarek, jakby się mogło z początku wydawać: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach