viki_gte 1219 #8101 Napisano 20 Maja 2015 Ta koperta wygląda znajomo IMG_20150306_180407461_HDR.jpg ...tyle że tutaj w środku tyka cal. 266...Faktycznie.A nigdzie takiej nie moglem znaleźć.Zastanawiam sie czy myć czy malować?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k2cl 6 #8102 Napisano 20 Maja 2015 (edytowane) śliczna, gdyby Ci się znudziła to daj znać, szukam takiej Dziękuję Miałem trochę szczęścia - leżała na Alle na aukcji i nikt nie chciał (zupełnie serio - byłem jedyną osobą, która licytowała), więc się zlitowałem i wziąłem.Na razie nie planuję się jej pozbywać, ale w razie czego będę pamiętał. Faktycznie.A nigdzie takiej nie moglem znaleźć.Zastanawiam sie czy myć czy malować??Referencja modelu to 2605, ta koperta występowała z różnymi tarczami, były też wersje łączone "stal+złoto".Nie bawiłem się nigdy w renowację (moja zachowała się w takim stanie, jak widać na zdjęciach), więc trudno mi się wypowiadać. Podpytaj fachowców od SPA, może ktoś podsunie jakieś ciekawe rozwiązanie...? Edytowane 20 Maja 2015 przez k2cl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 147 #8103 Napisano 20 Maja 2015 Dziękuję Miałem trochę szczęścia - leżała na Alle na aukcji i nikt nie chciał (zupełnie serio - byłem jedyną osobą, która licytowała), więc się zlitowałem i wziąłem. dobij mnie i jeszcze powiedz że to była aukcja od 1zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k2cl 6 #8104 Napisano 20 Maja 2015 dobij mnie i jeszcze powiedz że to była aukcja od 1zł Aż tak dobrze nie było (choć cenę uważam za atrakcyjną). Jeśli chodzi o 1 zł, "takie rzeczy to tylko w Erze" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #8105 Napisano 20 Maja 2015 A Delbany nikt nie zauważył? Przecież to nie tylko zegarek, to również kawałek historii, oznaka luksusu w siermiężnych u nas latach sześćdziesiątych. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #8106 Napisano 20 Maja 2015 Staszek nie denerwuj się takich Omeg jest na kilogramy , każdy może mieć , a taką Delbanę tylko elita 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #8107 Napisano 20 Maja 2015 Dostałem od taty takiego Szwajcara.Chodzi idealnie ale przydało by się całościowe SPA Ładniutki. Bardzo spójny. I logo mi się podoba. Co w środku? Unbreakable mainspring sugeruje jakiegoś budżetowca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8108 Napisano 20 Maja 2015 A Delbany nikt nie zauważył? Przecież to nie tylko zegarek, to również kawałek historii, oznaka luksusu w siermiężnych u nas latach sześćdziesiątych. Staszek nie denerwuj się takich Omeg jest na kilogramy , każdy może mieć , a taką Delbanę tylko elita Lobby Delbanowe powstało z kolan... Kolega @sawcio68 już ją pokazywał....,pewnie stąd ta cisza,zegarek dość rzadki, w ładnym stanie , choć marka popularna 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #8109 Napisano 21 Maja 2015 (edytowane) Kolega Cook się pomylił to druga Delbana Chronograph , którą tutaj wystawiłem , pierwsza była w większym rozmiarze A co do kolegów od Omeg , które sam tez posiadam ,jak byście mieli taki nabytek ( zdjęcie poglądowe ) to My z Delban też byśmy cmokali i ach, ach mówili Edytowane 21 Maja 2015 przez sawcio68 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #8110 Napisano 21 Maja 2015 Ale tą wskazówkę minutową to byś mógł "poleczyć" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #8111 Napisano 21 Maja 2015 (edytowane) Lobby Delbanowe powstało z kolan... ...powiedziałbym nawet, że od kilku lat zaczyna się dość mocno rozrastać i umacniać, ku chyba ogólnemu zadowoleniu, bo zegarki te, (jak już pisałem) razem z Atlanticai, Doxami w latach pięćdziesiątych i sześćdziesiątych były kultowymi obiektami pożądania i dumy z ich posiadania, nie wspomnę już o prestiżu czy traktowaniu ich jako inwestycji pokoleniowych... Edytowane 21 Maja 2015 przez zasadas 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #8112 Napisano 21 Maja 2015 Zaryzykowalbym stwierdzenie, ze nie tylko w latach piecdziesiatych i szescdziesiatych ale nawet jescze w osiemdziesiatych 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #8113 Napisano 21 Maja 2015 Ta Omega Chrono ( poglądowa ) to oczywiście mały żart , ona oddziela chłopców od bogatych mężczyzn Cena do negocjacji to 36 K . 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8114 Napisano 21 Maja 2015 Kolega Cook się pomylił to druga Delbana Chronograph , którą tutaj wystawiłem , pierwsza była w większym rozmiarze A co do kolegów od Omeg , które sam tez posiadam ,jak byście mieli taki nabytek ( zdjęcie poglądowe ) to My z Delban też byśmy cmokali i ach, ach mówili Ta Omega Chrono ( poglądowa ) to oczywiście mały żart , ona oddziela chłopców od bogatych mężczyzn Cena do negocjacji to 36 K . Vintage Omega Chronograph Cal 33.3 Ref.2393/2 Rare Stainless Steel Circa 1947s........ 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #8115 Napisano 21 Maja 2015 Czyli za to trzeba dać nowe PO + 300 M i chyba do pudełka , bo strach z tym chodzić po mieście 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8116 Napisano 21 Maja 2015 Chodzić mozna :-) Znam opinię ze lepszy vintage na nadgarstku niż nowy w ...serwisie :-) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #8117 Napisano 21 Maja 2015 Plan zegarkowy 2015 wykonany. Czas odpocząć... 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #8118 Napisano 21 Maja 2015 Ałłłłłłłaaaaaaa!!!!!!!!oczy mi wypaliło.... to nie plan na 2015, to plan dożywotni wykonany Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #8119 Napisano 21 Maja 2015 OoOo!ja!...gratuluje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #8120 Napisano 21 Maja 2015 Mocna rzecz ! Gratuluje 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 511 #8121 Napisano 21 Maja 2015 i znowu poprzeczka podniesiona, ehhh 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #8122 Napisano 21 Maja 2015 Faktycznie, jest czego gratulować. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #8123 Napisano 21 Maja 2015 Dla porównania 40mm Sherpa 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #8124 Napisano 21 Maja 2015 ..................gruuuuuuuuubo. Gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 335 #8125 Napisano 21 Maja 2015 (edytowane) " Aś dop.......... ".Cudo!! I jak tu teraz coś pokazać ???Normalnie będzie wstyd!Gratulacje. Edytowane 21 Maja 2015 przez lamwoj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach