Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Dobre pytanie :)

Może dekiel zostawimy stalowy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zrobilibyśmy podsumowanie ważnych głosów przed ostatnią prostą ankiety?

Może nawet można usunąć z ankiety głosy nie potwierdzone postem?

co o tym myślicie ?

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram się na 17.00 zrobić takie krótkie podsumowanie, ale nie gwarantuję bo średnio dziś z czasem :)

Ok - ogarnąłem :)

Wrzucam wyniki ankiety aktualne na godzinę 13.30, czyli na kilka godzin przed zamknięciem głosowania. Nie robię tego wątku ankietowym, żeby nie być posądzonym o agitację. Chcę po prostu żeby osoby zainteresowane oddaniem głosu "nie zmarnowały" go i zagłosowały na któryś z projektów będących w czołówce, tak aby różnice były zauważalne i żaden projekt nie wygrał 1 czy 2 głosami. Dogrywki nie przewidujemy, będziemy jedynie dopracowywać zwycięski projekt i pracować nad deklem :)

Głosy liczyłem z postów, tak jak od początku było to planowane (są jak widać rozbieżności z ankietą):

1. Lume - Leatherback : 15

2. vcore - Caeruleus 02 GMT : 11

3. Mariusz888 - Seawolf : 6

4. Mariusz888 - Kapitan : 2

5. DMN - Race Neptun : 1

6. DMN - Darth Neptun : 0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre pytanie :)

Może dekiel zostawimy stalowy ?

A da się zrobić czarny dekiel ze stalowym żółwiem ?

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie się da... tylko ile ktoś sobie za takie coś zaśpiewa :)

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytamy jak tylko ogarniemy ankietę :) NA tygodniu będzie odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pora na oficjalne wyniki ankiety dot. wyboru zwycięskiego modelu:

Projekt @vcore : Caeruleus 02 GMT - 14 głosów

Projekt @Mariusz888 : Seawolf - 6 głosów

Projekt @DMN : Race Neptun - 1 głos

Projekt @Lume : Leatherback - 16 głosów

Projekt @Mariusz888 : Kapitan - 2 głosy

Projekt @DMN : Darth Neptun - 0 głosów

W kilku miejscach spotkałem się z Waszymi głosami nt. dogrywki ponieważ różnice pomiędzy dwoma najlepiej ocenionymi projektami wynoszą ledwie dwa głosy.

Mimo, że ostro nas "gniecie" czas, bo do wakacji niedaleko, to zdecydowałem się zrobić dogrywkę pomiędzy dwoma faworytami. Proszę osoby, które są przeciwne dogrywce, nie miejcie mi tego za złe - po prostu różnica jest minimalna, a warto byłoby zapytać tych którzy oddali głos na inne projekty który projekt chętniej by zakupili :D

Mam nadzieję, że po uszach nie oberwę... ;)

Dogrywka już gotowa, mod jak będzie miał chwilę to podwiesi.

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/57179-edycja-limitowana-steinhart-wybieramy-zwycieski-projekt-dogrywka/

Co do dekla to rozpocząłbym już jakieś przymiarki i nie wiem czy jest sens żeby każdy z grafików tworzył swój, osobny temat na projekty. Chyba jednak jeden wspólny wystarczy.

Otwierać go jutro i zaczynać pracę nad deklami pasującymi do projektów, które znalazły się w dogrywce czy czekać na piątek i zwycięzcę? Co myślicie? :)

Oczywiście cały czas proszę o wrzucanie swoich propozycji do tego wątku - nie zmarnują się na pewno, a każdy z nas na nie czeka z niecierpliwością! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni,

pozwólcie, że wyrażę zdanie w kilku wątkach ogólnej dyskusji:

Dekiel fajny...projekt spójny...tylko czy zawartość żółwi w Żółwiku nie jest już za duża? :D

Z ogólnego wątku spodziewałem się, że zegarek ma wyjść lekko "świrnięty", bardzo kolorowy i wesoły. Tymczasem robi się trochę edycja pod patronatem WWF "chrońmy żółwiki". Z całym szacunkiem dla projektu @lume (którego dekiel jest świetny, bardzo dobry do głębokiej grawerki i imho może być - ale na spodzie) - nie róbmy tutaj zupy żółwiowej. Zresztą akurat z całej feerii kolorów podwodnego świata wybór padł na zwierza wyjątkowo "monochromatycznego"... ;)

Nie żebym nie kochał przyrody, ale nie przesadzajmy. Z pyszczakami (Caeruleus) jestem zresztą związany równie mało :)

Preferuję łosie.

+1

Co do napisów polskich, to proponuję coś takiego:

EDYCJA LIMITOWANA STEINHARTOWO 30 ATM ŻÓŁW SKÓRZASTY (DERMOCHELYS CORIACEA)

i to byłby przykład żółwiowego przegięcia. imho wystarczy, że projekt nazywa się Leatherback i ma żółwiowe elementy.

Przypominam też, że dzielisz skórę na niedźwiedziu (żółwiu? :)), bo co, jak wygra Pyszczak?

W sprawie limitacji i wyboru numeru zrobię na Waszą prośbę krótką, dwudniową ankietę :) Sami wybierzemy sposób nadawania numerów w limitacji.

Zarezerwowałbym numery 1/25 i 25/25 (przy czym nie wiemy ile będzie egzemplarzy, bo limit jest otwarty) czyli skrajne, dla projektantów.

Jestem za ankietą, w której oddam głos na brak numeracji :(

Liczba sztuk w limitacji (na boku) w zupełności wystarczy.

Sposobów na uhonorowanie projektantów wymieniono już wiele, a sporów o numerki możemy sobie oszczędzić (zwłaszcza gdy spory rodzą znacznie bardziej bzdurne problemy).

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może faktycznie weselej, wakacyjniej np na szybko z netu:

baby-turtle.jpg

;):D:)

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasne, zrób z łosia idiotę ;):)

Może by taki - będzie dużo radości.

Nie w tym rzecz chyba.

Można przeczytać powyżej wcześniejsze nawoływania do odwagi i brawury, a zmierzamy w stronę stonowania... :D

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to byłby przykład żółwiowego przegięcia. imho wystarczy, że projekt nazywa się Leatherback i ma żółwiowe elementy.

Przypominam też, że dzielisz skórę na niedźwiedziu (żółwiu? :D), bo co, jak wygra Pyszczak?

Jestem za ankietą, w której oddam głos na brak numeracji :)

Co do pierwszego to był to tylko przykład :) padło na żółwia ;)

Co do drugiego jestem jak najbardziej za :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega Moosehead ma rację, nie przesadzajmy z tym żółwiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z vcora projektem nie będzie problemu, zrobimy niebieski dekiel i po kłopocie :rolleyes:

Wbrew pozorom z projektem vcore byłby dużo mniejszy problem. Nie musi być sfokusowany na jedynym słusznym żółwiu i można dowolne stworzenie morskie wrzucić na dekiel.

Co byś powiedział Łukasz na Żarłacza Błękitnego?!

post-25904-0-90961200-1331831073.jpg

Albo jak kto woli Meduzę :lol:

post-25904-0-73078000-1331831074.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt Vcora, poświęcony jest chyba tej rybce :D

1088171.jpg

Ale może się mylę

Rekin albo meduza super jak dla mnie

np.taka

4498_meduza.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt Vcora, poświęcony jest chyba tej rybce :)

1088171.jpg

Chyba to przeoczyłem...ale tyż piknie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba to przeoczyłem...ale tyż piknie. :D

nie ma to tamto, każdy projekt ma swojego gupika :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawiona skorupa i inne rzeczy:

WxpH4.png

Wersja z samymi napisami:

jZAUe.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy projekt zdecydowanie ciekawszy. Bardzo fajny ten zolwik :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dekiel z żółwiem jest super. za taki dekiel warto zapłacić. drugą, tę płytką wersje bym sobie odpuścił. ani temu zdjęcie zrobić ani się pochwalić, no i wytrze się szybko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też żółw mi pasuje. Związek z wodą, długowieczność, wielkość itp. itd. To, że żółw jest na deklu to nie jest wg mnie przesada. To dodatkowy smaczek.

Natomiast napisy kompletnie mi się nie podobają. Zarówno treść, jak i forma. Generalnie są nieproporcjonalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się, może już teraz warto sformułować kilka wersji napisów i puścić ankietę.

Tekst jest niezależny od reszty, aczkolwiek ważny.

Niech to już się kreuje równolegle do reszty.

Moja propozycja:

STEINHARTowo 30 ATM . WATER RESIST . STAINLESS STEEL . LEATHERBACK . POLISH LIMITED EDITION 2011 . 25 PIECES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume,

Wg mnie:

zmiany naniesione na żółwiu - bardzo na korzyść - i zdecydowanie ta wersja dekla,

zmiany napisów - na niekorzyść, nieproporcjonalnie małe napisy do całości dekla w porównaniu do pierwszej zaprezentowanej wersji przez Ciebie. Pozostawiłbym wielkość czcionki z pierwszej wizualizacji.

Intryguje mnie jeszcze pomysł dekla z żółwiem bez napisów... lub z napisami w języku niemieckim.

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@LAIK - nie rozdrabniałbym się na kolejne ankiety - namnożyło się ich sporo ostatnio, za co zresztą już zebrałem swoje i mi starczy. Lepiej byłoby to rozwiązać w inny sposób. Mianowicie graficy w wątku dot. projektowania dekla wrzucą kilka swoich propozycji( nie mniej niż 3), które dalej przejdą do ankiety "deklowej". Na tym etapie można porobić wersje z różnymi formami napisów. Żółwik jest na tyle genialny, że wystarczą 2-3 wersje różniące się tylko napisami z których wybierzemy najlepszy.

Żółw ma zostać! Dekiel bez żółwia to nie dekiel :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też żółw bardzo przypadł do gustu.

Co do napisu, to może inna ciut większa czcionka i widziałbym taką treść:

STEINHART . LEATHERBACK 30 ATM . LIMITED EDITION 25 PIECES

Chociaż jak jeszcze raz popatrzyłem to napis w tej formie co zaprpopnaował Lume może być :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy kto wygra nie? Żółw vs Ryba? Czy w sprawie dekla można sypać różnymi propozycjami z rękawa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.