paul221 40562 #11776 Napisano 7 Lipca 2018 Pochwaliłem już go w podforum Tissota, ale dopiero tu zobaczyłem ile pracy włożyłeś aby przywrócić go do życia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #11777 Napisano 8 Lipca 2018 Taki Tissot mi się trafił, wg numerów na mechanizmie 1950 r. Tarcza kiepska i ogólnie zaniedbany Pewnie sam nie spodziewałeś się takiego dobrego efektu Gratsy!Czym czyściłeś tarczę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4577 #11778 Napisano 8 Lipca 2018 (edytowane) Sądzę, że odpowiednie, nowy nabytek i po spa trefił na nadgarstek. Te tarcze bardzo dobrze poddają się czyszczeniu. Wyszło bardzo fajnie. Jestem pod wrażeniem doprowadzenia tego zegarka do bardzo dobrego oryginalnego stanu wizualnego i technicznego,a to się nie często widzi.Naprawdę bardzo mi się podoba.Pochwaliłem już go w podforum Tissota, ale dopiero tu zobaczyłem ile pracy włożyłeś aby przywrócić go do życia. Dziękuję Pewnie sam nie spodziewałeś się takiego dobrego efektu Gratsy!Czym czyściłeś tarczę?Tarcza czyszczona głównie "na sucho". Wykałaczka z materiałem, pacynki oraz pędzelek z krótkim sztywnym włosiem Miejscami trochę wody z mydłem Edytowane 8 Lipca 2018 przez Qba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arcicorci 19 #11779 Napisano 12 Lipca 2018 U mnie taka dziś Omega zawitała z mechanizmem 565. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40562 #11780 Napisano 13 Lipca 2018 Piękny klasyk, gratki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #11781 Napisano 14 Lipca 2018 (edytowane) Dawno mnie tu nie było. Może nie nowy nabytek ale zakończony projekt. Edytowane 14 Lipca 2018 przez CIESLUT 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
As82 652 #11782 Napisano 14 Lipca 2018 Już ją raz sprzedałem ale odkupiłem więc jakby nowa;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6457 #11783 Napisano 16 Lipca 2018 Dawno mnie tu nie było.Może nie nowy nabytek ale zakończony projekt. Piękny! Gdzie robiłeś tarczę? Szukam dobrego specjalisty... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arcicorci 19 #11784 Napisano 16 Lipca 2018 Wczoraj zakupiłem kolejna Omege. Nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie zeby zobaczyć co jest w środku. Mam cicha nadzieje ze będzie to 30t2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #11785 Napisano 16 Lipca 2018 Wczoraj zakupiłem kolejna Omege. Nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie zeby zobaczyć co jest w środku. Mam cicha nadzieje ze będzie to 30t2 omega.jpg Może być również rodzina 26., tarcza raczej malowana. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arcicorci 19 #11786 Napisano 16 Lipca 2018 Według córki właściciela (zmarł 3 miesiące temu ) był to zegarek który był jego "oczkiem w głowie" i bardzo o niego dbał. Wiec raczej bym się skłaniał do tego ze tarcza jest oryginalna. Jeśli była malowana to lata temu bo widać patynę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Many70 46 #11787 Napisano 16 Lipca 2018 Witam!!Nowe nabytki, co ciekawe Mentor ma na deklu napis Zenith, czy może ktoś wie co to oznacza albo to składak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40562 #11788 Napisano 16 Lipca 2018 Piękne sztuki! Szczególnie podoba mi się Alpina i "gazowa" Yema. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #11789 Napisano 16 Lipca 2018 To ja tak skromnie - Technos Hibeatron na AS 1920 36000 bph, płynący sekundnik, stop sekunda - z oryginalną bransoletą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Many70 46 #11790 Napisano 16 Lipca 2018 Witam!!Nowe nabytki, co ciekawe Mentor ma na deklu napis Zenith, czy może ktoś wie co to oznacza albo to składak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapsel110 64 #11791 Napisano 17 Lipca 2018 Taki staruszek, ale w dobrej kondycji gości od niedawna na ręku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6457 #11792 Napisano 17 Lipca 2018 Według córki właściciela (zmarł 3 miesiące temu ) był to zegarek który był jego "oczkiem w głowie" i bardzo o niego dbał. Wiec raczej bym się skłaniał do tego ze tarcza jest oryginalna. Jeśli była malowana to lata temu bo widać patynę. Co za ludzie... Człowiek umrze i zaraz sprzedają jego zegarki. Ech... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #11793 Napisano 17 Lipca 2018 Co za ludzie... Człowiek umrze i zaraz sprzedają jego zegarki. Ech...Niestety, takie czasy 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arcicorci 19 #11794 Napisano 17 Lipca 2018 Co za ludzie... Człowiek umrze i zaraz sprzedają jego zegarki. Ech...Akurat ta Pani jest wg mnie ok. Pytała się męża i syna ale żaden nie chce nosić. Postanowiła sprzedać jego rzeczy a pieniądze wpłacić na jakaś organizacje charytatywna która wspierał nieboszczyk za życia. Nie ma sensu żeby zegarek leżał w szafie i niszczał Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6457 #11795 Napisano 17 Lipca 2018 Z reguły w szafach zegarki nie niszczeją Nie powinna tego robić, zwłaszcza, że - jak pisałeś - Omega ta była jego oczkiem w głowie... Ja bym taką żonę straszył po nocach Dobrze chociaż, że środki uzyskane w ten (niegodziwy) sposób przekazała na słuszny cel. Przypomniała mi się sytuacja, gdy po śmierci Andrzeja Łapickiego jego młoda żona wyrzuciła wszystkie rzeczy z nim związane, w tym pamiątki i... zegarek... 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40562 #11796 Napisano 17 Lipca 2018 Też o tym czytałem. Ciekawe, jaki to był zegarek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EdwardNygma 199 #11797 Napisano 18 Lipca 2018 Walter, wszystko się zgadza tylko, że piszesz to z własnej perspektywy. Kolekcjonera, miłośnika, człowieka któremu temat zegarków wypełnia kawałek życia, gdzie te "rodzinne" mają wartość nadrzędną.Dla tej pani, to był zwykły przedmiot. Po ojcu, ale nadal przedmiot. I dobrze, że trafia w ręce kogoś kto o niego zadba z należytym szacunkiem. Z resztą, gdyby każdy zostawiał sobie takie pamiątki w domu, to co byśmy kupowali? P.S. Sytuacja z życia. Znajoma gdy się dowiedziała, że interesuje się zegarkami przyniosła mi kilka sztuk po jej ojcu, który zmarł. Było kilka ruskich mechaników, Szwajcar i Ruhla Chrono. Dla mnie to było coś "wow" a dla niej zupełnie bezwartościowe przedmioty. Najsmutniejsze jest to, że były to te zapomniane, najlepsze zdążyła już wyrzucić na śmieci... Aż strach pomyśleć co to mogło być. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arcicorci 19 #11798 Napisano 20 Lipca 2018 Dzisiaj przyszła omega. Tarcza oryginalna. Mechanizm tak jak przypuszczałem 30T2PC. Niestety zaczęła go zjadać rdza. Mechanizm nie działa. Mój zegarmistrz się ucieszy ze będzie miał co robić bo czekają na niego 2 omegi na serwis. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #11799 Napisano 20 Lipca 2018 Piękna ci ona jest. Gratuluję nabycia wspaniałej Omegi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4577 #11800 Napisano 20 Lipca 2018 Świetna! Który rok? '49? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach