zasadas 5084 #9076 Napisano 5 Listopada 2015 Mój pierwszy zegarek w złocie, ciekawe czy się polubimy... Polubicie się z pewnością. Miałem tak samo przy moim Lonżinie, a dzisiaj nie wyobrażam sobie braku takiego zegarka w kolekcji. Nie zawsze stal pasuje do wszystkiego. Może u mnie wynika to też z tego, że nie lubie zegarków w kopertach pozłacanych. Albo wszystko albo nic. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #9077 Napisano 6 Listopada 2015 (edytowane) Witam wrzucam tu dwa zegarki, które przyszły do Mnie z innymi jako dodatki , sprzedający nie chcieli rozdzielać parek. Damka 24 mm CIMIER o tym zegarku można w necie sporo się dowiedzieć Drugi to SILVRETTA na AS 1294 31 mm to zagadka nic nie piszą o Nim . Może ktoś z kolegów coś wie więcej o tej marce ?Edit to podobno werk AS 1190 Edytowane 7 Listopada 2015 przez sawcio68 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #9078 Napisano 7 Listopada 2015 Taki dwukoronkowy dwumechanizmowy wakmann się trafił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cafedelmar 40 #9079 Napisano 7 Listopada 2015 Taki dwukoronkowy dwumechanizmowy wakmann się trafiłDSC_2605.JPGfajny, daj więcej fotek, mechanizmu też 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romek_343 44 #9080 Napisano 7 Listopada 2015 Mój debiut w tym dziale 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #9081 Napisano 7 Listopada 2015 Udany debiut. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barekmaran 0 #9082 Napisano 7 Listopada 2015 Stare zegarki wciągają, kupiłeś pierwszy będą i następne. Przynajmniej u mnie tak było, ładny kolor tarczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #9083 Napisano 7 Listopada 2015 ostatni nabytek.gdyby nie grawer mógłbym powiedzieć że NOS (przynajmniej wiem z którego roku)pasek wygląda na oryginał, nie widać żeby zegarek był kiedykolwiek otwierany. 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #9084 Napisano 7 Listopada 2015 Polubicie się z pewnością. Miałem tak samo przy moim Lonżinie, a dzisiaj nie wyobrażam sobie braku takiego zegarka w kolekcji. Nie zawsze stal pasuje do wszystkiego. Może u mnie wynika to też z tego, że nie lubie zegarków w kopertach pozłacanych. Albo wszystko albo nic. No mój jest akurat pozłacany.Ktoś wie jaka jest grubość i wytrzymałość tej Omegowej powłoki (14k gold filled)? Na razie jestem w szoku, jak go majster dobrze wyregulował, po 2 dobach + 4 sekundy ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #9085 Napisano 7 Listopada 2015 No mój jest akurat pozłacany.Ktoś wie jaka jest grubość i wytrzymałość tej Omegowej powłoki (14k gold filled)? Na razie jestem w szoku, jak go majster dobrze wyregulował, po 2 dobach + 4 sekundy !Jak ją na pasku będziesz nosił i do garnituru to 100 lat 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #9086 Napisano 7 Listopada 2015 Jak ją na pasku będziesz nosił i do garnituru to 100 lat Szczególnie, że garnitur ubieram dwa razy do roku. Dzięki Marek, to i dla wnuków wystarczy... Ale doczytałem, technologia gold filled to coś pośredniego pomiędzy PVD a gold cap. Grubość warstwy złota to minimum 25-30 mikronów, a złoto w kopercie u Omegi to minimum 5% objętości. Powłoka nie jest z czystego złota (złoto stanowi prawie 60% - 14/24), ale dzięki temu się tak nie kruszy. Dla porównania - PVD to 2-5 mikronów, gold cap - ok. 200 mikronów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #9087 Napisano 7 Listopada 2015 (edytowane) Chciałem powiedzieć ze ja do tej pory się ubytków, czy głębokich tys nie nabawiła to u Ciebie bedzie te wspomniane lata... Tu masz gold cap-"złoty chełm" Edytowane 7 Listopada 2015 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #9088 Napisano 9 Listopada 2015 Jak wszędzie to wszędzie, więc i tu się pochwalę ZENITH El Primero cal. 3019 PHC - 1974 rok Na szybko, bo jeszcze gorący...zdjęcia z tel., przejdzie małe SPA...ale już cieszy :) Jedna z ważniejszych pozycji z "wish list'y" odhaczona. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cafedelmar 40 #9089 Napisano 9 Listopada 2015 to i tu napiszę, że zazdroszczę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #9090 Napisano 9 Listopada 2015 Atlantic to to nie jest, ale w ostateczności może być... Tarcza w pięknym stanie, jedynie nad kopertą trzeba trochę popracować i będzie cudowny.A w jakim stanie mechanizm? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #9091 Napisano 9 Listopada 2015 to i tu napiszę, że zazdroszczę Serdeczne dzięki za miłe słowa. Od dawna marzyło mi się EP na cal. 3019 PHC, myślałem wprawdzie o tej pierwszej wersji z serii "A", ale nie jest łatwo je dorwać, a i ceny są wysokie...może kiedyś. A tu się w końcu zmobilizowałem i wyszukałem EP też na kultowym 3019PHC, tyle że nieco późniejszy model, produkcja pomiędzy 1973 a 1975...tylko 4 tys wykonano. Tak zwany model z kopertą typu "C". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #9092 Napisano 9 Listopada 2015 Atlantic to to nie jest, ale w ostateczności może być... Tarcza w pięknym stanie, jedynie nad kopertą trzeba trochę popracować i będzie cudowny.A w jakim stanie mechanizm? Mechanizm czysty, przed zakupem już widziałem fotki.Wszystkie funkcje w 100% sprawne, chrono działa aż miło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #9093 Napisano 9 Listopada 2015 Super. Gratuluję. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #9094 Napisano 11 Listopada 2015 Mam takiego oto Leonidasa i chciałem zapytać czy to aby nie jaki Niemiec Znaczy może coś wiecie o tym modelu ? 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #9095 Napisano 11 Listopada 2015 Dziś mnie naszło na fotki i takiego oto elementa zfociłemNiestety tylko pozłacany i to z przetarciami. 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #9096 Napisano 11 Listopada 2015 Piękny! Jest na mojej liście życzeń. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekiniasty 25 #9097 Napisano 11 Listopada 2015 I jeszcze jeden podobny emeryt, znaczy emerytka 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #9098 Napisano 11 Listopada 2015 Może być i emeryt, przecież to "bumper" 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #9099 Napisano 11 Listopada 2015 Taki Ref. 73321 Oj będzie roboty .. 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #9100 Napisano 11 Listopada 2015 Tak na oko wymiana szkiełka załatwi większość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach