Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Breitling

Karta kredytowa

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam założyć kartę kredytową bym mógł dokonywać zakupów przez internet. W jakim banku wy macie karty? Macie jakieś dobre lub złe doświadczenia?

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli tylko do zakupów internetowych, to jest coś takiego jak wirtualna karta. Przelewasz sobie na nią wybraną kwotę, a potem płacisz z niej tak samo jak przy użyciu zwykłej karty kredytowej. Jest to opcja wygodna i moim zdaniem bezpieczniejsza. Podejrzewam, że teraz wiele banków oferuje taka usługę, ja miałem w mBanku.

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram Kojiro, mBank jest głównie nastawiony na usługi internetowe, nie da się ukryć jest to ich mocny punkt. Prowadzenie konta jest za free i poza tym łatwa i bezproblemowa obsługa. Kartę kredytową bym odradzał, cóż...łatwo stracić kontrolę :rolleyes: ale oczywiście jest to moje subiektywne zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kartę kredytową bym odradzał, cóż...łatwo stracić kontrolę :rolleyes:

Zgadzam się. Karta kredytowa jest taka czarną dziurą jeżeli się nie potrafi z niej korzystać.

Do zakupów przez internet są inne dedykowane do tego karty gdzie można na nie wpłacać pieniądze i robić zakupy do wysokości środków.

Kartą kredytową można również robić zakupy do wysokości limitu - niestety później się człowiek łapie za głowę jak trzeba oddać ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba najlepiej wziąć kartę tam, gdzie masz już swoje konto bankowe. Teoretycznie powinieneś mieć wtedy korzystniejsze warunki niż przykładowo ktoś "z ulicy".

Ja mam kartę w swoim banku - Alior od dwóch miesięcy. Mam podgląd na swoje wydatki i ustawioną automatyczną spłatę zadłużenia ze środków na koncie, żeby uniknąć odsetek. Dodatkowo ciekawą opcją jest zwrot 1% wydanej kasy za pomocą karty. Jest to dostępne w wielu bankach.

Co do wyżej wspomnianej wirtualnej karty - nie mam doświadczeń.

P.S. Tak na wszelki wypadek, bo różne rzeczy się zdarzają i teoretycznie jest to oczywiste, ale w praktyce wychodzi, że nie dla wszystkich: za pomocą karty kredytowej nie wypłacamy pieniędzy w bankomacie, bo to kosztuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za porady chłopaki :)

Pochodzę po bankach i się podowiaduję bo dla przykładu: dzisiaj w moim banku pani zaproponowała mi wyrobienie takiej karty i poinformowała, że po użyciu jakiejś sumy mam 25 dni na spłacenie tego jeśli nie chce mieć naliczanych odsetek. Nie wiem czy pani była źle poinformowana czy w tym banku rzeczywiście tak jest, ale dla mnie to za krótki czas. Wiem że w innych bankach jest to np 50 dni.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji - prowadzimy dość zaawansowane rozmowy z jednym z banków , który chciałby stworzyć dedykowaną dla KMZiZ kartę kredytową ( z logo klubu , a jakże ) , która oprócz tego będzie co daje dobra karta ( długi termin spłaty np) , dawać specjalne zniżki np w salonach z zegarkami.

Wybór projektu karty będzie społecznościowy na forum.

Co sądzicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breitling - przy karcie kredytowej spłacasz wydatki nią dokonane w pewnym okresie (miesiącu), przy czym przez pewien czas nie płacisz odsetek. Pewnie te 25 dni pani policzyła od końca okresu miesięcznego, jaki musisz spłacić. Jeżeli inne banki podają 50 dni, to zapewne jest to liczone od początku miesiąca, który masz spłacić, więc efektycznie będzie to ze 20 dni. Jeżeli nie zamierzasz się na tej karcie rzeczywiście kredytować, tylko będziesz ją spłacał prawie natychmiast (np. tydzień) po upływie danego okresu miesięcznego, to okres, w którym bank nie nalicza odsetek nie ma praktycznego znaczenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Przy okazji - prowadzimy dość zaawansowane rozmowy z jednym z banków , który chciałby stworzyć dedykowaną dla KMZiZ kartę kredytową ( z logo klubu , a jakże ) , która oprócz tego będzie co daje dobra karta ( długi termin spłaty np) , dawać specjalne zniżki np w salonach z zegarkami.

Wybór projektu karty będzie społecznościowy na forum.

Co sądzicie ?

Niby OK, ale jak na to zapatrują się salony z zegarkami? Rozumiem, że z takowymi też prowadzicie rozmowy?

Wracając do meritum. Pracując 3 lata temu w Citi Handlowym zrobiłem sobie i żonie kartę kredytową. Miałem ją ze dwa lata i byłem bardzo zadowolony. Z resztą nie oszukujmy się - to najbardziej rozpoznawalana kredytówka na świecie. Teraz mam kartę w swoim banku Pekao SA. Teoretycznie wszystko tak samo, ale wkurza mnie, że jak robię zakupy to widzę na na koncie po kilku dniach. Saldo, które spłaciłem 1,5 tygodnia temu dalej na koncie nie jest spłacone. Poza tym zasady spłacania i ogołnego prowadzenia rachunku karty kredytowej sto razy lepsze w Citku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł może i dobry, ale myślę sobie tak: zniżki jak przypuszczam będą rzędu 10-15% a takie można wynegocjować samemu (przynajmniej teoretycznie), grafikę na karcie można zamieścić własną (nie wiem czy każdy bank udostępnia ta możliwość), część z nas ma już karty kredytowe, więc nie wiem czy będą chętni na otwarcie takich kont...

Czas pokaże

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze pomysl z kartami jest dobry. Wszystko zalezy od Banku i warunkow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno znajda sie chetni na taka karte. I jezeli ktos pasjonuje sie zegarkami, a na forum nie przychodzi tylko dla zabicia czasu to niewatpliwie bedzie mial wielka frajde placac za swoje 'cukiereczki' (jak to mawia Carlito) plastikiem z logo KMZiZ. Chocby mial w portfelu nie wiadomo jakie inne..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie ja polecam karte klubu Aquarius w Multibanku tak samo jak caly bank. Mi osobiscie bardzo odpowiada samo podejscie do klienta w oddzialach jak i wszelkiej masci udogodnienia dostepne na karcie. Karty internetowe niestety ale nie sa wszedzie akceptowane. Kiedys mialem karte wirtualna w mBanku i niestety w wielu sklepach nie byla ona akceptowana forma platnosci. Teoretycznie traktowana jest jak normalna visa, w praktyce okazuje sie ze transakcje zostaja czesto odrzucone pomimo zasilenia karty odpowiednia iloscia srodkow.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys mialem karte wirtualna w mBanku i niestety w wielu sklepach nie byla ona akceptowana forma platnosci. Teoretycznie traktowana jest jak normalna visa, w praktyce okazuje sie ze transakcje zostaja czesto odrzucone pomimo zasilenia karty odpowiednia iloscia srodkow.

dawno i nieprawda :) . Kiedyś istotnie w wielu zagranicznych sklepach ekarta nie była akceptowana, ale już parę lat temu mbank coś tam zmienił (szczegółów nie znam) i od tego czasu nie spotkałem się z przypadkiem, żeby sklep nie łykał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam karty z Citi i mogę się wypowiadać w samych pozytywach na ten temat.

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kilka kart w Banku Millennium. Polecam!

Dobry zegarek nie jest zły!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybierając kartę do płatności w Internecie warto sprawdzić walutę rozliczeniową. Jeśli karta rozliczana jest w euro (większość), a płacimy np. w dolarach, to następuje podwójne przewalutowanie i dodatkowy koszt jakieś 2%. Zamawiając e-kartę mBanku można wybrać walutę euro/dolar. Obecnie faktycznie e-karta działa właściwie wszędzie (płaciłem w przeróżnych sklepach, jest też podpięta pod paypala. O ile pamiętam, wyjątkiem były zakupy biletów lotniczych w normalnych liniach, bo tam z jakichś względów wymagana jest klasyczna karta wypukła.

pozdrawiam - Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile pamiętam, wyjątkiem były zakupy biletów lotniczych w normalnych liniach, bo tam z jakichś względów wymagana jest klasyczna karta wypukła.

ze względów chargeback'owych

zegarkiclub.pl Driver Error

There appears to be an error with the database.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.