Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Ulan

Roczniaki, 400 days anniversary clocks, Jahresuhr

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam pojecia co to takiego i czemu meczarnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam pojecia co to takiego i czemu meczarnie?

Męczarnia, to czekanie na coś , co jest intrygujące. Integer, to spółka na warszawskiej giełdzie w które zdobywa rynek światowy w zakresie usług pocztowych. Buduje tkzw paczkomaty. Czyli miejsca , gdzie możesz samemu odebrać i nadać paczkę i jest to szybsze niż kurier , czy inny usługodawca.  To poza tematem, gwoli zapytania.Pozdrawiam:)P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Męczarnia, to czekanie na coś , co jest intrygujące. Integer, to spółka na warszawskiej giełdzie w które zdobywa rynek światowy w zakresie usług pocztowych. Buduje tkzw paczkomaty. Czyli miejsca , gdzie możesz samemu odebrać i nadać paczkę i jest to szybsze niż kurier , czy inny usługodawca.  To poza tematem, gwoli zapytania.Pozdrawiam:)P

Wow, i tak z tego nie skorzystam :D  ceny zegarow rosna , staja sie bardzo wazne dla kolekcjonerow :unsure:  wiec jak by zginal w transporcie przez jakis paczkomat, dostala bym szlu. Wysylam tylko powaznymi i drozszymi firmami z pewlnym ubezpieczeniem podpisem itp na caly Swiat i o to samo prosze sprzedajacych dla mnie. :)  Jak na razie od lat nic mi nie zginelo. Uffffffffffffff. :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow, i tak z tego nie skorzystam :D  ceny zegarow rosna , staja sie bardzo wazne dla kolekcjonerow :unsure:  wiec jak by zginal w transporcie przez jakis paczkomat, dostala bym szlu. Wysylam tylko powaznymi i drozszymi firmami z pewlnym ubezpieczeniem podpisem itp na caly Swiat i o to samo prosze sprzedajacych dla mnie. :)  Jak na razie od lat nic mi nie zginelo. Uffffffffffffff. :unsure:

Noooo, na półkach kolekcjonerów robi się już tłoczno. :)P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noooo, na półkach kolekcjonerów robi się już tłoczno. :)P

Sugerujesz ze czas cos fajnego sprzedac :D  Fajnie by bylo jak by nasie koledzy zrobili zdejcia swoich polek i wrzucili na forum :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sugerujesz ze czas cos fajnego sprzedac :D  Fajnie by bylo jak by nasie koledzy zrobili zdejcia swoich polek i wrzucili na forum :wub:

Miałem przyjemność widzieć , co kolekcjonerzy mają na półkach i nie o zegary chodziło, ale domyślam się , że i w zegarach mogliby stworzyć przepiękne muzeum. Chwała Wam za to,że potraficie odratować te zegary. Serce boli jak patrzę na handlarzy, którzy rozwalają na części piękne egzemplarze,aby zarobić. Kolekcjonerzy dzielcie się wiedzą i tak nikt już kasy na Wasze zbiory nie ma.:)P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram, ja dałem przykład i pokazałem wszystkie moje zegary (erzlot collection), chociaż nie są to okazy muzealne i dlatego nie nazwałem tego kolekcją lecz skromnie "zbieranina". Ciekaw jestem innych zbiorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram, ja dałem przykład i pokazałem wszystkie moje zegary (erzlot collection), chociaż nie są to okazy muzealne i dlatego nie nazwałem tego kolekcją lecz skromnie "zbieranina". Ciekaw jestem innych zbiorów.

Pozytywna rywalizacja na ciekawe egzemplarze zawsze będzie i warto jakiegoś rodzynka zobaczyć. Nas pewno masz egzemplarz , z którego jesteś dumny. :)P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wnioskuję,że na początku drogi jesteś. Pamiętam wszystko cieszyło,a najbardziej jak coś tam samemupogrzebałeś, Kolekcjonerzy będą się śmiać,ale na początku drogi nawet 50zł za włosa płaciłem, nie powiem , gdzie ze mnie zdzierali. Dobrze,że przez jakiś czas w Warszawie sklep Flume się pokazał, to się trochę odratowałem. Na tym poziomie jak jesteś, do zegarmistrza, o ile takowego znajdziesz, idź tylko z wartościowymn zegarem inaczej, to nie ma sensu. U mnie tu nikt nie zrobi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy przybysz na zdjeciach.

xeki.jpg

mkqe.jpg

qd5s.jpg

g4ue.jpg

jbgc.jpg

icxa.jpg

5tcb.jpg

Dodam tylko ze sprawny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję zakup!!!. Pięknie wygląda i mogę sobie o takim tylko pomarzyć. Pzdr:)P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny zegar, dziadek również składa gratulacje!!!!

Tylko ktoś mu dupsko podciął. :(   

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny zegar, dziadek również składa gratulacje!!!!

Tylko ktoś mu dupsko podciął. :(   

Bardzo dziekuje :D

No wlasnie, ale przynajmniej pasuje do sciany :P

Edytowane przez Dascola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to moja populacja zegarow w domu :wub: , brakuje tylko kilku egzemplarzy..... czas dokupic polke :blink: 

glzu.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zegar szklany klosik ma?  

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to moja populacja zegarow w domu :wub: , brakuje tylko kilku egzemplarzy..... czas dokupic polke :blink:

glzu.jpg

Z tych zegarów miałem kiedyś królewskiego z lewej  na dole. Pięknie, pięknie. W kupie siła. Pzdr:)P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego z czerwona tarcza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego z czerwona tarcza?

Tak, nie miał wahadła, ale dostał nie swoje, Nr 20 z katalogu Horolovar.  Poszedł gdzieś w okolice Strykowa.Pewno się tam pięknie starzeje :)P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego  szkieletora  obserwowalem  ale  nie  bylo  wysylki  poza  wyspe wiec  machnalem  reka.

Ladne  sztuki.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego  szkieletora  obserwowalem  ale  nie  bylo  wysylki  poza  wyspe wiec  machnalem  reka.

Ladne  sztuki.

A to nie Ty sciagnales tego z Niemiec?????

http://www.antiques-delaval.com/en/clocks-cartels/1317-becker-clock-400-days-gustave-19th.html

Edytowane przez Dascola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile pamiętam , to tak. Ale szkieletory najlepiej czują się w trójkach, szóstkach itd ;)

post-6402-0-57360300-1387375593.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile pamiętam , to tak. Ale szkieletory najlepiej czują się w trójkach, szóstkach itd ;)

attachicon.gifSkeletons.jpg

A te, tez ze stajni Gustava Beckera, czy on sam po przerobkech ???? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam wiedzy w tym temacie. Nie jestem roczniakofilem :D:P

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję takiej kolekcji Diascola! Z czystej ciekawości pytam: jak długo już zbierasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję takiej kolekcji Diascola! Z czystej ciekawości pytam: jak długo już zbierasz?

Zegarami obracam od 2007 :D . Zbieram roczniaki od tego roku. Podjelam nareszcie decyzje co zbierac. Ten od lewej zloty swiderek na drugiej polce od dolu jest ze mna ponad roku. Sprzedalam mase roczniakow na Allegro , a teraz sama na nie poluje. Ksiezniczki na Allegro - wszystkie byly moje.Rozowy GB tez - zdjecia w dziale GB. Bandstandy  sprzedalam do Chin Japoni itp :unsure: . Dziesiatki starych rocznych mieszkaja teraz w polskich domach kolekcjonerow pochodzacych ode mnie. Koniec ze sprzedawaniem , czas na zbieranie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.