Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

SphinX

SIHH/BASELWORLD 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Ten VC ma dwadzieścia parę lat, trudno, żeby wyglądał jak nowy, kto wie czy nie był restaurowany w jakiś sposób, zresztą w latach 80 się nie przykładali B)}

Tu fota dekla tego egz.:

VC43031_Movement__minus__K1120.jpg

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wracając na moment to HUBLOTa..

jeszcze raz MAsterpiece.

model stworzony przez CHH - specjalną dywizję HUBLOT zajmującą się tworzeniem skomplikowanych mechanizmów.

Zegarek ma baryłkowaty mechanizm z chronografem i 10 dniową rezerwą chodu...koperta z tytanu. Limitacja 100 sztuk.

MP-01a.jpg

i coś dla miłośników diverów w tym bardziej odjechanym, futurystycznym wydaniu.

King Power Diver 4000

koperta tytanowa. koronka na 2 z osłoną, do obsługi wewnętrznego pierścienia. Zawór helowy na 10.

731.NX.1190.RXa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Nie dosć, ze wyglada jak marna podróbka, to jeszcze ma źle spasowany pasek. A indeks na godzinie 10 i jego położenie wzgledem bocznych kropek , tworzył chyba "pijany mistrz".

Mariusz masz zdjecie dekla tego konkretnego zegarka?

He, he, ten typ tak ma B). Wszystkie modele Ref. 43031, które do tej pory widziałem, mają tak położony indeks na godzinie 10. Co do dekla, to ten jest pełny i wygląda następująco...

post-0-0-21129100-1331811710.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He, he, ten typ tak ma :P. Wszystkie modele Ref. 43031, które do tej pory widziałem, mają tak położony indeks na godzinie 10.

Mariusz, ale ten VC ma krzywo w okolicy wszystkich indeksów godzinowych... ;)

Przyznam, że pierwszy raz w życiu widzę coś takiego w zegarku z tej półki. Pojedyncze krzywe indeksy - owszem, ale tak jak tutaj? Zadziwiające.

Wracając do tematu. Tak, jak nie lubię chrono i natłoku na tarczy, tak nowy Capeland - szczególnie wersja czarna - bardzo mi się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IWC, chyba zupełnie niechcący, "pokazało" także nowe modele pilotów. Piszę "niechcący" ponieważ oficjalnej prezentacji nie było.

Nie wiem, czy nie łamie jakiegoś sekretu, ale zegarki widać jako-tako na tym zdjęciu z imprezy "IWC Night in Portofino"...(m.in. Big Pilot w kopercie ceramicznej i nowe chronografy).

20110118FD109_IWC_launches_.JPG?1295400565

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten longines ma luminowę na wskazówkach?

Tak,to Super-LumiNova

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Mariusz, ale ten VC ma krzywo w okolicy wszystkich indeksów godzinowych... ;)

Przyznam, że pierwszy raz w życiu widzę coś takiego w zegarku z tej półki. Pojedyncze krzywe indeksy - owszem, ale tak jak tutaj? Zadziwiające.

Wczoraj nie przyglądałem się za bardzo temu VC, bo miałem imieniny i trochę procentów we krwi. Ale widać, że VC miało z tym modelem "jakiś" problem. Nie wykonali go najlepiej. Zresztą to nie pierwszy gniot, który im się zdarzył i pewnie nie ostatni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

O matko, to jakaś podróbka?

Nie wierzę, że to oryginalny Vacheron.

To uwierz. Czy myślisz, że w VC, AP czy PP, wszystko jest idealne ?. Czas pozbyć się złudzeń. Wszystkim zdarzają się gnioty. Nawet za duże pieniądze. Taka prawda. Nie widziałem jeszcze źle wykonanego zegarka Panerai, może mało widziałem. Słyszałem ostatnio, że F.P.Journe ma problemy ze swoimi skomplikowanymi mechanizmami. Nie wszystko w nich działa jak należy. Moser miał problemy z wiecznym kalendarzem itd.. Długo można by wymieniać. Wniosek ?, nie gloryfikujmy firm, bo ideały nie istnieją. Czas zejść ma ziemię ;). Tylko ten się nie myli, co nic nie robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To uwierz.

Jakoś wciąż nie jestem w stanie.

Czy myślisz, że w VC, AP czy PP, wszystko jest idealne ?

Nie myślę tak, ale są pewne granice tolerancji, które w tym przypadku zdecydowanie zostały przekroczone. Podejrzewam, że tzw. dobra podróbka tego Vacherona wyglądałaby nie tak samo, ale nawet trochę lepiej (z zewnątrz oczywiście).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widziałem jeszcze źle wykonanego zegarka Panerai, może mało widziałem.

Moj PAM już dwa razy wracał do serwisu w Monachium bo mu stłukli szybę w trakcie 1-o przegladu i zamocowali nowa ze skaza pod lupa (trwało to 3 miesiące - sam serwis) po odesłaniu z reklamacja lupy wrocil po 7 tygodniach, z nową szybą i lupą - problem pozostał, przesunął się w inne miejsce :-)

Sprawa trwa

W ciągu pól roku zegarek 5 miesięcy spędził w Szwajcarii a Pani Jansen po mojej pierwszej reklamacji wysłała mi mailem adres KORESPONDENCYJNY żebym sobie napisał list i wysłał poczta do Paneraia to może mi poprawia

Sprawa jest w toku

Jak sie zakończy zdam relacje ale wniosek jest jeden

Twoje przygody z IWC właśnie zaliczam z PAMEM a do tego brak konkurencji wśród polskich dealerów to MASAKRA.

PS Tydzień temu wysłałem fotki do Monachium ze coś dalej jest nie tak. Wczoraj dostałem info ze Pan w serwisie ma urlop. Moja sprawa zajmuje sie ktos inny. Ten "inny" nie odpowiada na moje maile

itd itd

pozytyw jest taki ze w cenie przegladu mam NOWY BEZEL(za to zapłaciłem), nowe "guziki" na bezel-u, (to jest SUB), nowa tarczę nowe wskazówki, nową luminowe i polerkę reszty koperty

Zegarek jest praktycznie "NOWY" ale jest ten mały problem, z którym nie potrafią sobie poradzić

Zabawa trwa :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Jakoś wciąż nie jestem w stanie.

Twoje podejrzenia są irracjonalne. Jasne, gość na Forum VC chwali się zegarkiem, wszyscy gratulują włącznie z moderatorem i żaden z miłośników Vacherona nie zauważa, że to podróba ? ;). To jest oryginał, a Vacheron dał ciała i tyle.

Artur, współczuję przygód z Panerai. Wiem jak to potrafi wkurzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa trwa

W ciągu pól roku zegarek 5 miesięcy spędził w Szwajcarii a Pani Jansen po mojej pierwszej reklamacji wysłała mi mailem adres KORESPONDENCYJNY żebym sobie napisał list i wysłał poczta do Paneraia to może mi poprawia

Sprawa jest w toku

Jak sie zakończy zdam relacje ale wniosek jest jeden

Wniosek z tego taki, że nie ma sensu przepłacać u polskiego przedstawiciela skoro z reklamacją musisz sobie radzić sam. Fatalne podejście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie..gorąco proszę, nie róbcie off-topa (można założyć nowy wątek o niedoróbkach).

Wracając do tematu, kilka fotek PAMA 327

Panerai_PAM_372_2-620x469.jpg

Panerai_PAM_372_side-620x413.jpg

Panerai_PAM_372_movement-620x413.jpg

Panerai_PAM_372_Detail9.jpg

Dla mnie szkarada..ale ja tak z tą marką mam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki se ten Pam.ale nowe B&M sa cudne.chyba zaczynam sie na nie napalac.a tak na marginesie ktos wie kiedy beda te zegarki dostepne w sprzedazy? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie sie ten Pam bardzo podoba - rewelka !

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie te Pamy jakieś wszystkie podobne,nie mówię że złe ale podobne.Coś jak kilkanaście rodzajów Porsche 911 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz jestem już pewien, że to jest rok "Drugiej Strefy Czasowej"

OKTA UTC od F.P.Journ (już przygotowuje pracowanie na temat tego zegarka).

RTEmagicC_11_0121_Journe_UT34or.jpg.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś mi ta kula ziemska nie pasuje, może gdyby była w bardziej stonowanej kolorystyce, tak psuje całe piękno tego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

No to teraz jestem już pewien, że to jest rok "Drugiej Strefy Czasowej"

OKTA UTC od F.P.Journ (już przygotowuje pracowanie na temat tego zegarka).

Łukasz, idziesz jak burza :D. Ja jeszcze nic nie napisałem na temat nowości, bo nie mam kiedy. Nawet teraz posta piszę z pracy :lol:. Ech... żeby tak doba miała więcej godzin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Mnie sie ten Pam bardzo podoba - rewelka !

A widziałeś porównanie do modelu historycznego ?. 372 jest zrobiony prawie 1 do 1. We współczesnej wersji producent dał przeszklony dekiel i własny mechanizm. W mojej opinii, to zmiany na plus. Na forum Paneristi są fotki. Miłego oglądania :D.

LINK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.