Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Łukasz pisał, że dekielek może być tak głęboko grawerowany jak w PO. Duże pole do popisu dla grafików. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że wysyłanie PM-ów to niedobry pomysł. Jeśli ktoś celowo tego nie zrobił, to mógłby to potraktować jako natręctwo. Zasady były jasne i wyraźnie ogłoszone; kto się wpisał bez wywoływania do tablicy będzie bardziej związany z projektem i faktycznym zakupem zegarka.

Ładniusi ten dekielek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze informacja o konieczności potwierdzenia postem pojawiła się po jakimś czasie, gdy parę osób zdążyło już zagłosować-nie mają obowiązku znać zasad poprzednich głosowań i może teraz nie śledzą na bieżąco wątku. Po drugie-jaki jest aktualny stan rywalizacji-potrafisz Laik powiedzieć?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, pierwszy dekiel (póki temat jest aktualny), żółw na piasku:

U8RHq.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow :lol:

Kolejny boski żółw :lol:

Może wpisz zamiast Steinhart - Steinhartowo :lol: i Czcionkę może większą i bardziej techniczną ?

Proponuję na deklu zrobić opis po polsku, czyli Edycja Limitowana Steinhartowo

Nadal optuję za brakiem konkretnych numerów :) tylko ilość sztuk. Wtedy unikniemy kwasu.

Jeśli ma byc numeracja to losowanie jest najsprawiedliwsze. Aha przy limitacji numerowanej pojawia się problem, który numer dla grafika tarczy, a który dla dekla :)

Lechu może szybka ankieta po wyborze finałowego co do numeracji ?

Co do postów w ankiecie, to myślę, że kto głosował i chce kupić to dobrze wiedział, że ma potwierdzić, dużo o tym było tam i dużo jest o tym tu, więc nikt chyba nie może powiedzie, że nie wiedział :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekiel fajny...projekt spójny...tylko czy zawartość żółwi w Żółwiku nie jest już za duża? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekiel fajny...projekt spójny...tylko czy zawartość żółwi w Żółwiku nie jest już za duża? :lol:

No co Ty idealnie jest :lol::lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co Ty idealnie jest :lol::lol:

No jak dla mnie to chyba jednak za dużo...:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to co miało by być na deklu, jak nie żółw ?

Z vcora projektem nie będzie problemu, zrobimy niebieski dekiel i po kłopocie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to co miało by być na deklu, jak nie żółw ?

No właśnie skojarzenie tak proste jak budowa cepa. :lol: Jeszcze na pasku powinien być motyw żółwia. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może zamiast żółwia damy jaja żółwia :lol:

Jak w Małym Księciu, każdy sobie dopowie co jest w skrzyneczce :lol: :lol:

Jarku to musi być żółw, albo całe stado żółwi :P

Przy okazji poszukałem sobie o tym żółwiku na necie ... Boże jakie to wielkie bydle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, pierwszy dekiel (póki temat jest aktualny), żółw na piasku:

U8RHq.png

leatherback-sea-turtle1.jpg

Na skorupie leatherback ma takie charakterystyczne plamy, można by się pobawić w wypukłości dający taki efekt.

Można także przemyśleć kształt przednich płetw - są nieco większe i bardziej "wycięte".

Podoba mi się ta grafika żółwia pełzającego, jest o wiele żywsza i bardziej przypomina po prostu żółwia.

A gdybyśmy zamiast plasku dali coś na kształt kamieni/spękanej ziemi itd?

pzdr

Edit - kurcze, a może jednak nie, ten zółw pełzający wygląda trochę jak sikający pies i jeszcze mu coś między nogami dynda :lol:

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie ma być "słodkie" :lol:

Dekielek, który do swojego projektu zrobił Lume jest świetny. Jestem pewien, że po kilku drobnych poprawkach będzie majstersztyk :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mi się skojarzyło - taki mały żółwik w bólach wychodzący z jaja - niemal jak ten projekt :lol: Przecież żartowałem z tymi jajami :lol:

pzdr

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żółwik świetny, zastanawiam się jednak, czy to środkowe pole nie powinno być większe (wraz z otaczającymi je napisami). Zegarek jest słusznej wielkości i grubości i mam obawy, żeby nie okazało się, iż żółwik jest nieproporcjonalnej wielkości. Po prostu za mały.

Co do polskich napisów ma wątpliwości, czy dobrze wyglądałby mix polskie i angielskie napisy razem (np. o stali, nazwa własna żółwika). Warto zaznaczyć, że jest to polish limited edition wraz z dodaniem swoistej nazwy własnej STEINHARTowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie ma być "słodkie" :lol:

Dekielek, który do swojego projektu zrobił Lume jest świetny. Jestem pewien, że po kilku drobnych poprawkach będzie majstersztyk :lol:

+1

Co do napisów polskich, to proponuję coś takiego:

EDYCJA LIMITOWANA STEINHARTOWO 30 ATM ŻÓŁW SKÓRZASTY (DERMOCHELYS CORIACEA)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nigdzie w Polsce. Ewentualnie znalazłoby się kilku forumowiczów posiadających ten zegarek.

Mamy takiego Kolegę w Lublinie, który mógłby pomoc w tej sprawie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę mnie nie było i już tyle spamu :) Cieszę się, że temat się kręci :)

No więc tak- nie będę jednak pisał do osób, które nie potwierdzały głosu, zasady były klarowne i dobrze widoczne. Fakt - do posta wpis o konieczności dodałem trochę później, ale od początku taka informacja wisiała w podtytule wątku :) Być może zajrzą jeszcze do jutrzejszego wieczora do wątku i głos potwierdzą. Nie wiem jakie były motywy ich działania, ale ogólnie temat był sformułowany nieźle i widać było, że sprawa oddania głosu jest poważna, bo w jakiś tam sposób wiąże respondenta z projektem(oczywiście nie zobowiązuje do zakupu! :) ).

W sprawie limitacji i wyboru numeru zrobię na Waszą prośbę krótką, dwudniową ankietę :) Sami wybierzemy sposób nadawania numerów w limitacji.

Zarezerwowałbym numery 1/25 i 25/25 (przy czym nie wiemy ile będzie egzemplarzy, bo limit jest otwarty) czyli skrajne, dla projektantów. Chyba dogadają się między sobą, który bierze który i nie będzie "piaskownicy" :) A może w ogóle są przywiązani do jakiegoś innego numeru i wybiorą zupełnie inne liczby... Być może projektant będzie jeden, zobaczymy w praniu, bo jest jeszcze na tym etapie sporo "ale" :)

A na koniec zupełnie - ten dekiel Lume to totalna miazga! Jest niesamowity i świetnie współgra z całym projektem :) Nie uważam tego za "przesycenie żółwiowe", raczej za spójność projektu. Poza tym przywodzi mi na myśl świetne divery Certiny z żółwikiem na deklu.

Co do napisów to zostawiłym "Limited Edition 2011", ale zamiast Steinhart wrzucił "Steinhartowo", swojsko się będzie kojarzyło, a "Limited Edition" nada jakiejś tam "międzynarodowości" temu projektowi.

@ksylo1 - nie mam zielonego pojęcia :/ Przyjrzyj się dobrze zdjęciom z poprzedniej strony, może rozwieją Twoje wątpliości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do limitacji to zdecydowane TAK, natomiast "Steinhartowo" nie bardzo MI pasuje! Steinhart to Steinhart fajny zegarek:)

co do dekielka ładny projekt, ale na pewno jest jeszcze wiele pomysłów do przedstawienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może warto napisać jednak do tych osób, które nie potwierdzily postem. W ostatnim czasie były spore problemy z forum i posty czasami nie "wskakiwały"!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wierzę, by ktoś realnie zainteresowany nie sprawdził, czy jego post został faktycznie zamieszczony.

STEINHARTowo

byłoby pewnym kompromisem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam i zagłosuję :)

Ale niestety jeszcze się zastanawiam.

Nie jest łatwo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byle do jutrzejszego wieczora nie wypadło Ci z głowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume,

kupiłeś mój głos swoim projektem :)

Leatherback in Black jest bardzo spójny. Smaczki takie jak żłówik na bezelu, indeksy, zarys skorupy na tarczy, dekiel (miazga!!!), kolorystyka całości projektu to wszystko wzbudziło moje zainteresowanie :)

Na koniec zapytanie, czy w przypadku ewentualnej realizacji wersji "black" dekiel też będzie czarny?

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.