Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Takich ludzi nam trzeba :mellow: Ten śledź może zostać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie- cieszę się, że w końcu odważyliśmy się na coś naprawdę z jajcem i nikt nie protestuje, a wręcz sami się nakręcamy żeby było jak najbardziej "odjechanie"(ale oczywiście nie bez ładu i składu) :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume szacun.

jak tak dalej pójdzie chce 2 i rezygnuje z klubowego :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny projekt tyle, ze ja tez opowiadałbym sie za zywszymi kolorami (błękit?), no i śledzik tez niebardzo chyba pasuje. Fajny pomysł ze wskazówkami ale pamiętajmy, ze zegarek powinien byc jednak czytelny, zreszta nie sadze, żeby mozna było wykonać takie wskazówki. W każdym razie bardzo ciekawy projekt! Myśle jednak, ze powinnismy zdecydować sie najpierw na motyw. Ryba? Okręt? Posejdon? Coś juz mamy, i to cieszy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posejdon i tyle :mellow:

Rozumiem, że Śledzik Edition to był żart, teraz Lume pokaż coś odjechanego, w Błekitach, pomarańczu i bieli, aha spróbuj zrobić trójzębną sekundę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śledzik śledzikiem, ale ta mapa na tarczy to super pomysł :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby tam wskazówki na pomarańczowo obielić to by było całkiem całkiem. Pomysł niezły.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śledź lepiej wygląda nadziany na trójząb. Ważne uniknąć żółto-błękitnych kolorow pod trójząbem, żeby Ukraina nie wstąpiła się za swoje symbole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, teraz sie zorientowałem. Przecież w Gdańsku mamy Neptuna, a nie Posejdona... my bad :mellow:

Posejdon chyba jednak lepiej brzmi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie śledź może być. Żart .. a jakie natchnienie dał :) Neptun Posejdon też fajna sprawa ! Kolorki dobrze by było żeby jednak żywsze były. GMT Rewelacja... mi się baaardzo przyda a przy okazji będzie lepszy mechanizm.

Tylko ten trójząb żeby nie wyglądał jak z Maserati :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to wygląda na razie - oczywiście w wielkość śrubeczek w uszach czy teleskopów się nie wdaję - to dla nas nie ma większego znaczenia. Proporcje tarczy, okręgów bezela i uszu są wzięte z wyprostowanej fotki Stenharta (dopasowanej do koła czyli poprawnie). Trochę inna też jest koronka (taka bardziej vintage) - ale to też dla nas w sumie zbędna sprawa - chociaż nie powiem że taka w sumie by mi się bardziej widziała :mellow:

post-19315-0-89509200-1331822626.jpg

post-19315-0-54948700-1331822628.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narodowo:

post-30462-0-48610200-1331822682.jpg

I nostromo edition :mellow:

post-30462-0-46721400-1331822684.jpg

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten narodowy rewelacja ! Wrzucić do tego czerwony gruby skórzany pach z białym przeszyciem i jest git :mellow:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vcore projekt super, nazwa mi się też podoba, zrób jak napisła Michał i wstaw trójząb na końcu sekundy, oraz zrób czerwoną koronkę :)

No i może ożyw jakoś środek tarczy ?

Mariusz super te grafiki :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Panowie... powiem szczerze, "Narodowo" - szacun :) ten kierunek bardzo mi się podoba :mellow:

Ja bym dorzucił jeszcze falę na tarczy jak w Dievas'ie, którego przedstawiłem powyżej i będzie git :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obydwa projekty vcore bardzo mi sie podobają.

wskazówki już nie całkiem. te oryginalne moim zdaniem lepsze. poza tym nie wiem czy uda się tak dalece integrować w pierwotny wzór.

pasek zostawił bym czarny, najwyżej sztvie albo jeszcze lepiej boczne krawędzie w kolorze akcentów.

co do trójkątnych indeksów na 3 i 9 nie jestem całkiem przekonany.

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawiłem zdjęcia bo je strasznie skompresowało, wskazówki wstawiłem na szybko, wieczorem zrobię wersje z trójzębem, Dnm świetne są te indeksy, i ten kolor luminovy bardzo lubię

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baltic Monstro - świetny! Mroczny, klimatyczny, ale tarcza trochę pusta. Dorzuciłbym coś w jej centralny punkt. Motyw mapy basenu Morza Bałtyckiego bardzo mi się podobał, ale nie wiem jak by to wyglądało... No i koronka w kolorze czerwonym musi być :)

Dmn- dobra robota :mellow: Indeksy również mi się podobają. Z tej fali bym zrezygnował- nieco odtwórcza w stosunku do rosyjskiego forumowca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o projekty vcore to wersja narodowa jakoś niespecjalnie mi podchodzi - do tego jeszcze z czerwonym paskiem? Zielony lepszy ale w jednym i drugim wskazówki do zmiany. Po za tym zauważcie że to przerabiacie rosyjskiego limiteda a w nim bezel jest inny niż w normalnym Tritonie :) Tarcza Dmn całkiem niezła fajny kolor lumy i fale też fajne - jakby się dało to nie wiem czy nie pojechałbym nimi po całej tarczy :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszłaby nam Omega Seamaster :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy tylko Omega może mieć takie fale? :) bo wg mnie to w takim razie trzeba by odpuścić robienie tego zegarka bo przecież praktycznie wszystko "już gdzieś było" :mellow: po za tym motyw fali ma też Zenith :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.