szwed 1069 #1751 Napisano 25 Maja 2012 Oj tak naprawdę piekne te Omesie a 55 super się trzyma jak 18 gratuluje! Niech się noszą dostojnie 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1752 Napisano 25 Maja 2012 Dziękuje za dobre słowo i komplementy pod adresem Connie A skoro jesteśmy przy omegach, to jeszcze coś Wam pokażę. Jak stoi na stoliku, wyglada tak: Po otwarciu pudełeczka ukazuje się taki sprzęt: Wyjmujemy z opakowanka i mamy takiego oto maluszka: A w środku 30-liniowy potworek omegi z 8-dniową rezerwą: 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 734 #1753 Napisano 26 Maja 2012 Arturze, na pokrowcu w górnym lewym rogu brakuje twoich inicjiałów natomiast w mechaniźmie śrub mocujących go do obudowy(przy siłach występujących w ośmiodniowych dołóż je koniecznie- szkoda by go uszkodzić ). pozdrawiam Roman p.s. Śruby powtarzam - koniecznie, inicjały możesz sobie podarować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Kasztelowicz 50 #1754 Napisano 26 Maja 2012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1755 Napisano 26 Maja 2012 Arturze, na pokrowcu w górnym lewym rogu brakuje twoich inicjiałów natomiast w mechaniźmie śrub mocujących go do obudowy(przy siłach występujących w ośmiodniowych dołóż je koniecznie- szkoda by go uszkodzić ). pozdrawiam Roman p.s. Śruby powtarzam - koniecznie, inicjały możesz sobie podarować. Śruby zostały uzupełnione, tylko fotka stara.A nad inicjałami pomyślę 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1756 Napisano 26 Maja 2012 Zawsze gdzieś coś wygrzebiesz a nie często można zobaczyć takiego 8smio dniowca bardzo fajny! Gratulacje 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 335 #1757 Napisano 27 Maja 2012 Nie miałem dynamiców , to teraz mam dwa! . Niestety karta kredytowa musiała iść w ruch , ale nie mogłem mu się oprzeć! Średnica bez koronki 39,5 mm x 39,5 mm. Full oryginał łącznie z bransą i szkłem. Jak wyczytałem w wujku google w środku powinien być cal. 565 - ale sam nie śmiem go otwierać , zobaczę u majstra. A stan oceńcie sami - chyba niezły . Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1758 Napisano 27 Maja 2012 Zawsze gdzieś coś wygrzebiesz a nie często można zobaczyć takiego 8smio dniowca bardzo fajny! Gratulacje Dziękuję Te omegi faktycznie nie są często spotykane. W ogóle cal. 98 w wersji Goliath 30''' 8-D jest dość rzadki, więc tym bardziej cieszy. A radość jeszcze większa, że mój egzemplarz chodzi bez problemu przepisowe 8 dni i gubi w tym czasie (zaleznie od pozycji) nie więcej niż 2 minuty Nie miałem dynamiców , to teraz mam dwa! .Średnica bez koronki 39,5 mm x 39,5 mm. Full oryginał łącznie z bransą i szkłem.A stan oceńcie sami - chyba niezły . Gratulacje, Wojtku. Kawał maszyny w naprawdę ładnym stanie 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2864 #1759 Napisano 27 Maja 2012 a mi dzis wpadly w rece trupki Atlantic Rover - z oryginalna bardzo interesującą bransoletą - jako, że nie lubie Atlanticów to miał być na sprzedaż, jednak im więcej się nim bawię tym bardziej mi się podoba Jaki ma mechanizm, bo oznaczenie jest ledwo widoczne pod kolem balansu Neri Chronograph - aż się zdziwiłem, że napędza go Val. 7733 ma genialnie oczoje..ne różowe wskazówki stopera, niestety nie mam pomysłu na kopertę - ktoś oszczedził i nie zrobił koperty stalowej Pallas - pod wrażeniem jestem jak dobrze jest zrobiony, tarcza jest zrobiona na styl pasów genewskich, nie mam pojecia jak jest barwiona, pod tarcza mechanizm ETA 2784 z pływająca sekundą i 25 kamieniami. a myślałem, ze bedzie to niemiecka kiszką Oriosa International - nic ciekawego jednak bardzo dobrze zachowany, bez przetarc, na swietnych chodzie Nie mam pojecia coz za mechanizm ma jakis FHF,Falsa? 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #1760 Napisano 27 Maja 2012 Rover to FHF 969, lub 96, trudno rozróżnić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1761 Napisano 27 Maja 2012 (edytowane) Chronofil ...jako że ostatnio narzekałeś że nie pokazałem okrągłych, to nadrabiam to dzisiaj poniżej dwa moje nowe zeniciki nr 1 nr 2 upsss przepraszam i trzeci się przyplątał... Edytowane 27 Maja 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2864 #1762 Napisano 27 Maja 2012 Rover to FHF 969, lub 96, trudno rozróżnić dzięki 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1763 Napisano 27 Maja 2012 No gratulacje Pejter dwa pierwsze jak najbardziej w moim stylu ostatni choć widzę, że bardzo ładnie zachowany mniej przypadł mi do gustu Ale widzę że nie próżnujesz i rozsądnie wydajesz kasę z tego co pisałeś to uważam, że zakup się opłacał 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Kasztelowicz 50 #1764 Napisano 27 Maja 2012 dwa chronografy Pierce - jeden jednoprzyciskowy drugi dwuprzyciskowy ,,, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1765 Napisano 27 Maja 2012 Chronofil ...jako że ostatnio narzekałeś że nie pokazałem okrągłych, to nadrabiam to dzisiaj Hehe, fajna trójca, Piotrek! Gratuluje - naprawdę zacne zegarki! No i kształt słuszny Widzę, że nie próżnujesz i zakupy idą pełną parą. Dobra marka, fajnie zachowane - podobają mi się! 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fuel111 0 #1766 Napisano 28 Maja 2012 Ładne, a możesz fotki blatu zrobić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #1767 Napisano 28 Maja 2012 (edytowane) Prezent: Edytowane 28 Maja 2012 przez mw75 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1768 Napisano 29 Maja 2012 Nie jest to całkiem nowy nabytek ale udało mi się przywrócić jej dawny blask więc pora przedstawić drugi z olbrzymów tej marki jakie posiadam w swoim skromnym zbiorku. Wymiary to 40mm z koronką a 38,5mm bez pokrętkiLeżała w takim stanie jakieś dwa miesiące i tarcza była najbardziej szpetną w gablocie więc stwierdziłem albo mycie albo renowacja, zawsze najpierw próbuje polepszyć stan poprzez mycie.Poprzedni właściciel stwierdził że jakiś zegarmistrze przetarł tarcze jakimś rodzajem rozpuszczalnika, i oglądając tarcze pod lupa marne widzialem szanse na jej uratowanie sami oceńcie By stary7817 at 2012-05-29 By stary7817 at 2012-05-29 Jednak mydło dove i delikatne aplikatory znów zdziałały cuda Po godzinnej walce z tarcza zaczęła przeglądać i rozjaśniać się i w końcu ukazała się perłowa twarz tej pięknej Omesi , nie straciła ani jednego indeksu Jest różnica??? By stary7817 at 2012-05-29 By stary7817 at 2012-05-29 By stary7817 at 2012-05-29 I na koniec zestawienie efektu końcowego myślę że było warto pokusić się o mycie Uploaded with ImageShack.us 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #1769 Napisano 29 Maja 2012 Nie zaszkodzi pogratulować Ci raz jeszcze Piekna sztuka!Na tych fotkach napis ok, na tych w drugim wątku jakis krzywy mi sie widział... Oczy juz nie te, czy ki diabeł?... 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1770 Napisano 29 Maja 2012 Dzięki Arturze leci do mnie jeszcze jedna ale z tamta będzie trudniej, a ta bardzo cieszy z racji wielkości bo to spore rzadkości w tych rozmiarach 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #1771 Napisano 29 Maja 2012 Wspaniała ta OMEGA pozazdrościć i pogratulować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1772 Napisano 29 Maja 2012 (edytowane) stary.. masz boską cierpliwość...gratulacje! a mi wpadła taka oto alpinka i helvetia wreszcie dotarła, ciekawie przesunięty mechanizm Edytowane 29 Maja 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1773 Napisano 29 Maja 2012 Stary pięknie Ci wyszło to pranie pogratulować i uznanie się należy! Napewno vanisza dodales i ja będę musiał przetestowac mydelko 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #1774 Napisano 30 Maja 2012 Peter fajna ta Alpinka , mechanizm Helvetii rzeczywiście ciekawy no udały Ci się te zakupy Szwed tylko pamiętaj o aplikatorach!!! waciki są bardziej szorstkie, znacznie bardziej drażnią powierzchnię 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #1775 Napisano 30 Maja 2012 No Maciek, szok !!! Nie zwróciłbym uwagi na taka Omegę, a tu proszę jakie brzydkie kaczątko kryło się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach