Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Najlepszy przyjaciel człowieka :-)

Rekomendowane odpowiedzi

20260225_161137.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Borys zaczyna się zachowywać jak szefo na dzielni.

Prawie 2 lata życia zobowiązują już do poczucia swojej wartości. 

Coraz częściej są drobne utarczki, bo on już nie odpuszcza ani większym ani mniejszym.

Nie było jeszcze poważnego zatargu i nigdy sierść się nie posypała, ale gdy widzi jakiegoś zadziornego psiaka, to grzbiet mu się pręży 😀 .

Na szczęście sam nie prowokuje, natomiast gdy inny pies warknie lub szczeknie to kłótnia gotowa 😉 

Szczęście, że reaguje na polecenia i w 80% odpuszcza "na rozkaz" dzięki czemu można zapanować nad sytuacją.

Najgorsze są paniusie trzymające swoje psiaki na krótkiej smyczy ktore nie potrafią zapanować nad nagłymi zwrotami pieska.

Gdy między psami pojawia się nagły spór "paniusia" szarpana jest smyczą i obraca się wokół własnej osi tracąc kontrolę nad sytuacją.. 

Pieso również staje w mojej obronie i "zasłania własnym ciałem"  w sytuacjach gdy myśli że jest zagrożenie. Bardzo to urocze, ale jednak naturalne dla psa zachowanie.

I straszny z biegów zazdrośnik wyrósł. Trudno pogłaskać innego psiaka, bo od razu  Boryniu pojawia się z ponurym groźnym pomrukiem odstraszając konkurenta .. 

20251223_173632.jpg

Edytowane przez zadra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi