Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

bedzie dobrze, jak bedzie dlc a nie stal przymusowo, to w zasadzie..... a co mi tam, :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i bosko.

WAŻNE: czy koperta Tritona co do zasady jest cała matowa?

Pytam, bo dziś wyoglądawszy różne łocze w DLC otrzymałem zeznanie, że DLC jest takie, jak pierwotnie planowana koperta: jeśli koperta jest polerowana, to i DLC jest "lśniące" i festyniarsko odpustowe; jeśli jest matowa/szczotkowana, to DLC jest jak pistolet. i wtedy jest moc...

@SIRLUKE1 - potwierdź proszę z Gunterem, czy aby DLC na Tritonie będzie właśnie w całości "gun-like"? zapytanie w wersji DE na PW.

Lśniące DLC zupełnie mnie nie interesuje...

Łoś on "stroskany" mode

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śmiech na sali....

teraz jeszcze jakieś zapisy cichaczem prze PM itd dla osób, których nie będzie bądź nie zdarzą!

w takim wypadku te zapisy w ogóle tracą sens!

od początku było mówione w sprawie zapisów ?kto pierwszy ten lepszy?

czy nie to jest sensem ?zapisów?, które wygrały w ankiecie?!

Panowie odrobinę powagi... nie tylko dla równiejszych, ale i równych!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uspokój się i nie zakwaszaj atmosfery proszę... :P

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ksylo1- nie zapisy cichaczem, a potwierdzenia od osób z listy, które w dniu pierwszej tury po prostu nie będą przy komputerze na przykład. Miejsce i tak mają pewne, kwestia potwierdzenia.

I nie mów ciągle o równych i równiejszych, bo ja bym to podzielił inaczej- zaangażowanych i niezaangażowanych. Osoby, które brały udział w projekcie od jego pierwszej fazy muszą zostać jakoś docenione, bo mocno się zaangażowały, rzucały pomysłami, rozwiązaniami, brały żywy udział w dyskusji. Zostaje jeszcze co najmniej 28 sztuk, a być może więcej jeśli zdecydujemy się na powiększenie limitacji w przypadku jakiegoś gigantycznego zainteresowania. Na Twoim miejscu nie spinałbym się, bo w moim zdaniem jeśli tylko dopilnujesz terminu, spokojnie zdążysz się zapisać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dominiku, a naprawdę nie dasz rady sam złożyć zamówienia przez dwa dni obowiązywania zapisów I tury ? Masz pewne miejsce, więc nie widzę problemu.

Byłbym również za rozwiązaniem, że każdy zamawia sam :) przynajmniej w I turze. W końcu po to ona ma trwać 2-3 dni, aby każdy mógł zamówić :)

w innym przypadku, moglibyśmy zamknąc ją już po 15 min. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukaszu- jak najbardziej, zgadzam się. Jak pisałem mogę pomóc na wyraźną prośbę osobom z listy, które wiedzą że na pewno nie będą w trakcie pierwszej tury i całego czasu jej trwania, np. w kraju. Tylko potwierdzam. Nie podejmuję się również klepania numerków, za te osoby mogę wziąć ewentualnie w trzecim dniu I tury to co zostanie, pierwsze z brzegu. Zresztą sam będę zapisywał się w ostatnim dniu pierwszej tury, bo nie zależy mi na żadnym konkretnym numerze, a może ktoś akurat będzie chcial taki jaki zaklepalem sobie :P

Aha- przypominam, że lista najpierw trafi w ręce grafików, którzy jeśli zdecydują się na zakup, mają przywilej (zgodnie z ustaleniami) do zaklepania sobie numeru jako pierwsi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może warto aby zarówno pierwsza jak i druga tura zapisów obejmowała zarówno weekend jak i dzień roboczy (piątek, sobota

niedziela lub sobota, niedziela, poniedziałek), tak aby osoby które mają dostęp do internetu tylko w domu lub tylko w pracy

miały szansę wpisać się na listę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może graficy niech juz teraz podadzą, jaki numer ich interesuje, wyjmiemy je z puli :P

Myślę, że zapisy powinny rozpocząć się wieczorem, około 20:00 w sobotę i kończyć sie w poniedziałek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszę do nich w tej sekundzie :P

Vcore- opróżnij proszę skrzynkę! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładając, że zapisy potrwają do końca następnego tygodnia, wiemy już do kiedy będzie trzeba poczynić przedpłaty i w jakiej kwocie... czy będzie tylko zapłata i tutaj też pytanie do kiedy? :P

Z tego co pamiętam każdy wpłaca Stenkowi na konto indywidualnie za konkretne zegarki? Chyba jeszcze mieliśmy zdecydować jak transport.. lechu się oferował, coś mi się zdaję? :>

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa zapłaty - stoimy na tym co było ustalone. Zaraz po zapisach przedpłata w wysokości 50EUR na indywidualne konto Steinharta (PayPal), w tytule przelewu podanie konkretnego numeru, który oczywiście otrzymacie od nas z puli jaką przyśle Gunter. Ten numer trzeba będzie pewnie podać również przy wpłacie całości kwoty, ale to dopiero bezpośrednio przed wysyłką do Polski (lub jeśli ktoś sobie życzy, do innego kraju).

Wcześniej zorientujemy się jaka forma wysyłki będzie najkorzystniejsza - czy jedna paczka do Polski (do mnie, jak deklarowalem :P ) czy do każdego z osobna (przesyłka pewnie 15 - 20EUR, ale krótszy czas oczekiwania). W pierwszym przypadku oprócz kosztów przesyłki zbiorczej trzeba będzie doliczyć jeszcze przesyłkę kurierem tu, w kraju - pewnie ok. 20 zł (skorzystam z wysylajtaniej.pl).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dostałem od Guntera informację, że pracę nad ostatecznymi rysunkami są już na finiszu. Niedługo powinienem je otrzymać. Jak tylko zaakceptujemy ich poprawność z założeniami zegar trafia na jego stronę internetową, a my robimy zapisy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dostałem od Guntera informację, że pracę nad ostatecznymi rysunkami są już na finiszu. Niedługo powinienem je otrzymać. Jak tylko zaakceptujemy ich poprawność z założeniami zegar trafia na jego stronę internetową, a my robimy zapisy :P

Świetnie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super wieści :D Czyli o zapisy weekendowe możemy być spokojni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie- przed chwilą gadałem z Łukaszem i przekazuję wieści od niego:

Niestety nie możemy na deklu zamieścić napisu "Steinhartowo". Gunter nie wyraził na to ostatecznie zgody, nie bardzo wie co miałoby to symbolizować i nie chce żeby nazwa własna jego firmy była w ten sposób modyfikowana.

W związku z tym proponuję dziś wieczorem króciutką ankietę, w której znajdzie się kilka propozycji, które tu wrzucicie do czasu jej opublikowania :) Ja ze swojej strony proponuję LIMITED EDITION i na dole tak jak jest AQUARIUS.

Wieczorem ankieta na szybciora, tak żeby jutro do południa ją skończyć i przesłać decyzje Gunterowi. Pewnie już jutro, max pojutrze dostaniemy rysunki z naniesionymi zmianami :)

Kolejna wiadomość- Gunter proponuje zwiększenie limitacji, my jesteśmy jak najbardziej za, bo czujemy że zegarek zostanie ciepło przyjęty na naszym forum. Gunterowi nie pali się ze sprzedażą, dostaniemy kody, które sukcesywnie będziemy rozdawać chętnym już po pierwszej serii zapisów.

Powstanie 66 sztuk więc każdy powinien zdążyć z zapisem :D I już bez narzekania proszę :)

Wrzucajcie swoje propozycje do opisania dekla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałbym - koperta w stali matowej więc jarmarku nie będzie :) Ktoś pytał, to już zna odpowiedź :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc jakoś nie pasowało mi to STEINHARTOWO.

Ze swojej strony proponuję na górze po prostu STEINHART, na dole AQUARIUS (albo AQUARIUS GMT), bez LIMITED EDITION. My i tak wiemy, że jest limited, poza tym świadczyć będzie o tym indywidualna numeracja. Takie rzucające się w oczy LIMITED EDITION moim zdaniem psuje klimacik dekielka, ale oczywiście podporządkuję się wynikom głosowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny zegarek montujecie. Kibicuję nieco z boku, zaproponuję może coś w stylu TRITON, TRITON GMT, ewentualnie TRITON L.E. (skrót od Limited Edition)? W sumie chyba jednak STEINHART jest najbardziej klasyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"AQUARIUS Edition".....a że Steinhart to każdy wie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"AQUARIUS Edition"

Ładnie i na temat :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja to się nawet cieszę, że Steinhartowo nie przeszło :D

Moja propozycja, to:

Steinhart

Aquarius

i ewentualnie do wyboru (jako luźne propozycje):

Automatic

Water Resistant 30ATM (można by tak jak na Tritonie czyli rysunek rybki 300m/30 ATM)

Limited Edition

Swiss made

Ale najprędzej to bym widział rybkę i 300m/30 ATM

Aha, logo Steinhart też wygląda zacnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Damian (dmn) da radę jeszcze wrzucić pare wizualizacji? Byłoby swietnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.