Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

SphinX

SIHH/BASELWORLD 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Tomasz Bożys - czy tarcza jest porcelanowa? Bo tak wygląda ;) niemniej świetny jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomasz Bożys - czy tarcza jest porcelanowa? Bo tak wygląda ;) niemniej świetny jest...

Też się na tym zastanawiałem ale na 99% nie wygląda mi na taką.

Gdyby to była emalia, to byłaby to już pełnia szczęścia. wink.gif

Zastanawiam się też nad tym, co tam mu tyka w środku (cal. JR 1040).

"Każdą rzecz pięknie uczynił w jej czasie. Nawet czas niezmierzony włożył w ich serce,

żeby człowiek nigdy nie zgłębił dzieła, które prawdziwy Bóg uczynił od początku do końca."

(Kazn. 3:11)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie emaliowana prędzej...bardzo podobna do modelu Girarda Perregaux.

Niestety jest jeden duży, a właściwie mały minus - tylko 38mm średnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim zegarku by mi 38 nie przeszkadzało zdecydowanie ;) tak że jak coś to chętnie przygarnę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-22357-0-63154200-1331811230.jpg

"Każdą rzecz pięknie uczynił w jej czasie. Nawet czas niezmierzony włożył w ich serce,

żeby człowiek nigdy nie zgłębił dzieła, które prawdziwy Bóg uczynił od początku do końca."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka fotek live (copyright PuristPRO) mojej ukochanej (w sferze absolutnych marzeń) marki Richard Mille

RM038

RM_SIHH_1_5.jpg

RM_SIHH_1_3.jpg

RM029

RM_SIHH_1_10.jpg

RM030

RM_SIHH_1_12.jpg

RM_SIHH_1_14.jpg

RM033

RM_SIHH_1_17.jpg

RM_SIHH_1_18.jpg

RM_SIHH_1_19.jpg

Oczywiście wkrótce dokładnie opiszemy nowości RM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie brzydale przez duże B.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma jednocześnie nowości sportowych, w dużych kopertach z udziwnianym designem.

W zeszłym roku i w 2009 było mnóstwo, więc trudno aby co roku zmieniać kolekcję. Ja bym poczekał jeszcze na Besel.

Zgadzam się z Mariuszem, ze to raczej utrzymanie trendu i wyciśnięcie jak najwięcej ze "starych" pomysłów i designów.

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Na temat Panerai 372 napływa coraz więcej informacji i nie są one dla mnie zachęcające. Szacuje się, że jego cena wyniesie około 10.000 $. Za drogo. Limit: 3000 sztuk. Szkoda. Myślałem, że 372 zastąpi 112. Może jednak te informacje nie znajdą potwierdzenia, bo 372 ma wejść do regularnej kolekcji, a nie SE. Gdyby jednak faktycznie przyszło za 372 zapłacić 10.000 $, to czasomierz ten (w moich oczach) przegrywa konkurencję z cenowymi odpowiednikami AP, VC, Breguet. Moim zdaniem jego cena powinna być w granicach 5000 - 6000 Euro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Nie ma się co IWC podniecać. Jak znam życie, to i tak się pewnie zaraz popsują ;). Jak kogoś interesują informacje z konferencji prasowej Panerai to ceny wyglądają następująco:

Pam 372 - cena 6900 Euro, prawdopodobnie limit do 3000 sztuk, w sklepach dostępny od września

PAM 373 - cena 29000 Euro, limit 199 sztuk

PAM 375 - cena 8900 Euro, limit 2000 sztuk, w sklepach dostępny od października

Na razie jeszcze nie udało mi się potwierdzić tych informacji, ale PAM372 mi jakoś spokoju nie daje ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

]post-22357-0-49694800-1331811298.jpg[

post-22357-0-72532100-1331811296.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fantastyczny! Ta tarcza.. mistrzostwo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niewątpliwie szczena trochę opada...

jaka cena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Szczena opada nie tylko przy tym. Widzieliście może pozostałe nowości JLC ?. Mam na myśli Master Geographic i Master Ultra Thin Moon 39. Coś pięknego. Jaeger-LeCoultre zaskoczył mnie w tym roku bardzo pozytywnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, wklej foty.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli tak, to rzeczywiście podobieństwo uderzające. Trzeba jednak przyznać, że to naśladownictwo w dobrym stylu.

Bo to ta sama firma robi na tym samym werku :)

Ten "BETON" jest fantastyczny, te uszy... ta tarcza... ten werk...

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Mariusz, wklej foty.

Na razie jeszcze nie mam ładnych zdjęć, ale tu i tu można coś zobaczyć. Wyjaśniła się też ostatecznie sprawa Panerai 372. Model będzie limitowany ALE możliwościami produkcyjnymi producenta :). Uff. W ciągu dwóch pierwszych lat powstanie 3000 sztuk. Cena 7110 Euro. Później będzie już pewnie tylko drożej. Najlepiej zgłosić chęć zakupu do butiku Panerai. Wtedy jest szansa, że gdzieś około października, zakup będzie możliwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rewelacja te nowe JLC, cos wiadomo na temat cen?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Rewelacja te nowe JLC, cos wiadomo na temat cen?

Ceny wkrótce będą znane. A co myślisz o Panerai 372 ?. Mnie się podoba jak cholera. Od lutego 9 miesięcy czekania. Jak na poród :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny, klasyczny, historyczny ale... 47mm to ciut za dużo. Chyba pozostane przy 320.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Fajny, klasyczny, historyczny ale... 47mm to ciut za dużo. Chyba pozostane przy 320.

Od początku polecam Ci 320. 320 ma najbardziej praktyczne komplikacje, własny mechanizm Panerai, jest świetnie wykonana i do tego atrakcyjnie wyceniona. Czego chcieć więcej ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.