borewicz07 140 #11951 Napisano 12 Października 2018 Ciekawy ten MS. Jakie ma wymiary? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex74 22 #11952 Napisano 12 Października 2018 (edytowane) 2.8 cm/2.8 cm bez uszu koperty pasek 1.8 cm Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Października 2018 przez alex74 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borewicz07 140 #11953 Napisano 12 Października 2018 Dzięki za odpowiedź. Nie za duży, ale za to bardzo urokliwy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gasp50 680 #11954 Napisano 12 Października 2018 (edytowane) Ktoś pisał o enicarze ? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu TapatalkaIle części jest nie .org?Ewentualnie tylko bo wiem ze to jest tzw projekt skąd taka tarcze biala znalazles świetna, zwykle sa ciemne Edytowane 13 Października 2018 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #11955 Napisano 12 Października 2018 (edytowane) Ile części jest nie .org?Ewentualnie tylko bo wiem ze to jest tzw projekt skąd taka tarcze biala znalazles świetna, zwykle sa ciemneTo jest ostatni wypust tej linii sherpy Mark 4, wg mojej i nie tylko mojej oceny wszystkie detale są oryginalne i oczywiscie nie jest to składak. Edytowane 12 Października 2018 przez Gregory_70 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11956 Napisano 12 Października 2018 Piękna sztuka! Chętnie bym przytulił taką do swojej kolekcji ale w moim przypadku znowu nastąpi redukcja coś mi się wydaje. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #11957 Napisano 12 Października 2018 Redukujesz co??? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3828 #11958 Napisano 12 Października 2018 Czyżby "wszystkomający" był na sprzedaż? :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11959 Napisano 12 Października 2018 Redukujesz co???Kolekcje! Czyżby "wszystkomający" był na sprzedaż? :-)Nie nie ok 15 sztuk ma stałe miejsce w kolekcji nie do ruszenia! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #11960 Napisano 12 Października 2018 To gdzie śledzić by nie przegapić, nasz bazarek? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11961 Napisano 12 Października 2018 To gdzie śledzić by nie przegapić, nasz bazarek?Jeszcze decyzji ostatecznej nie podjąłem i sam nie wiem co robić ale jest gadzina co spać nie daje! Ale wiem, że rodzynki zostają napewno. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nupel 46 #11962 Napisano 12 Października 2018 Klątwa enicara zbiera żniwa Łatwo się zarazić tymi zegarkami 0 If you want to make God laugh, tell him about your plans Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11963 Napisano 12 Października 2018 Nie jeśli o mnie chodzi to nie będzie to Enicar ale też ładne chrono! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nupel 46 #11964 Napisano 12 Października 2018 Znowu pre carrera 0 If you want to make God laugh, tell him about your plans Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11965 Napisano 13 Października 2018 Inna stajnia! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #11966 Napisano 13 Października 2018 Wracając do Enikara, pamiętam, że kilka lat temu była to tak samo "cicha" marka jak wiele innych choć porządnych marek. Kilka artykułów, nasz forumowy kolega zbierający i pokazujący swoje piękne zbiory i zegarki z docenianych przez dobrze zorietowanych stały się popularne nie tylko w kolekcjonowaniu, ale i pojedynczym posiadaniu. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11967 Napisano 13 Października 2018 (edytowane) To poszło tak, że ludzie zbierali Rolksy bo były w przystępnych cenach, poszybowały w górę to zaczęli Omegi brać i znowu to samo to zaczęli brać Heuery i abarot to samo nie wszyscy maja tyle pienieniedzy wiec się przerzucają na tańsze sportowe modele a że Enicar lat 60 ma fajny duży wygląd i te same mechanizmy v72 co np. Daytona to nad czym się zastanawiać? I tak to poszło teraz pozostaje szukanie niszowych Marek co są dużych rozmiarów i mają sportowy wygląd!A jak dana firma zrobi reedycje modelu?! To już model Vintage szybuje z cena w kosmos jak Omega! PsOczywiście wszyscy kupują to na co ich stać ale gdybyśmy nie dmuchali bańki to więcej z nas mogło by sobie dalej pozwolić na Roleksy, Omegi itp. Sportowe modele w obecnych czasach. Edytowane 13 Października 2018 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #11968 Napisano 13 Października 2018 (edytowane) Piękna sztuka!Chętnie bym przytulił taką do swojej kolekcji ale w moim przypadku znowu nastąpi redukcja coś mi się wydaje. Takie egzemplarze jak moja Sherpa są wyceniane między 6 a 8 k Euro , to nie są tanie rzeczy Panie Boczku... Edytowane 13 Października 2018 przez Gregory_70 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11969 Napisano 13 Października 2018 (edytowane) Takie egzemplarze jak moja Sherpa są wyceniane między 6 a 8 k Euro , to nie są tanie rzeczy Panie Boczku... Takie pazdziochy!!! :DPanie Pazdziochu.... Dobrze wiem ile są wyceniane! Mniej niż Heuer 2447 Edyta. Co do redukcji to nie miałem na myśli nabycia Enicara! Edytowane 13 Października 2018 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nupel 46 #11970 Napisano 13 Października 2018 A co które będziesz sprzedawał ? < zaciera raczki> 0 If you want to make God laugh, tell him about your plans Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11971 Napisano 13 Października 2018 Tak jak pisałem co i jak będzie redukowane jeszcze nie wiem napewno zacznę jak zwykle od mniej urodziwych i potrzebnych egzemplarzy typu złote Omegi, Longiny, Zenita pewnie pogonie eterna itp. Kieszonki ale jeszcze nie zdecydowałem do końca co i jak. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #11972 Napisano 13 Października 2018 No to zapowiada się mrowienie w portfelach. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 219 #11973 Napisano 13 Października 2018 Takie egzemplarze jak moja Sherpa są wyceniane między 6 a 8 k Euro , to nie są tanie rzeczy Panie Boczku... Śmiem twierdzić, że wycena a cena transakcji to jednak dwie różne ceny. Mk4 chodzą w rzeczywistości (ceny transakcji) 4.5k - 5.5k EUR w dobrym stanie zachowania. 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #11974 Napisano 14 Października 2018 Nowy nabytek całkiem ciekawy Zenith niestety bransoleta jest uszkodzona ale mam nadzieje, że uda się ja zespawać.Fajne szkiełko pleksi ma widać te szalone lata 70 i rewolucja kwarcowa. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hrabia 72 #11975 Napisano 14 Października 2018 Ale cudak... Na wyświetlaczu data? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach