Lestaf 452 #76 Posted December 21, 2010 Kto się śmiał z Eposa, że małpuje Rolexa ręka do góry! Przed wami Seiko 5 małpujące Fifty Fathmos 0 Share this post Link to post Share on other sites
rip 884 #77 Posted December 21, 2010 Ten Epos wygląda jak połączenie Rolexa, Casio i RGM 300. 0 wojtek Share this post Link to post Share on other sites
Lestaf 452 #78 Posted December 21, 2010 Nie oszukujmy się, w dziedzinie stylistyki diverów oryginalny był chyba tylko Fifty Fathoms, a już każdy następny nurek był skrzyżowaniem czegoś z czymś... 0 Share this post Link to post Share on other sites
gludek 507 #79 Posted December 21, 2010 A co powiecie na tego diverka zacnej manufaktury Zenith Uploaded with ImageShack.us 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #80 Posted December 21, 2010 Mnie sie on wogóle nie podoba. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
Lestaf 452 #81 Posted December 21, 2010 (edited) A co powiecie na tego diverka zacnej manufaktury Zenith Uploaded with ImageShack.us A tam taki Zenith, idź nurkować z tym Ulysse Nardinem, koperta z 18 karatowego złota, bedziesz się pod wodą lepiej prezentował niż Titanic Edited December 21, 2010 by Lestaf 0 Share this post Link to post Share on other sites
motorhead17 1 #82 Posted December 21, 2010 (edited) Defy piękny. Kiedyś będzie mój Edited December 21, 2010 by edi17 0 Share this post Link to post Share on other sites
rip 884 #83 Posted December 21, 2010 Nie oszukujmy się, w dziedzinie stylistyki diverów oryginalny był chyba tylko Fifty Fathoms, a już każdy następny nurek był skrzyżowaniem czegoś z czymś... Zdecydowanie sie nie zgadzam. 0 wojtek Share this post Link to post Share on other sites
gludek 507 #85 Posted December 21, 2010 (edited) A co powiecie na takiego Żabojada Uploaded with ImageShack.us Edited December 21, 2010 by gludek 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #86 Posted December 21, 2010 Brzyyydal 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
bEEf 3 #87 Posted December 21, 2010 A mnie w roleksie odpycha ta lupa nad datą, nie wiem czemu ale zawsze uważałem że to ohydnie wygląda... W bieżącej ofercie Rolka jest też Sub bez daty. Oglądałem na żywca oba i o dziwo - ten z datą i lupką spodobał mi się bardziej! Nie wiem, może dałem sobie wdrukować szablon "nurka idealnego" W każdym razie jest alternatywa. 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #88 Posted December 21, 2010 Lupka w submarinerze to juz jak ikona tego zegarka - może dlatego 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
gludek 507 #89 Posted December 22, 2010 (edited) Znalazłem w necie takiego FF...ghost Uploaded with ImageShack.us Edited December 22, 2010 by gludek 0 Share this post Link to post Share on other sites
artme 10830 #90 Posted December 23, 2010 A tam taki Zenith, idź nurkować z tym Ulysse Nardinem, koperta z 18 karatowego złota, bedziesz się pod wodą lepiej prezentował niż Titanic Wg mnie, to jeden z najbardziej eleganckich i do tego ladnych nurkow, choc przyznam, iz zloto w diverze nigdy do mnie nie przemawialo. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Wahnik 4329 #91 Posted December 24, 2010 A co powiecie na to : / - Było kilka takich liniowców w służbie Królowej na przestrzeni kikuset lat , zegarek bardzo mi się podoba 0 pozdrawiam, Grzegorz Share this post Link to post Share on other sites
Taktic 40 #92 Posted December 24, 2010 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Share this post Link to post Share on other sites
JANUSZ003 0 #93 Posted December 25, 2010 Wg mnie, to jeden z najbardziej eleganckich i do tego ladnych nurkow, choc przyznam, iz zloto w diverze nigdy do mnie nie przemawialo. Świetny marzenie pewnie nigdy nie spełnione !!! Choć będę szczery nurkować bym się w nim bał rafy itp. 0 Share this post Link to post Share on other sites
pisar 4468 #94 Posted December 25, 2010 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #95 Posted December 25, 2010 Za ile pieniążkow można wyrwać takie Seiko? 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites
Guest 00110010000010011001 #96 Posted December 25, 2010 0 Share this post Link to post Share on other sites
pisar 4468 #97 Posted December 25, 2010 Na obecną chwilę coś koło $2000. Za ile pieniążkow można wyrwać takie Seiko? 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Share this post Link to post Share on other sites
sergserg 14 #98 Posted December 25, 2010 Seiko "Grey Ghost" to najładniejszy diver, który mi się trafił. Powala przede wszystkim unikalną kolorystyką, poza tym ma wygląd i prostotę rasowego nurka od Seiko - i to jest spory plus.Kilka moich fotek: 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Share this post Link to post Share on other sites
Mirosuaw 37179 #99 Posted December 25, 2010 Seiko "Grey Ghost" to najładniejszy diver, który mi się trafił. Powala przede wszystkim unikalną kolorystyką, poza tym ma wygląd i prostotę rasowego nurka od Seiko - i to jest spory plus.Muszę przyznać, że robi duże wrażenie. Szkoda, że tytan, ale jak ktoś lubi tytanowe, to świetny jest. 0 Share this post Link to post Share on other sites
carlito1 59 #100 Posted December 25, 2010 Sergserg, kiedyś już go chwalilem ale zrobię to ponownie, dlatego ze ten zegar na to zasługuje - świetny jest ! Ja jednak zaczynam myśleć o seikaczu wklejonym przez kolegę pisara... 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Share this post Link to post Share on other sites