Gość Kwiatek #8276 Napisano 13 Czerwca 2015 To i ja się pochwalę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #8277 Napisano 13 Czerwca 2015 A rzeczywiście jest czym, klasyka. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #8278 Napisano 13 Czerwca 2015 Brakuje mu tylko dobrego paska bo ten jest już mocno zmęczony. Będę miał w końcu zegarek na specjalne okazje pod mankiet. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #8279 Napisano 14 Czerwca 2015 trafił mi się taki bardzo rzadki anker selection swiss movement na mechanizmie ETA quartz w stylu royal oak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #8280 Napisano 14 Czerwca 2015 (edytowane) Taka omega wpadła na kalibrze 652, rocznik 62. Edytowane 14 Czerwca 2015 przez Gregory_70 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fox 207 #8281 Napisano 14 Czerwca 2015 Taka omega wpadła na kalibrze 652, rocznik 62. Piękna. Gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #8282 Napisano 14 Czerwca 2015 Gregory 70 graty bardzo ładna Omega 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #8283 Napisano 14 Czerwca 2015 Dzięki Panowie, jeszcze werk pokażę.. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #8284 Napisano 14 Czerwca 2015 Bardzo ładna ta Omega. Gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #8285 Napisano 14 Czerwca 2015 (edytowane) Gratulacje Gregory. Bardzo przyjemna - to chyba damka. Edytowane 14 Czerwca 2015 przez desmo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #8286 Napisano 14 Czerwca 2015 Gratulacje Gregory. Bardzo przyjemna - to chyba damka.Na pewno męska, z tym, ze to rocznik 62, 34 mm koperta. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #8287 Napisano 14 Czerwca 2015 Bardzo ciekawa tarcza tej Delbany, a dokładnie kolor. To czarny czy grafit? Trochę więcej zdjęć by się przydało.Staszek tarczę oglądałem w słońcu i w cieniu tarcza jest czarna jak ............... , ale niektóre są wygolone 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #8288 Napisano 15 Czerwca 2015 W piątek wysłałem zapytanie i kilka zdjęć do Longinesa a już dzisiaj otrzymałem email z informacjami.Jestem mile zaskoczony uprzejmością i szybką odpowiedzią Widać , że firma poważnie traktuje kolekcjonerów . quote;. Dear Mr .....,We thank you for contacting us and for your interest in Longines watches.Further to your request, we are pleased to provide the information contained in Longines' registers.Originally, the serial number 50'933'071 identifies a wristwatch, part of the Admiral collection. It is fitted with a mechanical self-winding movement, caliber 508 and was invoiced in 1971 to the company Longines-Wittnauer, which was at that time our agent for the USA.Please be aware that the water resistance for this watch cannot be reliable anymore, because of its age.We hope this information will be of help to you and remain at your entire disposal for any further information you may need.Truly yours,Marion CattinBrand Heritage 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #8289 Napisano 15 Czerwca 2015 Witam zakupiona na zatoce Delbana za niewielką kasę 38 mm bez koronki na Unitas 600 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #8290 Napisano 16 Czerwca 2015 dziś dotarł hamilton intra-matic pole-star automatic micro rotor w super stanie co cieszy bo sprzedawca podawał że koperta zniszczona a jedynie była spatynowana 0 przetarć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #8291 Napisano 16 Czerwca 2015 Gratuluję Hamiltona. Jeżeli jest z Trójmiasta, to gdyby nie fakt, że jestem mocno zaabsorbowany innym tematem (niezegarkowym), to pewnie by go przytulił. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #8292 Napisano 16 Czerwca 2015 z tego co się orientuję nie z trójmiasta kupiłem na znanym portalu aukcyjnym za naprawdę dobre pieniądze pewnie ci co licytowali nie wiedzieli co w środku siedzi i stan koperty odstraszył ale dzięki temu mam ja ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #8293 Napisano 17 Czerwca 2015 Taki mebelek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #8294 Napisano 17 Czerwca 2015 No, Frantz, ładny mebelek . Zawartość też niezgorsza, szczególnie biorąc pod uwagę twoje wymagania co do stanu zachowania.Chyba mamy taki sam model z kotwicą i cyrklem, ten koło złotych chrono.U mnie to jedyny z takim logo, widzę, że u ciebie też. Kupiłeś tylko jeden ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #8295 Napisano 17 Czerwca 2015 Zbiorek robi wrażenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #8296 Napisano 17 Czerwca 2015 No, Frantz, ładny mebelek . Zawartość też niezgorsza, szczególnie biorąc pod uwagę twoje wymagania co do stanu zachowania.Chyba mamy taki sam model z kotwicą i cyrklem, ten koło złotych chrono.U mnie to jedyny z takim logo, widzę, że u ciebie też. Kupiłeś tylko jeden ?Masz dobre oko co do tego z kotwicą i cyrklem :-). Co do stanu to kilka bym wymienił na lepsze ale dostać np. "firankę" w super stanie to raczej nierealne.Zapełnienie tego pudełka zabrało mi ok. 2,5 roku.Gdybym miał zaczynać jeszcze raz to nie wiem czy jest to możliwe :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #8297 Napisano 17 Czerwca 2015 @FranzŚwietny zbiorek, moje gratulacje!Musisz jednak uważać na szybę w kasetce - ponoć światło słoneczne bardzo źle wpływa na stare cyferblaty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #8298 Napisano 17 Czerwca 2015 Dzięki wielkie. To prawda z tym światłem słonecznym dlatego wszystkie swoje pudła trzymam w szafie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #8299 Napisano 17 Czerwca 2015 Już ciemno, to może wyciągnąłbyś pozostałe i pokazał? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mawis 537 #8300 Napisano 17 Czerwca 2015 To moze ja się tu pochwalę nowym nabytkiem: Hy Moser & Cie ze srebrną dewizką znaleziony wśród staroci na wyprzedaży garażowej. Sprawnie cyka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach