ZAX 1 #101 Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) Racja Kolego Pg już się poprawiam. Zegarek w środku ma mechanizm kal. 64 pozdrawiam ZAX Edytowane 19 Lutego 2012 przez ZAX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #102 Napisano 14 Marca 2012 No to dotarł... Jestem w szoku. OK, są drobne ryski widoczne pod lupą, lekka polerka chyba była zapodana, ale kanty równiutkie, tarcza boska a luma jeszcze świeci.Jak tylko się ogarnę wrzucę kilka zdjęć do galeriiPozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #103 Napisano 21 Marca 2012 Niedawno zakupione Seiko, które daje mi sporo radości: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #104 Napisano 21 Marca 2012 Piękna tarcza, przejrzysta. I wskazówki jak wprost z Omegi Dynamic Gratuluję! 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #105 Napisano 21 Marca 2012 Dzięki Wasyl. Przyznam się szczerze, że jak tylko ujrzałem wskazówki, to od razu przyszła mi na myśl Omega Dynamic. Znakomity (kolejny) powód aby ten model Omegi znalazł się w mojej kolekcji. Skądinąd model, który jest w sferze moich marzeń Wracając do Seikacza, to jego stan jest naprawdę świetny. Chociaż zdjęciom z telefonu niełatwo jest to ukazać I Żona się do niego przymierza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maYa 0 #106 Napisano 25 Marca 2012 Seiko 7016-7000 z 1977r. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #107 Napisano 25 Marca 2012 (edytowane) Sandoz w środku landeron 248 produkcja lata około 60-te, ciekawy egzemplarz z uwagi na oryginalny stan zachowania, przetrwał łącznie z bransoletą sygnowaną i koronką do kompletu, chrono działa bez zarzutu, podejrzewam że na pasku wyglądałby jeszcze lepiej ale oryginalny komplet tez jest spoko By stary7817 at 2012-03-31By stary7817 at 2012-03-31By stary7817 at 2012-03-31By stary7817 at 2012-03-31 Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #108 Napisano 25 Marca 2012 gratki stary! nie znalem wczesniej tej marki 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #109 Napisano 1 Kwietnia 2012 Ja polecam do przejrzenia http://chronographen.faszination-uhrwerk.de/seite-2.htmlstrona tyczy w zasadzie chronografów kieszonkowych, ale jest tam też sporo historii firm produkujacych chronografy własnie. A tu przedstawiam bardzo ciekawy zegarek: Zegarek dla leworęcznych,chronograf-rattrapante (split second) od Patek Philippe z 1927 roku kaliber 13''' oparty prawdopodobnie na surowym mechanizmie firmy V.Piguet . Po polsku taki zegarek można by nazwać "chronograf z pomiarem międzyczasu", gdzie dodatkowa duża wskazówka sekundowa była zatrzymywana niezależnie od reszty mechanizmu stopera i wskazywała własnie międzyczas (np. czas przebiegnięcia pierwszego okrążenia), a po jej zwolnieniu wracała na tą sama pozycję co główna sekunda i była gotowa do wskazania następnego międzyczasu. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #110 Napisano 1 Kwietnia 2012 Ja polecam do przejrzenia http://chronographen.faszination-uhrwerk.de/seite-2.htmlstrona tyczy w zasadzie chronografów kieszonkowych, ale jest tam też sporo historii firm produkujacych chronografy własnie. A tu przedstawiam bardzo ciekawy zegarek: Zegarek dla leworęcznych,chronograf-rattrapante (split second) od Patek Philippe z 1927 roku kaliber 13''' oparty prawdopodobnie na surowym mechanizmie firmy V.Piguet . Po polsku taki zegarek można by nazwać "chronograf z pomiarem międzyczasu", gdzie dodatkowa duża wskazówka sekundowa była zatrzymywana niezależnie od reszty mechanizmu stopera i wskazywała własnie międzyczas (np. czas przebiegnięcia pierwszego okrążenia), a po jej zwolnieniu wracała na tą sama pozycję co główna sekunda i była gotowa do wskazania następnego międzyczasu. witam,jestem nowym klubowiczem wiec za gafy z gory przepraszam.bardzo zainteresowal mnie temat zegarkow dla leworecznych.chetnie bym taki zdobyl.co polecasz dla zwyklego zjadacza chleba? oczywiscie chodzi mi o stary czasomierz.jak i gdzie zdobyc? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #111 Napisano 2 Kwietnia 2012 No to dotarł... Jestem w szoku. OK, są drobne ryski widoczne pod lupą, lekka polerka chyba była zapodana, ale kanty równiutkie, tarcza boska a luma jeszcze świeci.Jak tylko się ogarnę wrzucę kilka zdjęć do galeriiPozdrawiam,No i kolejny szok. Odebrałem Favre od zegarmistrza po czyszczeniu, smarowaniu, wymianie uszczelek w koronce i przyciskach, bo się rozpuściły ze starości. Po regulacji ten ca 44 letni zegarek przyspiesza... 2 sekundy na dobę. Dawniej to się robiło zegarki 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirtyterror 0 #112 Napisano 8 Kwietnia 2012 No i kolejny szok. Odebrałem Favre od zegarmistrza po czyszczeniu, smarowaniu, wymianie uszczelek w koronce i przyciskach, bo się rozpuściły ze starości. Po regulacji ten ca 44 letni zegarek przyspiesza... 2 sekundy na dobę. Dawniej to się robiło zegarki Nie chcesz się go pozbyć ? Duży taki:P I ciężki pewnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #113 Napisano 8 Kwietnia 2012 witam,jestem nowym klubowiczem wiec za gafy z gory przepraszam.bardzo zainteresowal mnie temat zegarkow dla leworecznych.chetnie bym taki zdobyl.co polecasz dla zwyklego zjadacza chleba? oczywiscie chodzi mi o stary czasomierz.jak i gdzie zdobyc?Więc chyba nie chodzi Tobie o tego Patka? Wpisz w Google left handed watches, może znajdziesz coś ciekawego dla siebie. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #114 Napisano 8 Kwietnia 2012 Więc chyba nie chodzi Tobie o tego Patka? Wpisz w Google left handed watches, może znajdziesz coś ciekawego dla siebie.nie,o patka nie..... ,jeszcze nie ,narazie kupilem tylko chronograf suisse .dziekuje za podpowiedz 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #115 Napisano 10 Kwietnia 2012 Nie chcesz się go pozbyć ? Duży taki:P I ciężki pewnie jeszcze nie ale się dowiaduj Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirtyterror 0 #116 Napisano 13 Kwietnia 2012 jeszcze nie ale się dowiaduj Pozdrawiam, będę próbował 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #117 Napisano 8 Maja 2012 Tissot seastar model z lat60 w środku siedzi Lemania cal.1277 Orginalna koronka, całkiem w niezłym stanie jak na swoje lata. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joteef 0 #118 Napisano 29 Czerwca 2012 WitajcieTo i ja dorzucę coś do galerii chrono.Hedicor lata przełom 40/50. Tarcza w oryginale w mintowym stanie. Werk kal.Landeron 51. Niestety brak dekla stalowego.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joteef 0 #119 Napisano 29 Czerwca 2012 I jeszcze Szturman z lat 80-tych z rzadkim werkiem kal. Poliot 31659 z stop sekundą w stalowej kopercie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #120 Napisano 29 Czerwca 2012 Piękny stan tego Hodicora. Tylko pozazdroscić i pogratulować 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #121 Napisano 3 Lipca 2012 No i kolejny szok. Odebrałem Favre od zegarmistrza po czyszczeniu, smarowaniu, wymianie uszczelek w koronce i przyciskach, bo się rozpuściły ze starości. Po regulacji ten ca 44 letni zegarek przyspiesza... 2 sekundy na dobę. Dawniej to się robiło zegarki Świetny jest ten Favre Leuba fajnie jak byś kiedys zapodal foto mechanizmu bo tam pewnie jakis in-house siedzi w srodeczku? P.S. Ja wlasnie czekam na swoja przesylke, piekny chrono z papierami i pudlem - troche mnie kosztowal ale chyba warto bylo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #122 Napisano 4 Lipca 2012 Mówisz - masz Szału nie robi. Nie jest to in-house, tylko sygnowany przez Favre-Leuba Valjoux 23, co zważywszy na historię tego zasłużonego mechanizmu, ujmy zegarkowi nie przynosi.Zdjęcie pokazuje werk sprzed czyszczenia a właściwie sprzed smarowania, bo był bardzo czyściutki, ale suchy. Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #123 Napisano 4 Lipca 2012 Co tu dużo mówić jest piękny. Taki zegarki jak Twój tylko potwierdzają to, że wtedy to robiło się śliczne zegarki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gdragon 0 #124 Napisano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Kilka werków. Edytowane 14 Grudnia 2012 przez Lawnowerman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #125 Napisano 15 Grudnia 2012 Kilka werków.Dziwne te chronografy (?). 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach